maanantai 5. lokakuuta 2020

Otetaanko erä 6D shakkia?


Siis että mitä?!

Netin syvemmässä päässä kahlaavat ovat saattaneet kuulla puhuttavan 3D/4D/5D asioista ja nyt Trumpin aikana etenkin "5D shakista". Tällä tarkoitetaan siis (käsittääkseni) tätä nykyistä geopoliittista valtapeliä, jota ei tavan kansa eikä edes vain "osin heränneet" kykene ymmärtämään - ainoastaan asiaan oikeasti vihkiytyneet kykenevät sen ymmärtämään. Niin siis ymmärtämään, mitä? Miksi sota on oikeasti rauhaa, näin rankasti yleistäen. Vain riittävän valaistuneet (siis vähintään 5D-tasolla) kykenevät tulkitsemaan jokaisen maailmalla tapahtuvan asian "oikein", eli sillä tavalla että se tukee sitä omaa näkemystä. Täysin mahdotonta siis on, että ne omat suosikit tekisivät joskus huonoja päätöksiä, koska kyseessähän on se *x*D shakki jossa välissä uhrataan tavan kansalaisia yhteiseksi hyväksi. Miten tämä sitten käytännössä eroaa siitä, kun surkeat johtajat uhraavat kansaansa omaksi edukseen, sitä en kyllä tiedä...

Kyseenalaistamisesta ja sen rajoista olen ennenkin kirjoittanut, mutta tämä aihe tuntuu tunkevan mukaan keskusteluihin harva se päivä - kuka on riittävän valistunut tai valaistunut ja kuka ei ole? Koska emme voi millään tietää mitä muut tietävät, saatikka miten muut ne tietonsa edes ymmärtävät, on tämä (omasta mielestään) korkeamman tiedon omaavien lähestymistapa vähintäänkin ongelmallinen. Valtavirrassa tätä selitetään ylivertaisuusvinoumalla, eli ongelma typistetään vain mielen vinoumaksi missä joidenkin mielestä he nyt vaan ovat parempia kuin toiset ja tietävät enemmän, samalla kun muut ovat vain säälittäviä lampaita. Ihan varmasti näinkin, koska suuresta ryhmästä aina tietty osa pitää itseään ylivertaisena - riippumatta siitä mihin oikein sitten uskookaan. Melkein väittäisin sitä omaa ylivertaisuutta löytyvän enemmän sieltä virallisen tarinan suunnalta, mutta asiaa pitäisi varmaan tutkia tarkemmin?

Tiedämme kuitenkin sen, että yksi jos toinenkin käsitysten ohjaus-projekti on ollut käynnissä kaiken "vaihtoehtoisen" tiedon hiljentämiseksi. "Salaliittoteoreetikkovainot" ovat siis olleet käynnissä jo hyvän aikaa, eikä sille muutosta ole näkyvillä - enemmänkin päinvastoin. Kun ne "väärät mielipiteet" yleistyvät, joudutaan asiaan puuttumaan entistä rankemmalla otteella. Ja tämä näkyy niin valtamediassa, kuin myös vaihtoehtoisissa tietolähteissä. Uutinen toisensa jälkeen kertoo "vaarallisista ääriryhmistä", viitaten niihin joille se valtamedian pääuutislähetys ei ole enää 100% totuus. Osa näistä projekteista on myös vuotanut julkisuuteen, joista tässä ajattelin nostaa tuon otsikon 6D:n esille.


GCHQ - JTRIG

Esitellään aluksi muutama kirjainyhdistelmä, jotka asiaan liittyvät: Government Communications Headquarters (GCHQ), eli Brittien tiedustelupalvelu ja Joint Threat Research Intelligence Group (JTRIG) joka on sen yksi erikoisryhmä, jonka tehtävänä on: “discredit, disrupt, delay, deny, degrade, and deter” - 6D shakkia siis. JTRIGin papereita pääsi livahtamaan nettiin ja ne voi kuka tahansa käydä itse lukaisemassa. Discredit, mustamaalata, Disrupt, häiritä, Delay, viivyttää, Deny, kiistää, Degrade, halventaa, Deter, pidätellä... 6D kuulostaa paremmalta kuin MHVKHP, eikös? Yksi jos toinenkin "trollitehdas" on paljastunut ja nämä lännen omat sukkanuket ovat löytäneet tiensä aina valtavirtamedioihin saakka, mutta jostain syystä vain "Putinin trollien" olemassaolo myönnetään - ilman kunnon todisteita, tosin, mutta ei anneta faktojen pilata hyvää tarinaa.

Tiedustelupalveluilla on etunaan se, että he kykenevät seuraamaan hyvin tarkasti ihmisten muodostamia verkostoja ja tarvittaessa puuttumaan niin solmukohtiin kuin iskemään pullonkauloihin. Koska heikkoihin kohtiin voidaan iskeä niin suoraan, esimerkiksi jumittamalla ikävien tahojen tietokoneet (Ambassador's reception), kuin kiertämällä, eli syöttämällä sinne verkostoon ristiriitaista tietoa, voitaisiin sanoa että heillä on homma hanskassa. Ja kun laki vielä antaa heille oikeudet tehdä kuten haluavat, voidaankin taas ihmetellä että mihin se kansanvalta onkaan kadonnut... Suomi halusikin seurata perässä ja urkintalait saatiinkin juuri passelisti käyttöön. Eli terkkuja sinne joka näitäkin sielä viestikeskuksessa lukee!

Jos kyseessä olisi siis kansan etua ajava porukka, jonka tehtävänä olisi suojella sitä kansaa, ei moisia keinoja tahi projekteja tarvittaisi lainkaan. Ainiin mutta ne pahat ulkovallat ovat tietenkin vaikuttamassa maan asioihin! Kun se oma järjestelmä perustuu valheelliseen tietoon, ulkovaltojen on helppo pilata se oma tarina kertomalla totuuden. Jos nimittäin ne auktoriteetit olisivat rehellisiä kansalleen, eikö se valheiden kumoaminen olisi helppo ja nopea tapa pysäyttää se vihollisten propaganda jota hybridisodaksi nykyään kutsutaan? Mutta sitä vaaraa ei maailmassa ole vielä kertaakaan tainnut olla, että vallanpitäjät olisivat olleet kansansa puolella. Sen sijaan he ovat panostaneet kansan ohjaamiseen tiedon avulla...


Kontrolloitu oppositio

Aikaisemmassa artikkelissa käteisvapaasta yhteiskunnasta tätä asiaa jo hieman sivusinkin. Kun tiedetään että jotain asiaa tai aatetta tullaan vastustamaan, on syytä ottaa omana ohjaukseen se vastustus. No mutta eihän vallanpitäjillä ole aikaa käydä vahtimaan ja ohjailemaan kaikkia tahoja, eli esimerkiksi jokaista vaikuttajaa joka netissä saarnaa omalle yleisölleen?! Ei niin, siksi heille onkin helpompaa pelata 6D shakkia ja syöttää mukaan niihin tarinoihin ne kaikista tärkeimmät elementit. Onkin mielenkiintoista kuunnella yhden jos toisenkin asioista perillä olevan kertomuksia, koska yllättävän monessa pilkottaa ne halutut tarinat täysin tutkan alla lentäen.

Toki myös itse myönnän niin jakaneeni kuin tulevani jakamaan niitä vallanpitäjien haluamia asioita, koska en tiedä mitä kaikkea heillä onkaan suunnitelmissa. En siis tietoisesti ja tarkoituksella, kuin ei varmasti niin moni muukaan valtavirtaa vastaan puhuva... Mistä siis puhun? Käteisvapaan yhteiskunnan esimerkissäni yritin osoittaa, kuinka syöttämällä eri versioita eri ryhmille voidaan saavuttaa tilanne, missä oppositio muuttuukin kontrolloiduksi oppositioksi jolloin se tietämättään saarnaa samaa aatetta mutta täysin eri kulmasta. Kun siis joku neuvoo kyseenalaistamaan järjestelmää, siinä samalla neuvoen että tukemalla järjestelmää sillä "oikealla" tavalla maailma pelastuu niin voi miettiä että kenen tarinaa siinä oikeastaan ollaankaan edistämässä.

Mutta näin tavan tallaajana on vaikea sanoa mitä kaikkea sielä suljettujen ovien takana päämme menoksi oikein suunnitellaan. Monen mielestä on hullua salaliittoteoriaa, että jotkut ihmiset ajaisivat omaa etuaan muiden kustannuksella. Että niillä, joilla on oikeaa valtaa ajaisivat omaa ja kaveriensa etua kaikkien edun sijaan. Vaikea sanoa mikä on totta, mutta sen me tiedämme että keinot siihen manipulointiin on olemassa, mekanismit ovat valmiina ja aktivoituna, mutta silti se on niin monen mielestä vain salaliittoteoriaa että meitä manipuloidaan. Ja jotkut ovat satavarmoja siitä, että heitä ei voida kusettaa... ei vaikka sen kusetuksen pystyisi todistamaan.

1 kommentti: