maanantai 7. maaliskuuta 2022

500.


Omaiset ovat nähneet, viides kausi päättyy: 401-500

Pari viime kautta, tämä mukaan lukien, on mennyt kovasti siinä rajalla että jokohan nyt tämä jää viimeiseksi. Edellisillä kausilla se syy on ollut enemmän ulkoa johtuvista asioista, kuin myös siinä että ”vittu, olkoot, tästä tule yhtään mitään”. Siihen nähden tuo hienoinen poikkeama yhdessä tämän kauden viimeisimmissä teksteissä jääkööt merkiksi ja muistutukseksi myös itselle, kuinka se loppu voi tulla muullakin tavalla.

Samalla tulikin huomattua jälleen kerran, mutta ehkäpä nyt ensimmäistä kertaa hyvinkin konkreettisesti se, kuinka kirjoittaminen todella vaikuttaa - se kipu katoaa. Moni onkin kuvaillut sitä tilaa transsiksi, mikä varmasti pitää hyvin paikkansa. Hyvään kirjaan voi uppoutua ja tunnit vierähtää kuin huomaamatta, mutta se eroaa kuitenkin melkoisesti siitä tilasta kun lähtee tätä ruutua taas takomaan. Kolme viimeistä tekstiä onkin tullut tässä tilassa naputeltua…

Podeissa ja livelähetyksissä, joita muutama on myös tullut tehtyä, taas on helpompaa saada selvemmin se tunne niiden näkemysten takana esiin. Onko se sitten hyvä vai huono asia, se on jokaisen henkilökohtainen näkemys. Siinä kun kirjoittamisen jälkeen on yleensä mielenrauha, podien ja etenkin livelähetysten jälkeen on enemmänkin täysin naatti (ja podit usein lähtevät vitutuksesta liikkeelle). Täytyy siis pohtia tarkkaan mihin sen energiansa käyttää… Lusikkateoriaan viitaten blogista voi jopa saada muutaman takaisin, podi polttaa kourallisen ja live vie astiakaapinkin mukanaan. Toisaalta, kaikkien kolmen tekeminen on sekä erittäin mielenkiintoista kuin haastavaa, saaden ajatukset rullaamaan eri tavoin mikä on aina positiivinen asia.


Muutama poiminta viime kaudelta

Demokratian historian kuukausi oli tuo koko helmikuun tuotanto. Vaikka näkemys demokratiasta säilyi hyvin samankaltaisena, ymmärrys siitä miten tähän kuseen ollaan jouduttu eri aatteiden johdattelemana on avannut silmiä melkoisesti. Hegel ja Marx on sitten seuraavana vuorossa…

Sotapropaganda ja sen toiminta yhteiskunnassa on saanut useammankin maininnan podissa, mutta vasta hiljattain sain siitä tekstinkin aikaiseksi. Maailmantilanne ratkaiseekin sen, joudutaanko asiaa vielä kuinka usein puida.

Kolmantena nostona otetaan Menticide joka siis on lähtöjään osoitteesta: Joost A. M. Merloo, M.D. - "The Rape of the Mind - The Psychology of Thought Control, Menticide and Brainwashing". Siitä seuraavat viisi tekstiä on samaa aihetta tarkemmin, joihin suosittelen tutustumaan tässä aivopesulassa joksi koko länsimainen kulttuuri on muuttunut.


Kuis tästä eteenpäin?

Kuinkas sitten se jatko? Toistaiseksi tehdään niin kauan kuin pystytään. Hetki tuli pohdittua, että kannattaako näitä nyt edes julkaista kun kourallinen ihmisiä niitä korkeintaan lukee tahi kuuntelee, mutta sitten se selveni - vaikka se koko tuotanto onkin täysin julkista, en silti tee tätä muiden vuoksi vaan itselleni ja jos joku muu saa näistä jotain irti niin oikeen loistava homma.

Vaikka tuotanto ja eri alustat ovat alun pelkästä podista kasvaneet melkoisesti, sisältäen siis blogin peilillä, podin Youtubessa/Tokentubessa/Anchor/Spotify, Twatter (@Funtsittavaa) ja jopa Telegram (Funtsittavaa_blog), niin mitään mistä joutuisi lanttiakaan maksamaan ei ole tulossa. Kirjan printistä ja kauniista kansista joutuu kustantajalle maksamaan, mutta itse ”Propagandan lyhyt oppimäärä” on vapaasti kopioitavissa.

Kiitos ja kumarrus koko yleisölle ja kaikille jotka ovat tätä hullua itsenäisen ajattelun sanomaa myös eteenpäin levittäneet. Melkeen 300.000 näyttöä blogissa ei ole ollenkaan huono lukumäärä etenkin kun ottaa huomioon niin aiheet kuin tyylin, sanoisin. Loppuun vielä pientä funtsittavaa: Oliko Hegel oikeassa pohtiessaan, että ajattelevan ihmisen tuntomerkki on se, että hän yrittää ymmärtää sen kuvan maailmasta, joka on kokonaisuutena jo hänen mielessään?
Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti