torstai 15. marraskuuta 2018

Hybridisodan aseet ja kohteet


Aseet valmiina jo reilut 100 vuotta

Hybridisota itsessään on terminä kohtuullisen tuore, mutta valtaosa sen keinoista on ollut tiedossa jo ainakin vuosisadan. Tarkastellaan tässä alkuun muutamaa aihealueen merkkiteosta:
- Trotter, W. - “Instincts of the Herd in Peace and War.”, 1916, (1921 6. laitos)
- Gustave Le Bon - “The Crowd: A Study of the Popular Mind.”, 1895
- Edward Bernays - "Propaganda", 1928
- Walter Lippmann - "Public Opinion", 1922
Sotilaallisiin ja taloudellisiin keinoihin ei toki näissä teoksissa oteta juurikaan kantaa, mutta muihin hybridisodan osiin kirjojen oppeja voidaan soveltaa. Nämä alueet ovat siis: poliittinen, sosiaalinen, informatiivinen ja politiikan kautta myös infrastruktuurinen.

Trotterin ja Le Bonin kirjat keskittyvät ihmisten käyttäytymiseen ryhmissä ja näiden ryhmien ohjailuun. Le Bon puhuu joukkomielestä ja Trotter ihmisestä sosiaalisena laumaeläimenä. Bernays ja Lippmann taas keskittyvät propagandaan ja heidän kantavana ajatuksenaan on yhteiskunnan hallitseminen yhtenäisen tiedon kautta. Ja kun yhdistetään teoria ja käytäntö joukkojen hallintaan, saadaan kasaan kaikki tarvittavat keinot ohjaamaan valtaväestöä juuri halutulla tavalla. Kun sitten massojen ohjaus muutetaan aseeksi, on hybridisodan aseet valmiina käyttöön.

Informaatiota on osattu käyttää sodankäynnissä yhtä kauan kuin on osattu sotia, mutta joku asia kuitenkin on muuttunut samoihin aikoihin kuin nuo edellä mainitut opukset ovat päivänvalon ensi kertaa nähneet. Hyökätessä toista maata vastaan on käytössä ollut aina mitä moninaisempia keinoja ja usein sodan ratkaisevana tekijänä ei olekaan ollut se, kumpi ampuu tykimmin vaan kumpi on onnistunut saamaan vastustajansa syömään itse itsensä sisältäpäin. Jos kansa saadaan taistelemaan keskenään, ei ulkopuolisen hyökkääjän tarvitse kuin siivota loput pois edestä ja valloittaa alue. Mutta moista hyökkäyssotaa ei enää juurikaan käydä, koska sille ei ole enää tarvetta. Sodat käydään toisella kentällä ja nyt käynnissä oleva väsytystaistelu voi päättyä miten tahansa. Niin että mikä se muutos olikaan? Kohde...


Mutta kohde on uudehko

Kun ennenmuinoin hirmuhallitsija kansaansa kuristi, hän teki sen silti omaksi edukseen. Mutta nykyinen hybridisodankäynti on luonut tilanteen, missä maan näkyvä johto sotii omaa kansaansa vastaan. Länsi syyttää toki kaikesta Venäjää, mutta jos katsoo mistä se propaganda maahamme nykyään saapuu niin sielä on näkyvimpänä propagandisteina EU ja NATO. Toki on mahdollista, että Venäjä on onnistunut soluttautumaan korkeisiin asemiin EU:ssa ja sitä kautta käskyttää maamme johtoa hybridisotimaan omaa kansaansa vastaan... Monelle ajatus siitä, että "omat" kävisivät sotaa meitä vastaan on kuitenkin täysin absurdi ja ainut mahdollinen vastaus on ulkopuolinen hyökkäys jos ei sitten Venäjän niin ainakin Kiinan tai vaikkapa terroristien osalta. Mutta ketä ne "omat" sitten ovatkaan?

Muutos, joka tapahtui reilu sata vuotta sitten oli globalisaation "synty". Toki koko maailman herruudesta jo antiikin aikoina saatettiin unelmoida, mutta vasta 1800-luvun lopulla alkoivat asiat näyttämään siltä että olisi oikeasti mahdollista yhden porukan hallita koko maailmaa. Teorioita keitä nämä uuden maailmanjärjestyksen tulevat johtajat oikein ovat, on toki lukemattomia. Oiligarkeista on ainakin löydettävissä paperi- ja rahavanat moneen tarvittavaan yhteiskunnan osa-alueeseen, mutta ovatko hekään se ylin taho? Mene ja tiedä, nämä globalistit ovat kuitenkin jatkuvassa hybridisodassa lähes jokaisessa maassa niiden maiden omia lokalisteja vastaan.

Siinä kun globalistit sotivat täydestä maailmanherruudesta ja kaikkien kansojen orjuuttamisen puolesta, ovat lokalistit määrällisesti paljon suurempi joukko, mutta kovin aseeton semmoinen. Globalistit omistavat lähes kaikki mediat, jotka propagandaa suoltaessaan ovat päävastuussa hybridisodan etenemisestä. Lokalistit taas usein haaveilevat demokratiasta tai ainakin saada olla ja elää rauhassa. Hieman eri päämäärät siis? Globalistit haluavat muuttaa jokaisen ihmisen vain koneiston rattaaksi, joka tuottaa heille heidän haluamiansa hyödykkeitä. Ihmiset eivät olisi yksilöitä, ainoastaan numeroita tietokoneen ruudulla joita ohjataan haluttuihin suuntiin. Keinot tähän kaikkeen on jo globalistien hallussa ja niitä käytetään lakkaamatta.


Sotakoneiston pysäyttäminen

Onko tätä massiivista hybridisotakoneistoa sitten mahdollista pysäyttää? Mikäettei. Jokainen osa koneistosta on "vain" ihminen, joka tekee työtä käskettyä ymmärtämättä mihin häntä käytetään - siis pelkkä palkkasoturi. Uskollisesti tehdään työtä käskettyä, käydään äänestämässä uusi kasvo piiskaa käyttämään ja sitten purnataan kun se piiska osuu omalle kohdalle. Melkoisen dystooppinen maailma, eikö totta? Ja mihin tämä koko järjestelmä perustuu? Illuusioon, joka on luotu sadan vuoden aikana ja jota muokataan joka hetki uudelleen, hieman paremmin peittäväksi. Illuusioon, jonka keinot sata vuotta sitten kirjoiksi asti jo raapustettiin.

Tämä virallinen tarina, illuusio silmiemme edessä, ei kuitenkaan ole täydellinen. Syy siihen on ihmisen erehtyväisyys. Paraskaan propagandisti ei voi kaikkeen vaikuttaa eikä kaikkea ennakoida. Ja näitä propagandisteja ei ole kuin kourallinen, joiden alla taas toimii legioonittain työläispropagandisteja (valtamedian journalistit) jotka eivät edes tiedä miksi he esittävät tiettyjä asioita tietyistä suunnista katsottuna. Mutta voisiko se suuri sotakoneisto sitten kompastua omaan näppäryyteensä? Kun propagandalegioonalaiset törmäilevät satunnaisesti todellisuuteen, osa heistä saattaa huomansa tulleensa vain käytetyksi...

Kumpi sitten tapahtuu ennemmin? Globalistien luoma erehtymätön tekoäly luo täydellisen järjestelmän vaiko lokalistit nakkaavat globalistit ulos vallasta ja elävät onnellisena omissa kodeissaan? Tällä hetkellä tekoälyn valmistuminen on lähempänä kuin lokalistien herääminen kusetukseen. Valtaosa Suomen lokalisteista on vasta siinä vaiheessa, että "ehkä se monikulttuurisuus ei olekaan rikkaus", mutta kipin kapin äänestämään valeoppositiota, koska sillä se maailma pelastuu! Eri maissa ympäri maailmaa tilanne toki vaihtelee suuresti - osa on jo paljon pitemmällä globalisaation ihanuudessa, joissain on taas jopa lokalisteja ainakin vallan kahvan nurkassa kiinni. Saas nähdä miten tämä hybridisota päättyykään... aseet ovat tiedossa, mutta osataanko tahi kyetäänkö niitä käyttämään...

1 kommentti:

  1. https://vastavalkea.fi/2018/12/04/suomalaiset-hybridisodan-keskella/

    VastaaPoista