perjantai 16. heinäkuuta 2021

Mielenmurha - Somaa etsimässä


Nappi joka makuun

"Ei ole mitta terveydestä olla sopeutunut syvästi sairaaseen yhteiskuntaan." - Krishnamurti. Huxleyn "Uusi uljas maailma" kuvasi utopistisen yhteiskunnan täydellisen aineen, soman, joka mahdollisti kansan täydellisen tottelevaisuuden. Murtamalla mieli kemiallisesti omaakin useita etuja esimerkiksi propagandaan nähden, mutta kuten aina, vain otettu lääke auttaa. Propagandasta pääsee irti kun sitä ei seuraa, mutta pakotettu tai omasta tahdosta otettu kemiallinen sekoitus pitää mielen halutussa tilassa niin kauan kuin sitä vaaditaan. Pakotettu alistuminen kuulostaa totalitaarisen hirmuhallinnon toimelta, se on selvää, mutta ottaisiko joku vapaaehtoisesti ainetta, joka veisi mielen vastustuskyvyn ja altistaisi manipuloinnille? Lyhyesti, kyllä, moni valitsee juuri tämän vapaaehtoisen tien - korjatakseen ongelmaa joka saattaa hyvinkin johtua siitä sairaasta yhteiskunnasta itsestään.

Tähän todellisuudesta irtautumiseen pääsee kahta reittiä: laillisesti ja laittomasti. Lääkkeet ovat se laillinen reitti ja huumeet laiton reitti. Lääkkeen ja huumeen ero taas tulee lainsäätäjän kynästä ja sitten lääkärin auktoriteetilla varmistettuna. Sama aine on katukaupassa "laiton ja vaarallinen huume" ja apteekin hyllyltä reseptillä "turvallinen lääkevalmiste". Osa aineista kaupataan suoraan marketin hyllyltä ilman mitä rajoituksia, siinä kun osaa varten pitää käydä täysi taistelu lääkäreitä vastaan että saa apua ongelmaansa. Nämä aineet voidaan jakaa karkeasti kahteen kategoriaan: turruttaviin ja hyvää oloa tuoviin. Toki moni aine tekee molempia, mutta mielen kannalta kyseessä on yleensä joko pahan olon (yleensä kivun) laimentamiseen tai sitten hyvää oloa tuoviin ja lisää potkun antamiseen tarkoitettu aine.

Suomalaisten soma löytyy usein kuitenkin pullosta, joko marketin tai Alkon hyllystä. Alkoholi antaa aluksi nostetta ja lopulta turruttaa, joten se on lähes täydellinen aine runsaammissa määrin käytettynä pitämään kansa niin tyytyväisenä kuin alistettuna. Eri mielialalääkkeitä menee myös tilastojen valossa melkoisia määriä ja untakaan ei kansa tunnu saavan ilman pilleriä. Yhtäläisyys suurimmalla osalla näistä aineista on kuitenkin se, että niillä paetaan todellisuutta. Kivun kanssa elävälle valinta voi olla pakon sanelemana, mutta oikeasti avun siihen kipuun saaminen Suomessa on hyvin haastavaa - koviin kipuihin toimivia aineita ei haluta antaa, koska niihin jää riippuvaiseksi kuin huumeisiin ikään. Saattaa toki johtua siitä, että samoja aineita pidetään huumeina, kun niitä ei osteta apteekista vaan kadulta...


Hypnoosi

Tarvitaanko siihen turruttamiseen sitten edes kemiallista apua, jos ihminen voidaan hypnotisoimalla saada samaan tilaan? Vissiin jo Egyptissä kolme vuosituhatta sitten osattiin käyttää hypnoosia muuttamaan ihmisten käyttäytymistä, joten mistään uudesta keksinnöstä ei ole kysymys. Länsimainen lääketiede tosin pitää suggestiota ainakin osittain höpöhöpönä, mutta jokunen psykiatri sitä siltikin käyttää. Ihmismieli kun voi oppia reagoimaan asioihin kovinkin vaihtelevilla tavoilla, joten mikäettei opeteta niitä tapoja ihmisen omaksi eduksi? Ja siinäpä se ongelma piileekin - mikä on se ihmisen etu? Taitava hypnotisoija osaa erottaa ryhmästä helposti manipuloitavat yksilöt ja pienillä kokeiluilla kykenee tarkentamaan manipulointinsa niihin, joihin hypnoosi helpoimmin toimii. Kenen etua siinä sitten lopulta ajetaan?

Joukkohypnoosista palkinto menee taas medialle. Propagandassa käytetään samankaltaisia tekniikoita kuin hypnotisoinnissa ja jos enemmistö saadaan uskomaan johonkin kuvitteelliseen asiaan, sosiaalinen paine laajentaa sen vaikutuksen lähes kaikkiin. Ilman mitään kemiallisia avusteita voidaankin saavuttaa pahimmillaan tai parhaimmillaan yli 90% kattavuus siinä massamanipuloinnissa. Yhteiseksi hyväksi ja sinun turvallisuutesi vuoksi, tietenkin. Voitaisiinko mediaa siis pitää nykypäivän somana - aineena, joka turruttaa mielen ja tekee kansasta tottelevaisen sekä tyytyväisen yhdellä kertaa?

Tyypillisin yhdistelmä hypnoosin ja kemikaalien käytöstä on kuulustelu, missä ihmiselle annetaan ns. "totuusseerumia". Mieli murretaan kahta eri reittiä, joten lopputulos on pomminvarma... vai onko? Mitä asiaa on pienissä määrin tutkittu, eettisistä syistä johtuen, huomattiin että osa ihmisistä murtuu ja kertoo totuuden, osa pysyy opetetussa tarinassa, osa satuilee ja keksii päästään uutta ja osan mieli lähtee kunnolla laukalle. Siksi moisia seerumeja ei pidetä enää niin suuressa arvossa kuulustelujen aikana ja miksi moista tarvittaisiinkaan, kuulustelutekniikat ovat ilman niitä aineitakin tehokas yhdistelmä hypnoosia ja manipulointia, jolla ihminen voidaan saada tunnustamaan asioita joita hän ei välttämättä ole tehnyt. Poliisin ja tiedustelun käyttämistä tekniikoista voidaankin vetää tiettyjä johtopäätöksiä yhteiskunnan tilasta, etenkin jos niitä tekniikoita käytetään tavan tallaajaa vastaan...


Onko siihen veteen sekoitettu jotain?

Fluori, elohopea, alumiini, sokeri, lisäaineet ruuassa, rypsiöljy ja ties mitä... tarvitseeko sitä somaa edes kehittää tai tarjota pillerin muodossa kun niin juomavedessämme kuin päivittäisessä ruuassamme on usein jo semmoinen määrä eri ainesosia, jotka eivät tarvitsisi sinne elimistöön päästä? Esimerkiksi fluoria lisätään joissain paikoissa juomaveteen ja lähes kaikkialla esimerkiksi hammastahnaan. Asiaa on tutkittu ja tiedetään mitä vaikutuksia aineella saattaa olla ihmiseen, siis saattaa, koska jokainen ihminen reagoi hieman eri tavalla. Salaliittoteoriaksi se muuttuukin siinä kohden, kun väitetään että sitä lisätään ihmisten päivittäisiin kulutustavaroihin siksi, että sillä nimenomaan halutaan niitä soman vaikutuksia, eikä kansan hampaiden parhaaksi eli yhteiseksi hyväksi! Koska... eiväthän ne nyt niin tekisi, eihän?

Sokeria verrataan joskus heroiiniin ja sen (sokerin) aiheuttama riippuvuus ei ole mikään pikkujuttu. Suuri osa terveysongelmista voitaisiin johtaa sinne sokerin suuntaan, mutta ostetun tieteen ja loputtoman mediarummutuksen ansiosta sokeri on kuulemma hyvä juttu! Paitsi tietysti virkistysjuomissa, missä lisäaineilla saatu keinotekoinen makeutus on paljon terveellisempää, koska ihmiskeho osaa luontaisesti hanskata sen omia järjestelmiä tietoisesti huijaavia kemikaaleja (maistuu makealta mutta ei sisällä hiilareita). Pikaruokaketjut tietävät tasan tarkkaan millä yhdistelmillä saadaan se ruoka koukuttavaksi ja liberaaleihin arvoihin kuuluu vapaa kilpailu asiakkaista, vaikka siinä nyt ohimennen sairastutetaankin suuri osa kansasta.

Tarvitaanko siis enää mitään "somaa" pitämään kansa kurissa? Niin kehomme kuin mielemme kyllästetään kaiken maailman myrkyillä ja niiden aiheuttamiin ongelmiin löytyy lääketeollisuudelta vielä varmasti myös pilleri, jonka sivuvaikutuksia sitten korjataan sillä toisella ja kolmannella napilla. "Normaali ja terve ihminen" ottaakin päivittäisen somansa monesta eri purkista ja tölkistä, käärittynä ties minkäväriseen paperiin ja kaiken lisäksi maksaa sen vielä omasta taskustaan. Ja jos väittää moisen toiminnan olevan tahallista, saa hullun leiman otsaansa koska sehän on ihan normaalia antaa ison rahan päättää puolestasi mikä on sinulle hyväksi! Ihminen kyllä sopeutuu yhteiskuntaansa tavalla tai toisella, ei siinä, mutta kuinka hyvästä se sille ihmisille on kun sopeutuu nykyisen kaltaiseen yhteiskuntaan? Mutta... mahtanut jäädä se oma soma-annokseni taas ottamatta kun horisen moisista ongelmista...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti