torstai 19. maaliskuuta 2020

Vallanpitäjien hybridiuhkapaniikki


Kuka pelkää ja mitä pelätään?

Valmiuslaki saatiin sitten vihdoin ja viimein voimaan suojelemaan kansaa ... itseltään? Vanha laki ei kuitenkaan ole riittävä, koska se ei sisällä säädäntöä ja keinoja taistella hybridiuhkia vastaan. Monessa tapauksessa kyseessä ei ole tietenkään mikään hybridiuhka, vaan yksinkertaisesti ikävä tieto jota ei olisi saanut päästää kansan tietoisuuteen. Faktabaarin termi tälle on "malinformaatio", kunnon finglish-termillä. Totuuden jälkeinen aika ottaa vallanpitäjille koville - heidän puppunsa ei enää kelpaa ja oikeaa tietoa pääsee vielä kansan tietoisuuteen sensuurista huolimatta.

Tämä "malinformaatio" eli ikävä totuus on suuri uhka vallanpitäjien yhdelle oikealle tarinalle. Sitä kun ei voida kumota sanomalla "ei pidä paikkaansa", joudutaan keksimään jos jonkinmoisia selityksiä. Tarinan kehystäminen on tärkeä propagandan keino ja näitä ikäviä totuuksia ei siksi parane päästää ulos, koska se saattaa pilata koko tarinan. Asiantuntijoiden olisikin syytä olla paljon tarkempia lausunnoissaan, koska sanomalla "emme tiedä, ei olla tutkittu" voidaan vielä kiistää väärän tiedon antaminen, mutta sanomalla "ei se noin ole" pitäisi pystyä todistamaan. Ja siihen todisteeksi ei riitä että "koska minä sanon niin"...

Hybridiuhaksi tämä infouhka ikävien totuuksien ja vastaavien muodossa muuttuu siinä vaiheessa, kun kansa lähtee kadulle. Ranskassa näin pääsi käymään, samoin kuin monessa muussakin paikassa - keltaliivit ja heidän (vallanpitäjille ikävä) RIC-ehdotus. Onko siis ihme, että Suomessa halutaan vääntää valmiuslaki uuteen uskoon ennen kuin oikeasti se kansa herää tähän kusetukseen? Tämä nykyinen poikkeustila kun on omiaan nostamaan kansan yhtenäisesti valtaa vastaan - suuryritykset pelastettiin kansan rahalla ja pienyrittäjät kansan kera jätettiin oman onnensa varaan. Ja jos jollakulla pääsi menemään ohi, moista politiikkaa kutsutaan neoliberalismiksi.


Muutama esimerkki

Maahanmuuttokriisi, joka alkoi toden teolla sielä 2015 hujakoilla oli yksi monista viimeaikaisista vallanpitäjien hybridi-paniikkikohtauksista. Jaettiin ikäviä faktoja, paljastettiin valtamedian paskapuheita ja kehdattiin vielä jalkautua kadulle saakka?! Tämä onneksi saatiin nopeasti kuriin kertomalla että asiaan ei voi muuten vaikuttaa kuin äänestämällä ja tässä on nyt ne vaihtoehdot. Yksipuoluejärjestelmämme onnistui siis uudelleenohjaamaan kansan raivon tyhjänpäiväisiin asioihin kuten "äänestäminen". Pisteet siitä vallanpitäjille, se erä meni 100-0 heidän pussiinsa ja kansa vielä tänäkin päivänä ihmettelee että mikä meni pieleen.

Ilmastonmuutos ja sen aiheuttama paniikinlietsonta taas pääsi hyvään vauhtiin kun liikkeelle saatiin kunnon messias keltaisessa sadetakissaan. Kuinka te kehtaatte! Kadulle asti jalkauduttiinkin "oikealla tavalla", tieteen konsensus (jota ei edelleenkään ole) näytti uppoavan kansaan ja kaikenmaailman hömpötystä saatiin aikaiseksi ilman pienintäkään havaittavaa muutosta, vaikka valtamedia yrittikin vääntää kaikki ilmiöt ilmastonmuutokseksi. Tilanne näytti jo hyvältä ja melkein ehdittiin saada hengitysverokin aikaiseksi, mutta sitten tuo korona-paniikki pyyhkäisi ilmastopaniikilta jalat alta. Samalla tosin se oikean tiedon levitys painettiin jäihin, eli vallanpitäjille erävoitto tässäkin kohtaa.

CoVid-19 eli tuttavallisemmin "kaikki seis, muutoin kuollaan kaikki!" THL:n tiedotuksen ongelmien julkituominen kirvoitti nämä "faktantarkistajat" lässyttämään "malinformaatiosta". Kaikki valtamediat ovat toitottaneet kuukausikaupalla "älkää uskoko vaihtoehtoisia tietoja, ainoastaan meitä!" ja "asiantuntija" toisensa jälkeen on kumonnut "vääriä parannuskeinoja" koska rokote on ainut oikea keino. Tässä vaan on semmoinen pieni ongelma, että siihen "nämä keinot eivät toimi" pitäisi myös olla esittää todiste. Kyllä, voidaan sanoa että "näistä konsteista emme tiedä, koska ei olla tutkittu", mutta tämä "ei toimi" narratiivi saattaa vielä päästä puraisemaan persaukseen... A, C ja D vitamiineilla kun saattaa olla paljon luultua suurempi vaikutus. Jää nähtäväksi.


Hybridiuhka vallanpitäjille

Voidaankin sanoa, että paniikki on oikeutettu vallanpitäjille - talousjärjestelmä uhkaa romahtaa ja "korjaustoimet" saattavat olla viimeinen niitti kansalle. Korjaustoimet kun keskittyvät pelastamaan ne kaikista rikkaimmat, kaatamalla rahaa järjestelmään joka automaagisesti ohjaa lähes kaiken rahan suoraan rikkaimpien taskuun. Tavan kansa siis köyhtyy ja pankit "pelastavat" yrittäjiä upottamalla heidät velkaan jota eivät koskaan kykene maksamaan takaisin. Ihan perinteistä neoliberaalia talouspolitiikkaa, siis. Muutama hyötyy kaikkien muiden kustannuksella ja nyt on oikeasti vaarana että lännessä tämä paska osuu tuulettimeen kaikkien nähden.

Ei siis ole mikään ihme, että hybridiuhkia ja "Venäjän vaikuttamista" tulee nyt joka tuutista. Syyllinen omille töppäyksille pitää löytyä (Venäjä) ja kansalle syöttää yksi yhtenäinen satu siitä, että kaikki ne ikävät tosiasiat ovat vain haittallisia faktoja joita ulkoiset toimijat tahallaan yhteiskuntarauhaa pilaten tuovat julki. Ja moiseen satuun osaa jokainen agentti Smith tarttua ja mennä ulisemaan kaikkialle missä uhmataan virallista tarinaa.

Todellinen hybridiuhka vallanpitäjille olisikin jokin auktoriteetti, joka osoittaisi poikkeustilan olleen liioiteltu ja korona-epidemian vain tekosyy kansalaisten oikeuksien rajoittamiseksi. Tai sitten joku, jolla olisi riittävästi sankoja, kertoisi miten kansaa taas kustiin silmään. Oikeasti demokraattisessa oikeusvaltiossa valheelliset päättäjät potkittaisiin hus helvettiin ja sananvapaus aseenaan kansa taistelisi oikeuksistaan. Mutta nykyään sekä kansanvaltaa että sananvapautta kutsutaan hybridiuhaksi. Uuskieltä kerrakseen...

1 kommentti:

  1. Tätä kommenttia kirjoitettaessa youtubesta löytyy vielä Reformi Studio 2.0 kanavalta https://m.youtube.com/watch?v=Ajo_6UTk5gY videokommentaari liittyen tähän artikkeliin. Päälle vielä Tiina lukee hienosti koko tekstin läpi 😄👍

    VastaaPoista