lauantai 24. marraskuuta 2018

200.


Toinen kausi päättyy

Tämä olis nyt sitten 200. funtsittava, tosin muutama teksti jotka ovat laskussa mukana, tämä mukaan lukien, ei ehkä ihan täytä kaikkia kriteerejä ollakseen kokonainen funtsittava. Mutta yhtä kaikki, jälleen on sata tekstiä taottu virtuaalinäppäimistöllä tekstieditoriin ja copy-pastettu bloggerin editoriin, siinä toivossa ettei tullut yhtäkään virhettä html-koodissa koska blogger aina alkaa vinkumaan pikkuvirheistä. Oikoluku onneksi tapahtuu automaagisesti editorin kautta, mutta aina pääsee lipsahtamaan virhe jos toinenkin teksteihin - joita sitten korjaillaan vaikka vuosia myöhemmin.

Koska tämä teksti on muutenkin enimmäkseen "tikusta asiaa", muutaman keskustelun johdosta kommentoin hieman tätä formaattia 3x3 ja tekstien laajuutta muutenkin. Tekstien pituus määräytyy monen asian mukaan - haluttu laajuus kuin myös keskimääärinen huomiokyky. Oikeaa ja väärää ei ole, vain oma kanta että "tää on just näin hyvä". Ideana on antaa just sen verran tietoa että siitä pääsee jyvälle lukematta yhtään enempää, mutta sen verran vähän että joku asia jää sen verran vaivaamaan että lähtee itse etsimään asiasta lisää. 3x3 formaatti taas tulee ... ihan puhtaasti perstuntumalla, että näin pysyy passelina aiheiden laajuus. Numerologiasta saa kaivella toki syvällisempää merkitystä, mutta tarkoituksella sitä ei ole.

Lukijamäärä on tasaantunut viimeisen vuoden aikana noin 100 lukua/päivä ja yhteensä klikkejä eri teksteille on kertynyt melkoisen hurjat 56.000. Ei siis hullummin, kun ottaa huomioon tekstien aiheet minkä vuoksi veikkaisin että vaikka tekstejä onkin ainakin pariin otteeseen jaettu, ei niitä jakoja juurikaan ole näytetty koko yleisölle. Tästä "todisteena" se, että kun jaan linkin somessa, se jää usein lähes kokonaan huomiotta, mutta jos en laita linkkiä vaan kopsaan tekstin tahi otan kuvakaapit ja jaan ne, joskus jopa kymmeniä reaktiota ilmaantuu postaukseen. Mutta juuri tämmöiset kommentit antavat aina uutta virtaa vääntämään sanan säilää.


"Kohokohtia"?

### Psykologiaa ###
"Palkkasoturi"
"Vogelfrei"
"Kyseenalaista epäilys

### Politiikkaa ###
"Politikos"
"Pian taas äänestetään väärin"
"Koneiston käyttöliittymä"

### Propagandaa ###
"Propagandan alkeet"
"On rankkaa olla journalisti"
"Propagandaa propagandasta"


Katse tulevaan

Sen verran meinaan kuitenkin formaattia muuttaa, että en lupaa enää kuutta tekstiä kuukaudessa. Joskus voi tulla tusina tekstiä, joskus vain muutama, johtuen tietyistä seikoista kotosalla, joita en tässä rupea avaamaan. Mutta kyllä vähintään yksi teksti kuukaudessa tullaan julkistamaan... paitsi tietysti jos hybridikeskuksen poijjat kovasti innostuvat tai jotain sattuu. Mene ja tiedä.

Vino pino politiikkaa on nyt lukemisen alla ja niistä tulee tekstiä jahka ehtii, mutta katsotaan jos onnistuisin löytämään enemmän positiivisia asioita ja mahdollisia ratkaisuehdotuksia erilaisiin ongelmiin tulevalla kaudella. Funtsittavaa siis palaa Joulukuussa uutta tarmoa täynnä, ainaskin melkein täynnä.

Narri kiittää ja kumartaa.
Ps. Jos joku haluaa nikkaroida näpsäkän logon kolmannelle kaudelle somessa jakoja varten, laittakaa kommentteihin linkkiä josta voin sen kopsata käyttöön. Kuviahan ei Funtsittavaa sisällä, eikä tule sisältämään.

2 kommenttia:

  1. Huippuu pähkäilyy. Vastavalkean kautta löysin blogin, enkä pysty lukemista lopettaan. Onni että 200 juttua viel jäljellä.

    VastaaPoista