tiistai 6. lokakuuta 2020

Epäpätevyysteoreetikko


Niin että mikä?

Salaliittoteoreetikon jokainen jo tietää, eikä sattumateoreetikko pitäisi liioin uusi tuttavuus olla, mutta tämä epäpätevyysteoreetikko mahtaa olla uusi tuttavuus monelle? Sattumateoreetikon kanssa hyvin läheistä sukua ole epäpätevyysteoreetikko tietää satavarmasti, että kaikki maailman ongelmat johtuvat lähes yksinomaan epäpätevistä tai vaan tyhmistä päättäjistä, asiantuntijoista ja muista alojensa ammattilaisista. Ja tälle on toki runsaasti näyttöä, kun sitä lähtee oikein kaivelemaan.

Maskisekoilu ja tämä koko häsmäkkä tässä 2020 aikana on vahvistanut monen uskoa siitä, että maamme virkamiehistössä ja päättäjien palleilla on täysin tehtäviinsä kelvottomia ihmisiä, jotka epäpätevyytensä, tietämättömyytensä tai tyhmyytensä vuoksi aiheuttivat tämän sirkusesityksen - syyttäen siitä kaikesta virusta. Suomessa ja muualla maailmassa ei ole koskaan aikaisemmin ollut flunssaa, minkä vuoksi on toki ymmärrettävää että asiat tulivat täytenä yllätyksenä eikä mitään aikaisempaa tietoa voida käyttää hyväksi päätöksiä tehtäessä, kuulemma. Ainoastaan uusimmat tiedot WHO:lta kelpaavat, joten voimme luottavin mielin sanoa, että ne maskit toimivat, eivät toimi, ovat turvallisia, pakollisia, turhia ja haitallisia samaan aikaan. Ja tämän varman tiedon saimme tietenkin epäpäteviltä tahoilta, joten tulos on sen mukainen.

Myöskin maamme päättäjät ja poliitikot ovat olleet jo vuosikausia täysin epäpäteviä (paitsi tietysti ne, joita itse äänestettiin) tehtäväänsä eikä heitä olisi saanut päästää päättävään asemaan missään tapauksessa. Jospa kansa olisi ollut niin viisas kuin jokainen äänestäjä ihan itse ja olisi äänestänyt sitä oikeaa puoluetta ja sitä pätevintä ehdokasta niin mitään ongelmaa ei koskaan pääsisi edes syntymään! Käytti sitten tarkentavana terminä mitä hyvänsä (hullu, tyhmä, avuton, jne.), kyseessä on joka tapauksessa täysin tehtäväänsä epäpätevä ihminen. Sama pätee tietenkin myös kaikkiin huonoja päätöksiä tekeviin virkamiehiin (mutta ei naisiin, koska tasa-arvoisessa maassamme ajetaan lakia, missä miehiä saa haukkua mutta naisia ei). Mutta mitä jos...


Tahallista ja tietoista toimintaa

Jonkun mielestä kaikki nämä ihmiset korkeilla paikoillaan ovat kuitenkin olleet parhaat tahot tehtäviinsä. Ei, ei hyvä, vaan paras - eli juuri paikkaan sopiva ja soveltuva. Jokainen nimitys tehtäväänsä on tapahtunut "ylempien" portaiden siunaamana ja ihan täysin syystä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö mukana ole myös oikeasti hyviä ja päteviä ihmisiä - päinvastoin. Ne hyvät ja pätevät ihmiset niissä päättävissä tahoissa on se syy, miksi ihan kaikki ei ole päin helvettiä. Mutta se ei tarkoita, että ne epäpätevät ihmiset olisivat sitten syy näihin ongelmiin.

Kyllä, sieltä varmasti löytyy myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole niitä penaalin terävimpiä kyniä ja soveltuisivat huomattavasti paremmin joihinkin muihin tehtäviin, mutta joku taho on tietoisesti ja tarkoituksella valinnut nämä epäpätevät ihmiset tehtäviinsä. No mutta kun ei niistä epäpätevistä pääse eroon koska säännöt... niin, miksi ne säännöt on kirjoitettu niin, että haitallisista tahoista ei pääse eroon? Lisää osaamattomuutta, vaiko kenties ihan vaan tarkasti etukäteen suunniteltua? Sattumaa tietenkin!?

Sama pätee myös poliitikkoihin. Maata johtaa jo nyt se terävin kärki joka on onnistunut ajamaan omaa etuaan vuosikaudet. Ei, ei ne poliitikot, hyvänen aika - he ovat sielä eduskunnassa painamassa nappia miten käsketään. Sinne tarvitaan mannekiineja ja puhuvia päitä, jotka osaavat myydä itsensä kansalle - ei mitään päteviä alojensa ammattilaisia, joiden tietotaidoilla voitaisiin ongelmat korjata. Eivät ne poliitikot mitään epäpäteviä ole: osaavat kaikki hienosti painaa nappia ja puhua kauniita satuja äänestäjilleen, aivan kuten heidän pitääkin. Vaalituloshan sen todistaa joka kerta: 200 parasta paskanpuhujaa pääsee aina kansan kustannuksella tekemään mitä käsketään ylhäältä. Annetaas näille päteville tyypeille pienet!


Hullu teoria

Ovatko epäpätevyysteoreetikot sitten oikeassa näkemyksessään, vai onko kyseessä vain hullu uskomus, jolle ei todisteita löydy kuin iltapäivälehtien lööpeistä? Helppohan se on syyttää eri tahoja huonoista päätöksistä, kun voi pestä omat kätensä siitä ongelmasta jota on edesauttanut. Ai miten niin edesauttanut? Äänestämällä niitä epäpäteviä tahoja noudattamaan ylempiensä käskyjä ja selittämään kaikki ongelmat ties millä verukkeella, mutta ei koskaan sillä että "hittolainen, tuenkohan minäkin tätä läpimätää systeemiä omilla teoillani"...

Vai onko kenties syy siinä, että kansa on epäpätevä päättämään omista asioistaan? Monen mielestä ongelma on juuri siinä, että kansa on liian tyhmä valitsemaan itselleen oikeat päättäjät - eli ovat epäpäteviä päättämään edes omista asioistaan. Siksi tarvitaankin niitä oikeita ja hyviä päättäjiä käskemään koko kansaa, koska emmehän voi jättää ihmisille oikeutta päättää omista asioistaan koska ovat epäpäteviä edes siihen tehtävään?! Juu näin se varmasti toimisi, koska ongelmat johtuvat epäpätevistä tahoista monella tasolla...

... mutta ei lainkaan siitä, että koko järjestelmä toimii juuri kuten se on suunniteltu. Jokainen ihminen soveltuu yhteen jos toiseenkin tehtävään hyvin ja toisiin ei sitten lainkaan. Nyt valitaan ne härskeimmät "päättäjiksi", ahneimmat "edustajiksi" ja puhuvat (tyhjä)päät mannekiineiksi kertomaan kansalle uskottavia satuja. Ei, ei epäpäteviä ihmisiä tehtävissään vaan tarkasti valikoituja, jonkun muun kuin kansan omaksi eduksi. Mitä tapahtuisikaan, jos päättäjämme olisivat rehellisiä aikomuksistaan ja motiiveistaan? Kummelin "pääministeri" sketsi, "No Penahan sen viimemetreillä keksi, veti ässänä hihasta...", voisikin olla raikastava muutos sen tyypillisen jaskan pauhannan sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti