perjantai 4. kesäkuuta 2021

Kyltyyrialan värivallankumarrus


Teatraalinen esitys

Kommunistisen Kiinan ja Pohjois-Korean tapaan maan johtoa varten tulee esittää voimannäyttöjä, kuten ohimarsseja, kulkueita ja muodostelmissa seisoskeluita. Tällä kertaa oli kulttuurialan vuoro ja hehän laittoivat pystyyn oikein kunnon esityksen - noin 300 tyyppiä mustat vaatteet ja mustat naamarätit päällään he seisoskelivat eduskuntatalon pihalla muodostelmassa, pitäen turvavälit toisiinsa. Media virheellisesti kertoi, että paikalla olisi ollut yli tuhat ihmistä, mutta kuten kuka tahansa asioista perillä oleva tietää, mielenosoituksissa ei koskaan ole yli 300 ihmistä, ellei se sitten ole vallanpitäjien hyväksymä tapahtuma jolla on koko valtamedian tuki ja siunaus ... ai niin. Siis mitä vastaan nyt oltiinkaan osoittamassa mieltä?

Ei se ainakaan rajoituksia tai muita hallituksen toimia vastaan voinut olla, koska niitä noudatettiin prikulleen. Ei vaadittu ihmisoikeuksia eikä vapauksia, koska ainakin joissain mainoksissa joita tuli vastaan kiellettiin väärää mieltä olevia tukemasta tapahtumaa - siis ne "denialistit" jotka vaativat tieteen, ei politiikan, olevan se päätöksiä ajava voima, he eivät olleet tervetulleita. Miksi? Koska tapahtuma ei ollut näitä tyranneja, eikä mielipuolisia rajoituksia vastaan, vaan yksinkertainen vallan osoitus ja samaan hengenvetoon "antakaa meille rahaa", eli almujen anomista. Joku väitti, että kyseessä olisi ollut ironinen kuvaelma näistä rajoituksista, mutta siinä kohtaa kun noudatetaan käskyjä ja ollaan pyytämässä muilta varastettua rahaa itselleen, ainut ironia on siinä että joku kuvittelee tämän olevan ironiaa.

Koska sitä muilta varastettua (verotettua tai lainaa, jonka tulevat polvet joutuvat maksamaan) nyt oltiin hakemassa. Tukekaa meitä niin me jatkamme teatteria! Siinä kohtaa kun "vastakulttuurin" esittäjät olivat mukana vaatimassa vallanpitäjiltä hilloa niin jo on maailmankirjat sekaisin - tai nämä tyypit eivät käsitä mitä se vastakulttuuri edes merkitsee. Viimeisen sadan vuoden ajalta eri autoritääriset johtajat ovat esittäneet aina suurta kiinnostusta kulttuuria kohtaan ja palkinneet aina ne sitä "oikein" tekevät tahot. Kansalle tarvitaan ne sirkushuvit, joten sirkushuvien on oltava vallanpitäjien hyväksymää ettei kukaan vaan saa omia ajatuksia taiteesta. No, tämän esityksen jäljiltä jääkin nähtäväksi myönnetäänkö valtion siunaus tottelevaisuuskoulutuksen käyneelle kyltyyriporukalle.


Vallankäyttöä, ei muuta

Kyllä, nämä rajoitukset ovat vuodattaneet resursseja kulttuurin tekijöiltä ja täten vähentäneet heidän mahdollisuuksiaan käyttää sitä valtaa, joka heille on muodostunut. Raha, jota nyt siis ollaan vaatimassa tai anomassa, ei itsessään ole valtaa vaan resurssi jota tarvitaan sen vallan käyttämiseen tehokkaasti. Yhteiskuntien ohjakset ovat suurelta osin kulttuurin varassa - identiteetti, kieli ja yleinen tieto kulkevat kaikki tiettyjen alojen läpi, ennen kuin ne leviävät sinne kansan keskuuteen. Jos nämä tietyt toimijat päättäisivät lähteä taistelemaan niitä vallanpitäjiä vastaan, ei kovinkaan propagandakoneisto onnistuisi sitä kelkkaa enää kääntämään - nämä kaksi toimijaa, tiedon levitys ja kulttuurin tuottaminen kun kulkevat käsi kädessä.

Kulttuurialalla onkin siis täydet mahdollisuudet päästä hilloamaan tämän esityksen jälkeen kansan rahoista. Vaikka kansa ei haluaisi antaa lanttiakaan tälle porukalle, poliitikoilla on valta päättää kuinka suuren lahjuksen he haluavat antaa varmistamaan tämä tähänkin asti jatkunut lähes täysi tottelevaisuus. Koska sitähän tässä on nähty muutamaa pientä poikkeusta lukuun ottamatta - täydellinen tottelevaisuus ja kannatus vallanpitäjiä kohtaan. Media paasaa kuinka tärkeää on kaikkien olla nyt samaa mieltä eikä omata ainuttakaan vastakkaista (siis omaa) ajatusta, sillä yhdessä selviäminen voi tapahtua vain silloin, kun yksilö uhrataan yhteisen hyvän vuoksi! Missäs mä olenkaan kuullut tämän saman... ai niin, kaikissa kollektivistisissa järjestelmissä, eli kansankielisesti kaikissa kommunistissa valtioissa.

Kyse on siis vallasta, kenellä sitä on ja kuka sitä saa käyttää. Kyltyyrialan paremmisto tietää, että heillä on valta ohjata kansan yleistä mielipidettä, mutta koska vallanpitäjillä on sama suunta niin leikitään mukana antaen täysi tuki tyrannialle. Osa kulttuurialan väestä on toki kärsinyt taloudellisesti melkoisen paljon näiden rajoitteiden ansiosta, mutta mitä sitten? Niin on moni muukin, mutta ei heidän tuskansa ketään tunnu kiinnostavan. Itsemurhia on jo nähty kun vuosien tai vuosikymmenten raskas uurastus vedettiin kerralla vessanpöntöstä alas näiden mielipuolisten rajoitteiden vuoksi. Ja ainut jengi, joka uskalsi asiaa kritisoida lyötiin ja leimattiin pahoiksi syntisiksi niin median, kuin sen kyltyyriväen toimesta - hullut salaliittoteoreetikot, denialistit, kulkutautimyönteiset... Edelleenkin, ei tarvitse ihmetellä, miten ne aikaisemmat tyranniat ovat voineet päästä valtaan eikä kansa ole asiaan reagoinut, sillä nyt tapahtuu sitä täsmälleen samaa asia ja valtaväestö hurraa asialle. Hail Sanna!


Kumarruksesta kumoukseen

Jos kansa oikeasti haluaisi lopettaa tämän teatterin, sen ei tarvitsisi muuta kuin nousta yhdessä rintamassa hallintoa vastan. Mutta pelko on tehnyt tehtävänsä, aivan kuten joka ikinen kerta tähänkin saakka - kansa odottaa pelastusta, pelastajaansa, jonka media sitten nostaa esiin kun sen aika on. Nyt vielä pitää kuitenkin pelätä, pitää tarkasti naapuria silmällä että hänkin noudattaa käskyjä ja kuunnella tarkasti näköradiosta, kuinka monta ihmistä on kuollut tai saanut positiivisen testituloksen testistä, joka ei edelleenkään kerro tartunnasta. Jos tämä kaikki esitettäisiin elokuvassa kuten nyt on tapahtunut, jengi pyörittelisi päätään ja nauraisi sille, ettei noin suuri joukko ihmisiä voi olla noin tyhmiä ja jättää huomiotta ne valtavat määrät todisteita. Todellisuus on kuitenkin taruakin ihmeellisempää...

Kun nyt kyltyyriväki kumartaa vallanpitäjille, se samalla pyllistää kansalle. Tuleeko kansa sitten kiittämään tästä äänestämällä lompakollaan? Tuskin missään suuremmissa määrin, koska valtaosa kansasta kumartaa siinä mukana samaan suuntaan. Ainut ero onkin siinä, että kansa ei tule saamaan itseltään ja jälkipolviltaan varastettua rahaa että jaksavat tätä teatteria, mutta kyltyyrille tullaan antamaan sopiva siivu lahjusta, ettei se kumarrus muutu kumoukseksi, siis vallankumoukseksi. Valtaahan ei tarvitsisi edes kumota, riittäisi että ihmiset eivät vaan enää tottelisi niitä tyranniensa käskyjä. Mutta emme taida olla vielä siinä pisteessä, että kansa lähtisi puremaan sitä kättä, joka heitä ruokkii... heiltä itseltään otetuilla resursseilla ja antaa vielä päälle piiskaa, jos ei suostu siihen.

Tämä koko teatteri naurattaisi, jos ei se samalla tekisi niin surulliseksi katsoa, kuinka hyviä ihmisiä kustaan silmään ja heiltä viedään tuhkatkin pesästä vain siksi, että jotkut Schwaabit ovat päättäneet että näin tehdään. Neljäs teollinen vallankumous on se termi joka eduskunnan papereistakin löytyy monesta kohtaa, mutta sen nostaminen esiin sen "oikealla nimellä", eli suuri nollaus, on edelleenkin vain hullu salaliittoteoria, jonka voi kuka tahansa ihan vapaasti mennä lukemaan näiden tahojen sivuilta. Koska eiväthän ne nyt niin tekisi? Ei, ei tietenkään, kaikki tehdään turvallisuutesi vuoksi ja yhteiseksi hyväksi. Ja kuten aitoon demokratiaan kuuluu, sananvapaus on kiellettävä niiltä, jotka sitä käyttävät väärin! Jokos muuten pian saadaan se maalittaminen rikoslakiin, että voidaan takautuvasti lähteä rankaisemaan väärinajattelijoita? Esitutkintamateriaaliin vaadinkin kaikki aikaisemmat tekstini, että kaikki blogitekstit saa näppärästi sitten lähes kirjan muodossa tilaamalla ne esitutkintamatskut polliisilta jahka näistä näkemyksistä syytteleminen alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti