torstai 29. lokakuuta 2020

Suuri nollaus


Hassunhauskaa sakkia

Maailman talousfoorumi (World Economic Forum) on voittoa tuottamaton säätiö joka kerran vuodessa kerää maailman (paskan)tärkeimmät johtajat ja vaikuttajat Davosiin saamaan uusimmat ohjeet miten neoliberaalia maailmaamme kuuluu johtaa. Edellisessä artikkelissani, "koronan jälkeinen aika", raapaisin jo pintaa tästä "suuresta nollauksesta", mutta keskitytään nyt hieman tarkemmin tähän valtavaan kokonaisuuteen jonka mukaan koko maailma tarvitsee nollauksen. Talous, sosiaalinen järjestys - ihan kaikki pitää uuden normaalin aikakaudella luoda uusiksi. Lähteenä tälle pohdinnolle on WEF:n omalta sivulta (ilmaiseksi) löytyvä materiaali, sekä heidän oma pikku kirjanen "COVID-19: THE GREAT RESET" jonka tekijöiksi on merkitty: KLAUS SCHWAB ja THIERRY MALLERET. Mistä siis on kysymys?

Lähtökohta on siis tämä: Kaikki asiat ja ihmiset ovat yhteyksissä toisiinsa ja riippuvaisia toisistaan, muutosvauhti on valtava ja asiat ovat monimutkaisia. Paikallisten hallintojen tehtävä on suojella ihmishenkiä ja korona on osoittanut että he eivät ole siihen kykeneviä. Eriarvoisuus aiheuttaa ongelmia joita ei kyetä paikallisella tasolla ratkaisemaan. Ihmiskuntaa odottaa tulevaisuudessa vielä suuremmat haasteet kuten ilmastonmuutos, joten tarvitaan päättäväisiä toimia ratkaisemaan nämä nykyiset kuin myös tulevat asiat. Ainut vaihtoehtomme on tehdä kunnollinen ja tarkasti harkittu korjausliike: suuri nollaus! Jokainen edistyksellinen valtionpäämies ei malta odottaa päästäkseen käsiksi tähän loistavaan suunnitelmaan, joka pelastaa koko ihmiskunnan!

Onneksi ongelmaan on olemassa helppo ehdotettu ratkaisu! Lähes kaikki päätäntävalta on otettava pois paikalliselta tasolta ja keskitettävä yhdelle taholle, joka omassa laupeudessaan ja pyhyydessään ratkaisee kaikki ihmiskunnan ongelmat keskitetysti. Kaikki resurssit, kaikki tieto ja koko ihmiskunnan yhteinen kohtalo on annettava yksiin käsiin, joka kaikessa viisaudessaan ratkaisee nämä intersektionaaliset ongelmat joita edessämme häämöttää. Kyllä, intersektionaaliset, eli kaikki vaikuttaa kaikkeen (ja valkoinen heteromies on siihen syyllinen), ratkaisut odottavat tekijäänsä ja kunhan kaikki ihmiset antavat kaiken omaisuutensa näille ylemmille tahoille, he saavat velkansakkin anteeksi ja pääsevät elämään utopiassa! Kunhan vaan muistaa, että se digitaalinen suukapula pitää ne kriittiset kielet kurissa. Soo soo, nyt pelastetaan maailmaa!


Suuri ihmisoikeuksien nollaus

Sananvapaus, yksilönvapaus, itsemääräämisoikeus... kaikki ne ihmisoikeudet, jotka saatiin toisen maailmansodan kauheuksien jälkeen ujutettua sinne vallanpitäjien omiin sääntöihin, ne halutaan nyt nollata pois. Mokomia ihmisoikeuksia kun ei voitu vastustaa oikeutetusti kun ne osattiin esittää tavalla, jossa niitä vastustavat olisivat olleet itse niitä pahoja natseja. Jos nyt aivan tarkkoja oltaisiin, nämä korona-kortilla tehdyt säännökset ja määräykset kaikkialla maailmassa ovat suoria rikkomuksia niitä yhdessä sovittuja ihmisoikeuksia vastaan useassakin kohtaa. Jo pelkästään se, että "väärää mieltä" olevat asiantuntijat hiillostetaan hiljaiseksi ja kaikki kriittiset äänet kielletään julkisilta foorumeilta pitäisi soittaa hälytyskelloja, mutta kansa on liian peloissaan ymmärtääkseen kuinka heidän oikeuksiaan ja vapauksiaan ollaan tuhoamassa ennätysvauhtia.

Oma tulkintani sekä CFR:n että WEF:n materiaalista kun on se, että tämä suuri nollaus on korjausliike muutoin hyvin edenneeseen maailman vallan keskittymiseen, joka meni hieman liian pitkälle toisessa maailmansodassa ja suunnitelma jouduttiin laittaa tauolle. Kyettiin siis luomaan mekanismeja suojelemaan tavan kansaa vallanpitäjiltä - ihmisoikeudet. Siihen asti oli aivan normaalia, että eri ryhmät olivat eri arvoisia ja oli ihan oikeutettua tehdä alempiarvoisille kansoille mitä mieli teki. Ihmisoikeuksien sössimistä on toki harrastettu runsaasti jo aikaisemminkin, esimerkiksi hivuttamalla yhdenvertaisuutta merkitsemään jotain aivan muuta kuin yhdenvertaisuutta. Suuren nollauksen esityksissä kyse onkin tuloksen tasavertaisuudesta, ei lainkaan yhdenvertaisesta mahdollisuudesta. Näiden kahden eroa en lähde nyt kuitenkaan tarkemmin selittämään...

Miksi ihmisoikeudet sitten ovat niin suuri ongelma näille vallanpitäjille? Kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä ja ovat oikeutettuja samaan lain suojaan. Ei kuulkaa semmoinen käy ollenkaan päinsä - maailma on täynnä ihmisiä, jotka ovat väärää mieltä ja vastustavat diktatuuria! Toisten kuuluukin olla vähän tasavertaisempia kuin muiden, joten on luonnollista että maailmassa kuuluu laillistaa se kastijako koska onhan se niin tylsää kun pitäisi muka olla samalla viivalla tyhmän tavan kansan kanssa samalla kun omaa vallan määrätä se kansa tykinruuaksi. Hauskana osana tässä sirkuksessa voidaankin pitää sitä, että nämä "hyödylliset" idiootit, eli jokaisen maan paikalliset poliitikot, kuvittelevat pääsevänsä sinne isojen herrojen pöytään syömään. Ei, semmoista kohtaa ei suuren nollauksen suunnitelmissa ole - miksi ihmeessä vallanpitäjät haluaisivat palkita varmasti pettämiseen kykeneviä ihmisiä, eihän heihin voi luottaa kun jo todistettavasti pettivät oman kansansa.


Niin että mikä se suuri nollaus nyt sitten on?

Lyhyesti: Megalomaaninen suunnitelma, jossa muutama hallitsee kaikkea ja kaikkia. Tähän asti neoliberalistinen maailma halutaan muuttaa kertaheitolla tai asteittaan maailmaksi, jossa kilpailua ei enää olisi ongelmana: nimittäin tavan kansan ei annettaisi enää osallistua yhtään mihinkään päätöksentekoon, jolloin se kilpailun aiheuttama ongelma tavallaan kyllä ratkeaa. Ja kuten tiedämme, ne nykyiset vallanpitäjät ovat tähänkin saakka vain valvoneet kaikkien etuja omiensa sijaan, eikös? Ja kun kansa hiljaa tämän kaiken hyväksyy, eikös se merkitse sitä että annetaan oma suostumus tälle kaikelle?

Hullua salaliittoteoriaa! Juu, hullua ja salassa olevia liittoja, mutta ei teoriaa vaan ihan vapaasti luettavaa materiaalia yhdistettynä ihmisen luontoon. Siis siihen, että valtaan pyrkii tietyn kaltaisia ihmisiä ja kun kyse on vallasta kaikkien muiden yli, mitä veikkaat minkälaista sakkia sinne pyrkii? Nyt nämä samat valtaa pitävät tahot vieläpä rummuttavat kaikkialla, että "ota itse selvää" ja "ajattele itse" on myös sitä ekstremismiä jota varten ensiksi pitää saada lakipykälät siihen kuntoon että voidaan laillisesti rikkoa ihmisoikeuksia valituilta ryhmiltä. Kertakaikkiaan hieno järjestelmä joka suojelee itse itseään niin sisäisiltä kuin ulkoisilta uhilta. Hattua pitää oikein nostaa...

Onko tämä suuri nollaus sitten vääjäämätön tulevaisuutemme? Toiveikkaana sanoisin että ei tietenkään, meistä itsestämme se on kiinni! Mutta kun katsoo maski naamalla vaeltavaa ihmiskuntaa, joka alistuu jokaiseen käskyyn siinä toivossa että ne korkeat herrat pelastavat niin täytyy myöntää että olen kovin skeptinen asian suhteen. Yksi toisensa jälkeen tätä väärää valtaa vastustamaan nousseet on joko kampitettu tai ohjattu sivuraiteille. Ehkä ihmiskunta tarvitsee sen suuren nollauksen ja muutaman sukupolven asumaan siinä Orwellin, Huxleyn ja Kafkan kakotopioiden yhdistelmässä? Edelleenkin kuitenkin tiedämme kuinka tästä päästäisiin irti... ehkä tarvitsemme sen potkun persauksiin että siihen havahdumme? Suuri nollaus luulisi olevan riittävän kova potku, vai mitä luulet?

4 kommenttia:

  1. Jos tämän kaiken takana oleva ajatus on, että ihmiset ovat vaan niin saatanan tyhmiä etteivät osaa hoitaa edes yksinkertaisia asioita ja sotkevat asioita vieläkin enemmän kun heille antaa illuusion vapaudesta, niin parempihan on ottaa homma haltuun ja pistää väki ruotuun. Otetaan propagandan avuksi kemikaalit(rokotukset😂) niin muutamassa sukupolvessa luodaan porukka joka ei paremmasta haaveile ja käkimassa maistuu. Se pieni viipale ihmiskuntaa joka keikkuu pyramidin huipulla voi sitten kehittää itseään miten parhaaksi näkevät.
    Tähän tietenkin olisi toinenkin ratkaisu, avaimet siihen on sen kaverin taskussa joka tuijottaa peilistä. Sieltä horteesta pitäisi mahdollisimman monen havahtua ja alkaa ottamaan vastuuta elämästään.

    VastaaPoista
  2. Älykkäästi ja tyylikkäästi kirjoitettu!
    Olen optimistinen ja tiedän, että yhä useampi ihminen herää totuuteen ja omaan (kvantifysiikain lain mukaiseen) nollapisteeseen ja löytää toisen moisen yhdistyäkseen. Trumpista tulee pressa, eliittien suunnitelma ei mene läpi, ihmiskunta astuu todelliseen voimaansa. Maapallo on siirtymässä uudelle, korkeammalle värähtelytaajuudelle ja vie ihmiskunnan mukaansa. Vallassa olevat vastustavat sitä, siksi tämä nykyinen tilanne ja heistä lähtevät fasistiset liikkeet. Tämä on energoiden sota, mutta ei pelkoa, kivun ja kärsimyksen kautta kaikki siirrymme uuteen.

    VastaaPoista