torstai 1. elokuuta 2019

Kapitalistisen hallinnon päätehtävät


1. Ottaa kaikki ylimenevä osa omiin taskuihin

Riippuen siitä, onko hallinto (eli Suomen olosuhteissa hallitus) rakennettu "oikeiston" vai "vasemmiston" varaan, kapitalistisen hallinnon päätehtävien painotukset vaihtelevat hienoisesti. "Oikeisto" on monelle ainakin Suomen olosuhteissa kohtuullisen selvä käsite, tarkoittaen pääasiassa kapitalismia ajavia puolueita, mutta "vasemmiston" sekaannus liittyy vahvasti uuskielen sanaan "sosiaalidemokratia". Sosiaalidemokratia, mitä Suomen "vasemmisto" ajaa on siis kapitalismia valtion omistamilla luonnollisilla monopoleilla. Ei siis ole ihme että suunta on vakaa riippumatta siitä mitkä puolueet ovat maata luotsaamassa. Mutta sitten itse aiheeseen, eli mikä ihmeen ylimenevä osa?

Kapitalistisen hallinnon ensimmäinen päätehtävä on yksinkertaisesti ottaa kaikki ylimenevä osa työväestön työn tuloksesta pois ja lopulta jakaa se omille kavereilleen. Ylimenevä osa on hallitsijoiden näkökulmasta se, mitä jää käteen sen jälkeen kun kaikki elämän perustarpeet on tyydytetty. Kaikki se mitä ihminen ei tarvitse selviytyäkseen olisi siirrettävä vallanpitäjien taskuun ja tähän päädytään usealla eri tavalla, riippuen siis siitä kuka on arvottu maata johtamaan sillä kertaa. "Oikeiston" johtama tyyli on verottaa hieman vähemmän, mutta "kilpailun" ansiosta nostaa kuluttajahintoja niin korkeaksi, ettei ylitse jää juuri mitään. "Vasemmisto" taas verottaisi rankasti, kertoen että se on "yhteiseksi hyväksi" ja sitten valtio kuluttaa sen rahan kansan puolesta... eli siis kaataa oikeiden vallanpitäjien taskuihin.

Lopputulos on siis täsmälleen sama, mutta siihen päädytään eri tavalla. Tämä "vaihtoehtojen" antamisen merkitys liittyykin vahvasti toiseen päätehtävään, jossa valta suojautuu ulkoisilta uhilta. Jos katsotaan miten esimerkiksi Suomessa hommaa hoidetaan, voi helposti huomata että taktiikka on ollut vuosikausia enemmän sosiaalidemokratiaan nojaava. Kansaa on siis verotettu ihan kaikesta ja nyt suunnitteilla olevat "ilmastoverot" saavatkin jokaisen "oikeistolaisena" itseään pitävän suun kääntymään alaspäin, koska verot ovat jo valmiiksi niin korkeita. Mutta ällös huoli, ei se raha kansalle jäisi kuitenkaan vaikkei ne verot niin korkealla olisi - vallanpitäjillä on lukemattomia muita keinoja viedä ne tuhkatkin pesästä.


2. Suojella järjestelmää "ulkoisilta" uhilta

Ja mitäs ne ulkoiset uhat sitten olevat? Nykypäivänä, se on se työväestö joka ei kuulu siihen vallanpitäjien joukkoon, eli ovat "ulkoisia uhkia". Tärkein kilpi kansan ja hallitsijoiden välissä onkin media. Heidän tehtävänään on ylläpitää illuusiota että kansalla olisi valta ja vaihtoehtoja. Tiedon hallinnalla sekä lakien ja säännösten tarkalla ohjauksella kansa kyetään pitämään autuaan tietämättömänä koneiston todellisesta merkityksestä - kansan hallinta. Juuri tästä syystä "sananvapaus" ja "oikeusvaltio" ovat tärkeitä asioita vallanpitäjille - kuka ja mitä saa sanoa on pidettävä tiukasti hallinnassa.

Ja siihen tiukkaan hallintaan tarvitaan porkkanan (esim. suojatyöpaikat hyvissä viroissa) lisäksi myös keppi, eli oma väkivaltakoneisto. Oikeuslaitos kokonaisuudessaan ja hätätapauksissa armeija voidaan usuttaa ulkoista uhkaa vastaan kun se muodostaa liian suuren riskin. Siksi onkin kai onni, ettei tätäkään tekstiä näe kuin aniharva, koska muutoin se väkivaltakoneisto saattaisi suivaantua määräysten mukaisesti - ulkoisia uhkia vallanpitäjiä vastaan ei suvaita. Sananvapauden rajoja on kuitenkin hyvä käydä aina välillä koputtelemassa, koska aina välillä joku voi havahtua niihin ongelmiin mitä tämä kapitalistinen järjestelmä aiheuttaa.

Arvatenkin jokainen "oikeistolainen" osaa jo tosin suutahtaa kun jatkuvasti syytetään kapitalismia kaikista ongelmista, kun ne oikeat syyt ovat tietenkin sosialismissa ja kommunismissa, tietenkin. Hajota ja hallitse toimiikin aivan loistavasti ja koko oppijärjestelmä on suunniteltu jakamaan ihmiset ryhmiin ja ryhmät tappelemaan keskenään. Kysytäämpä asiaa tältä kannalta: jos kerran korkea verotus on selvä merkki "vasemmistolaisesta" sosialismista/kommunismista, miksi sitten nykymittapuulla sosialistiseksi/kommunistiseksi maaksi laskettavissa paikoissa työväen verotus on itseasiassa huomattavasti Suomea alhaisemmalla tasolla? Ja ei, se ei merkitse että niissä maissa olisi taivas maan päällä, ainoastaan huomionarvoisa asia, eikö totta? Mutta kun kansa voi pahoin, on se selvä merkki siitä että kolmas päätehtävä on laiminlyöty kapitalistisessa hallinnossa.


3. Suojata omistavaa luokkaa itseltään

... eli ettei parasiitti tapa isäntäolentoaan. Ihmisen rajaton ahneus päästessään kunnolla vauhtiin unohtaa helposti hyvän hallinnan säännöt, eli se rupeaa syömään itse itseään. Kun kansalta otetaan liikaa, eli ei jätetä edes sitä minimiä, on vaarana että pahoinvoiva kansa ei tuotakkaan enää maksimaalista tulosta. Vielä jos päälle suojelussa mennään liian pitkälle ja estetään keinot "tuulettaa pahaa oloa" esimerkiksi "vihapuhelailla", kasvaa riski entisestään että kansa kyllästyy orjan asemaansa. Suomessa näitä rajoja nyt koetellaan, mutta kansan luonteen vuoksi (ei juurikaan lähde vaatimaan oikeuksiaan) vallanpitäjät ovat vielä turvassa väkivaltakoneistonsa takana.

Suomen yksipuoluejärjestelmä onkin ajautunut kriisiin, koska kaikki haluavat päästä jakamaan kansalta otettua omille kavereilleen ja siinä sivussa on unohdettu kokonaan antaa edes sitä leipää kansalle sirkushuvien saatoksi. Sirkus, eli media, on myös luokattoman huonolla tasolla ja propaganda jolla kansaa ohjaillaan alkaa olla jo niin silmiinpistävää että kovimmatkin uskovaiset alkavat hieromaan silmiään. Onneksi sentään jenkkien "viihdettä" on saatavilla joka tuutista ja rajantakainen "vihollisemme" ei suostu leikkimään johtajiemme säännöillä niin on edes sentään jotain pelättävää kansalla - sodan uhka kun pitää kansan kurissa ja sotaa vastaan puhuvat voidaan leimata sopivalla tavalla tarinan mukaan.

Äläkä edes kuvittele etteivätkö vallanpitäjät välitä. He välittävät paljonkin - siitä että mitä ja miten kansa ajattelee. Media on tärkeä vallanpitäjille, koska se on ainut tehokas ja edullinen tapa pitää kansa aisoissa. Itsenäisesti ajattelevaa kansaa ei voida johtaa kuin pässiä narusta, minkä vuoksi on nähty kaikki se vaiva että mahdollisimman moni ummistaisi silmänsä jos ei nyt ihan kaikelta niin ainakin edes niiltä tärkeiltä asioilta. Mitäs ne tärkeät asiat sitten ovat? Vaikkapa tämä ja tämä... mutta koska tämä kaikki on tietysti vain "salaliittoteoriaa", ei tähänkään kannata kiinnittää huomiota.

1 kommentti: