maanantai 9. maaliskuuta 2020

Onko järjestelmä rikki?


On, selvästi, näkeehän sen nyt...

Harva se päivä ihmiset törmäävät tämän hienoksi esitetyn järjestelmämme ongelmiin. Järjestelmä on siis selvästi rikki, koska toimivassa järjestelmässä ei törmättäisi ongelmiin tai jos törmättäisiin, ne korjattaisiin pikimmiten. Maata johtaa selvästikkin joukko tyhmiä, osaamattomia ja kyvyttömiä, jotka puolestaan käskyttävät suurempaa joukkoa osaamattomia ja haluttomia virkamiehiä. Järjestelmä on siis rikki ja se voidaan korjata äänestämällä ne oikeat, älykkäät ja kyvykkäät jotka sitten vaihtavat virkamieskoneiston entistä parempiin! Ongelma ratkaistu, järjestelmä oli rikki mutta nyt se voidaan korjata kunhan vaan kaikki äänestävät oikein!

Nojuu, onhan siinä järjestelmässä vielä pikkuvikoja, kuten että puolueilla on valta eikä kansalla... eikä se puoluekurikaan oikeen kuuluisi toimivaan järjestelmään. Kaikenmaailman sääntöjä on syydetty kansaa haittaamaan ja häiritsemään ihan vaan noiden epäpätevien edellisten johtajien ansiosta. Mikään ei edes estä moista suhmurointia ja nyt ne vielä haluaa kieltää kaikenlaisen arvostelun "maalittaminen rikoslakiin" höpötyksellä. Katto nyt, järjestelmä on selvästi rikki ja nämä nykyiset päättäjät vaan vie asiaa entistä pidemmälle!

Sitten on tietysti noita lobbareita ja ties mitä porukoita ja salaseuroja, jotka omaavat valtavia määriä rahaa ja sillä pönkittävät omaa valtaansa ajamalla niitä lakipykäliä läpi omaksi edukseen. Hyvä veli-verkostoja on ristiin rastiin ne juuri oman ideologian vastakkaiset tahot vielä kaiken päälle ovat onnistuneet hivuttautumaan joka paikkaan, mediaa myöten! Tämä järjestelmä on niin rikki joka kohdassa, mutta kun saadaan ne just oikeat tyypit valtaan niin sitte tää saadaan korjattua, usko nyt! Mistäs lähtien tämä järjestelmä sitten on ollut rikki? ... no tuota, alusta asti, mutta se on vaan pahentunu aikojen saatossa!


Ei ole, koska...

Täysimittaiseen vastaukseen tarvittaisiin useampikin teksti, joten alustukseksi tälle lyhennelmälle suosittelen tekstiä "Demokratian historiaa - oikeutus valtaan" ja sieltä löytyviä linkkejä. Valistuksen tai valaistuksen, kumpaa termiä nyt haluaakaan käyttää, ajoista lähtien on yhteiskunnissa kehittynyt tämmöisiä vallanpitäjiä ärsyttäviä ajatuksia kuten "kansanvalta" tai "ihmisoikeudet". Jenkkien perustuslaki ja sen synty on kuuluisimpia tapahtumia, missä määriteltiin näitä asioita mukamas kansan eduksi. Käytännössähän siinä kävi niin, että kansalle annettiin mahdollisimman vähän valtaa, mutta kuitenkin sen verran että pysyvät tyytyväisenä ja hiljaa.

Vallanpitäjät kautta aikojen ovat olleet hyvin haluttomia jakamaan valtaansa. Omistava luokka ymmärsi jo kauan sitten, että heitä on vähän ja noita köyhiä on paljon, joten mitään vallan tasaista jakamista ei voi hyväksyä. Siksi nämä järjestelmät kaikissa maissa on luotu samalla logiikalla - miten annetaan illuusio vallasta antamatta yhtään enempää valtaa kansalle kuin on pakko? Vallankumous on aina mahdollinen jos sitä illuusiota ei kyetä ylläpitämään, mistä yhtenä esimerkkinä voidaan pitää Ranskan keltaliivejä. Kun ne vallanpitäjät vievät ahneutensa liian pitkälle, on vaarana että kansa havahtuu. Järjestelmän rikkonaisuus siis perustuu olettamaan, että..

... ne kaikista röyhkeimmät, laskelmoivat, itsekeskeiset ja omahyväiset ahneet ryöstäjät jotka luovat kylmäverisintä politiikkaa - he rakensivat järjestelmän reiluksi ja kaikkien parhaaksi. Vaiko kenties he vaan rakensivat järjestelmän omien etujensa ajamiseksi? Jokainen osa järjestelmästä on vuosien saatossa kehittynyt vastaamaan ajan henkeen, pönkittäen entisestään niitä oikeiden vallanpitäjien etuja ja varmistamaan harvojen vallan muiden ylitse. Järjestelmä ei siis ole rikki - se toimii täsmälleen sille tarkoitetulla tavalla.


Aivan sama kummalla tavalla asiaa lähestyy...

Näkökulma ei sinänsä muuta nykyistä tilannetta: asiat ovat persiillään. Järjestelmä toimii kansaa vastaan ja harvojen eduksi, eli täysin päinvastoin kuin sen väitetään toimivan. Media, joka on oleellinen osa tätä harvainvaltaa, tekee kaikkensa ettei yhteistä virallista tarinaa julkisuudessa haasteta - he ovat vallan omistava vahtikoira, joka puree heti jos vääriä ideoita ja ajatuksia uhkaa päästä leviämään kansan keskuuteen. Koska tieto on yksi oleellisimmista asioista kansaa orjuutettaessa, on se tiedon välitys median kautta avainasemassa tätä ongelmaa ratkottaessa.

Mutta voidaanko jotain, joka ei ole rikki, korjata? Moni on vahvasti sitä mieltä, että ne vuosien saatossa luodut säännökset mahdollistavat oikeasti hyvien ihmisten toimesta vallankaappauksen niiltä vanhoilta, vääriltä, vallanpitäjiltä. Eli äänestämällä ne oikeat tahot valtaan, nämä oikeat tahot pystyvät purkamaan kaikki ne lukemattomat verkostot jotka ovat vuosien saatossa keränneet taskuihinsa 90%+ koko maailman varallisuudesta? Entäs jos ne "oikeat tahot" ovat vain suorittamassa kasvojenkohotuksen puhdistaen vain läpimädän järjestelmän liian julkiseksi tulleita ongelmia?

Mene ja tiedä, täältä ruohonjuuritasolta on hankala ennustaa asioita, etenkin tulevaisuutta. Vuosituhansien resurssit yhdistettynä vuosisatojen kokemukseen propagandasta ei lupaa kovin valoisaa tulevaisuutta, mutta ihminen on kuitenkin sen verran viksu olento että yhteistyössä toisten kanssa on mahdollista rakentaa uusi ja oikeasti toimiva järjestelmä. Valheilla kun tuppaa olemaan se viimeinen käyttöpäivä rinnassaan, mitä taas totuudella ei ole lainkaan riesana. Onko siis holistinen (r)evoluutio, tai jokin muu vastaavanlainen idea mahdollinen? Järjestelmä joka ei ole rikki saatikka luotu kansan haitaksi? Vaiko vaan hullu salaliittoteoria - vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti