keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Salaliittoteoreetikkovainot


"No mutta eiväthän ne nyt noin tekisi"

Kaikkihan sen tietää, että salaliitot ovat mahdottomia koska "liian moni tietäisi". Kun JFK:n salamurhan raportti 1963 valmistui, se ei ollut salaliittoteoriaa vaikkakin sisälsi lähinnä villejä mutta virallisia teorioita siitä mitä oikeasti mukamas tapahtui. Warrenin komission raporttia tosin seurasi paljon mielenkiintoisempi dokumentti, jonka otsikossa seisoo: "COUNTERING CRITICISM OF THE WARREN REPORT" ja itse dokumentti on tunnisteeltaan "1035-960". Google tosin kertoo pikaisella haulla, että tuosta CIA:n dokumentista vedettävät johtopäätökset ovat höpöhöpöä, salaliittoteoriaa.

Kyllä, kyseessä on juuri "se" dokumentti, jossa maalaillaan tämä käsitysten ohjaus-kampanja niitä vastaan, jotka esittivät kritiikkiä Warrenin satukirj... eikun siis viralliselle raportille, joka kertoo totuuden JFK:n salamurhasta. Tätä kritiikkiä vastaan on siis taisteltava ja osoitettava että kaikki sitä vastaan on vain teoriaa ja salaliittoja. Termit "salaliittoteoria" ja "salaliittoteoreetikko" kyllä mainitaan dokumentissa, mutta niiden täysi käyttöönotto on sitten sen seuraavan, suorittavan osan tekosia. CIA:n dokumentti on siis vain ohjeistus millä keinoilla näitä vaarallisia väärinajattelijoita on torjuttava, itse termi sai vasta myöhemmin sen täyden voimansa, eli voidaan väittää ettei CIA välttämättä keksinyt sitä leimakirvestä - ainoastaan ohjeisti että tehkää jotain joka halventaa ja saa naurunalaiseksi kaikki kriitikot ja kritiikin.

Miten sitten koko kusetus toimi, siitä olen jo kirjoittanut aikaisemminkin, mutta lyhyesti voidaan sanoa sen olevan yhdistelmä tiedon hallintaa sekä psykologisia temppuja. Tietyt ryhmät leimataan "pahoiksi" ja kaikki sitä ryhmää vastaan taistelevat ovat tietenkin "hyviä" ja jokainen hyvä ihminen haluaa tietenkin olla hyviksien puolella, eikös? Samaa "salaliittoteoreetikko" leimakirvestä onkin käytetty vuosien saatossa kumoamaan kaikki mahdolliset virallista tarinaa kyseenalaistavat tahot ja se on toiminut viime vuosiin asti melkoisen hyvin. Mutta nyt on ilmassa uutta "käsitysten ohjausta"-tuoksua, mitä ei tulisi jättää huomiotta.


Hybridisotaa väärää mielipidettä vastaan

Jenkeissä ollaan tietenkin jo hieman pidemmällä tässä esityksessä, johtuen tietysti siitä, että koko sirkus otti tuulta purjeisiin siinä suunnassa. FBI ja media kertovat turvallisuusuhasta, jota ei parane jättää huomiotta: QAnon-liike. Kaikki salaliittoteoriat ja salaliittoteoreetikot niputetaan uuden leiman alle ja saadaan "vaarallinen äärioikeistoliike, joka jakaa höpöhöpöä". Lähes jokainen liikkeeseen positiivisesti suhtautuva osaa välittömästi kieltää kaikki väitteet siitä, että kyseessä olisi kulttimainen liike, vaikkakin se täyttääkin ne samat kriteerit joilla muita ryhmiä on kultiksi kutsuttu. Kultti tai ei, mikä tekee siitä sitten niin vaarallisen, että tiedustelupalvelut ja media on lähtenyt asiaa rummuttamaan?

Totuus, tietenkin, tyhmä! Tämä on se todellisuus, missä moni Q-liikkeeseen uskova/kuuluva toki elää, mutta onko syy tähän vainoon todellakin totuus? Väitän että ei ole, vaan se virallisen tarinan kyseenalaistaminen ja kritisointi, mistä jo 60-luvulla CIA varoitteli. Se millä tavalla sitä virallista tarinaa murennetaan ei ole väliä, vaan sillä että sitä murennetaan. Jokainen saa itse valita mihin ja miten uskoo, kunhan se uskomus pitäytyy sen hyväksytyn Overtonin ikkunan sisällä. Esimerkiksi infosota-simulacrum uskomus istuu kiltisti sielä hyväksytyn sisällä, vaikka sisältää lähes yhtä hurjia "salaliittoteorioita" kuin QAnon-liikkeen vastaavat. Totuus on taas asia erikseen...

Jenkeissä ollaan siis jo hälyttävän lähellä tilaa, missä "salaliittoteoreetikko" olisi rinnastettavissa "terroristiin", koska kyseessä on informaatiosota virallisen tarinan puolustamiseksi. Suomessa tämä tarinan hivuttaminen on jo aloitettu ainakin hyysärin (HS) ja Seuran puolesta - molemmat ovat valistaneet kansaa kuinka vaarallinen QAnon-uskomus onkaan. Vielä voit kuitenkin pelastaa rakkaasi tältä vaaralliselta kultilta, kerrotaan kansalle, eli pitäkää silmät auki ja käräyttäkää väärinajattelevat kaverinne jo tänään! Ja olisi hullua kuvitella, että moista tapahtuisi Suomessa että väärinajattelijoita lähdettäisiin vainoamaan - meillähän on sananvapaus & oikeusvaltio ja silleen! Ei, tietenkään, siksi älä vaan etsi Finlexistä 581/2019, 5 a luku - Siviilitiedustelu, 3 § kohdat 1 ja 5. (Laiskoille kopioituna: "Siviilitiedustelun kohteena ovat: 1) terrorismi; ja 5) kansanvaltaista yhteiskuntajärjestystä vakavasti uhkaava toiminta;")


"Totuudenpuhuja tarvitsee nopean hevosen"

Vallanpitäjät eivät ole koskaan pitäneet siitä, että joku horjuttaa heidän yksinvaltaansa tiedon jakamisessa. Vanhoja kirjoja, missä niitä ikäviä totuuksia kerrotaan, ei kuitenkaan olla haluttu poistaa kansan keskuudesta, koska moinen saattaisi lisätä kiinnostusta niihin ja herättää epäilyksiä. Ja onhan se hyvä säilyttää vanhat hyvät opit - kansahan itseasiassa hyväksyy kaiken sen alistuksen, koska ei vastusta asiaa vaikka heille sallitaan tieto siitä miten koko kusetus toimii? Vallanpitäjät ovat jo useampaan kertaan osoittaneet olevansa täysin kykeneviä ja halukkaita vainoamaan väärällä tavalla ajattelijoita, joten miksi kuvitellaan että se olisi täysin mahdoton ajatus nykypäivänä?

No tietenkin siksi, että elämme nykypäivää, demokratuur.. siis demokratian kulta-aikaa missä kaikki ovat tasa-arvoisia ja yhdenvertaisuus on ihmisoikeus! On siis täysin hullua kuvitella, että väärästä mielipiteestä joku voisi joutua vaikeuksiin, paitsi tietysti kun kyseessä on vihapuhetta, maalittamista, kiihottamista ja muuta vastaavaa tarkasti määriteltyä ja helposti ymmärrettävää kiellettyä puhetta, tiedäthän? Suomessa jokainen mielipide saa kukkia, paitsi ne väärät äärioikeiston ja muiden pahojen ryhmien sanomiset, niitä ei tule suvaita lainkaan vaan ne tulee sulkea pois yhteiskunnasta kokonaan!

Gulagilla tavataan! - tämä onkin humoristinen heitto väärinajattelijoiden kesken, mutta historia on osoittanut että se vitsi ei välttämättä naurata siinä vaiheessa kun vallanpitäjät päättävät että sitä väärää mielipidettä ei enää sallita lainkaan. Nyt siitä saa vain banaania ja tilit katoavat kuin tuhka tuuleen, mutta sama kehitys voi johtaa radikaaleihinkin toimiin. Mutta tämä tietenkin on virheellinen argumentaatio, kaltevan pinnan väite, että vallanpitäjät muka lisäisivät vastatoimiaan vääriä mielipiteitään vastaan. Onkin siis salaliittoteoriaa, että media olisi aloittanut kampanjoinnin globaalisesti hyökäten väärinajattelijoita vastaan esimerkiksi poistamalla kaiken heidän mielestään virheellisen tiedon esimerkiksi koronasta. Ai, eikö? Ettäkö shakkikanavakin saattaa saada rikkeen kun siinä voi käydä niin, että "valkoinen lyö mustan kuningattaren"... sehän olisi hullua salaliittoa, että kielenkäyttöämme noin mielivaltaisesti rajattaisiin. Ja jokainen hyvä ihminen toki osaa tämän kaiken kuitata salaliittoteoriana, koska "eiväthän ne nyt noin tekisi", eiks jeh?

4 kommenttia:

 1. Naamakirjan puolelta tuli heti hyvää kommenttia nykyisestä oikeuden suorittamasta mielipidevainosta: vaikka yksittäisen oikeusjutun hinta olisikin korkea, se voidaan laskea mainoskuluksi kun kansa pistää suunsa suppuun siinä pelossa että joutuu oikeuteen sanomisistaan. PR-kampanja ilmaisella mediamainonnalla, koska media mielellään kertoo kuinka väärinajattelijat saavat tuomioita.

  VastaaPoista
 2. Kappas perhana... vaikka olen tuon komission paperin lukenut useaan kertaan läpi, tänä aamuna kun luin sen uudelleen siinä oli heti alussa mainittu "salaliittoteoreetikko" 🤔 En korjaa asiaa tekstiin, koska silloin ei jäisi merkintää moisesta virheestä. Outo juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä lisäksi silloin kun etsin tuota dokkaria, se oli aina 3 tai 4 sivua pitkä, mutta nyt kaikkialla 53 sivuinen...

   Poista
  2. No, oli virhe sitten mistä syystä tahansa, siinä dokumentissa on maininta salaliittoteoreetikoista ja salaliittoteorioista... Ens kerralla pitää tarkistaa vielä kertaalleen enemmän.

   Poista