lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kansan orjuuttamisen ainekset

Tieto ja säännöt

Totalitaarisen järjestelmän ylläpito voimakeinoin on hankalaa ja kallista. Mutta ei hätää, muutaman osa-alueen hallinnalla saadaan kansa uskomaan että asiat tehdään heidän hyväkseen ja näin jopa puolustavat niitä tahoja joiden ansiosta he itsekin kärsivät. Lyhyesti voidaan todeta, että mielen ja kehon täydellinen hallinta eri keinoin johtaa parhaisiin tuloksiin, eli totalitaariseen yhteiskuntaan jonka asukkaat eivät edes tiedä olevansa sellaisessa. Koska oikeassa elämässä kaikki vaikuttaa kaikkeen, eli mieli kehoon ja päinvastoin, joudun tässä hieman yksinkertaistamaan jakoa selvyyden kannalta. Siksi termi totalitaarinen onkin oikein loistava kuvaamaan sitä täydellistä jokaisen osan hallintaa, miten ihmisiä huijataan hyväksymään orjan aseman.

Määrittämällä pelisäännöt juuri halutulla tavalla, voidaan pelikenttä varmistaa niin että kaikki näyttää tasa-arvoiselta, vaikka oikeasti säännöt suosivat hyvin tarkkaan valikoituja tahoja ja muut kilpailevat keskenään jämistä. On se sitten pieniä porsaanreikiä, jolla osa kykenee kiertämään verot lähes kokonaan tai aivan käsittämättömiä kyykytyspykäliä varmistamaan sen että vain tietyt tahot kykenevät alalla toimimaan, säännöillä ja määräyksillä pidetään huoli siitä että järjestelmän sisällä elävä orja ei oravanpyörästään ulos hevillä pääse. Käsittämättömät säännöt yhdistettynä kieroon ja mielipuoliseen oikeusjärjestelmään taas iskee ne ulos työntyvät naulat takaisin piiloon. Ja kaikki kruunataan valtion väkivaltamonopolilla, eli vain valtion valitsemat ihmiset saavat käyttää väkivaltaa muita vastaan.

Mutta säännöt eivät yksistään vielä lähellekkään riitä, tarvitaan paljon kattavampi järjestelmä saatavilla olevan tiedon hallintaan. Kaikille yhtenevä ja tarkasti valikoitu tieto on kriittinen osa totalitaarista yhteiskuntaa ja siksi nykypäivänä siihen on valjastettu käsittämätön määrä resursseja - massamedia ja sosiaalinen media. Virallinen totuus on se, mitä ei saa kyseenalaistaa koska muuten ihmiset saattaisivat herätä ja huomata olevansa lähinnä maaorjan asemassa, jos sitäkään. Propagandaa levitetään totalitaarisessa yhteiskunnassa niin omista kuin ulkomaiden asioista. Useat maat voivatkin käyttää täsmälleen samaa narratiivia tietyistä asioista, koska ei hyvää tarinaa kannata mennä pilaamaan jos se vieläkin uppoaa kansaan. Väärinajattelijat on vaan muistettava pitää kurissa niin säännöillä kuin uskottelemalla kansalle että väärinajattelijat ovat kommarimutanttipettureita.


Ravinto ja lääkintä

Mutta ei tässä vielä kaikki, totalitaariseen orjuuttamiseen tarvitaan vielä ihmisten koukuttaminen fyysisesti omaan passivointimyrkkyannokseen. Media myy "yhteisenä hyvänä" mitä järjettömämpiä "yhteistä etua" ajavia kampanjoita, joissa markkinoidaan kansalle aineita jotka tuhoavat terveyden. Ei liikaa, koska kuolleet ei tee töitä, mutta juuri sopiva määrä kemikaaleja ja väärää informaatiota sekoitettuna toisiinsa saa aikaiseksi juuri omalle kansalle sopivan sekoituksen myrkkyä ihan koko ihmiselle. Asia pitää muistaa vaan myydä "terveydenhoitona" ja "kansanterveyttä parantavana asiana", niin että kuuliainen kansalainen muistaa hyökätä väärinajattelijan kimppuun epäselvissä tilanteissa.

Sokerista se lähtee. Täydellinen dopamiinipaukku palkkioksi hyvästä työstä ja teeskennelty hymy päälle niin saadaan lehteen kuva terveestä ihmisestä. Koska aivot tarvitsevat rasvaa, se pitää muistaa kieltää siinä samassa kun sokerin mässyttämisestä tehdään hyve julistamalla sitä jokaisessa mediassa jatkuvalla syötöllä. Kiltti lapsi pitää palkita jäätelöllä ja rasvaton jäätelö pitää linjat sulavana, kertoo upouusi TV-sarja suoraan olohuoneen sohvalle asti. Kasviksia pitää myös muistaa syödä, koska muuten työväki lyyhistyisi kokonaan. Lihaa taas syö vaan rikkaat, tai siis oikeastaan tietämättömät koska TV kertoi puhtaan kasvisravinnon olevan mitä terve keho kaipaa. Tutkimuksethan kertovat mitä pitää syödä, omaan makuaistiin ei parane luottaa. Toki omaan makuaistiin ei voi luottaa, kun ruoka on kyllästetty myrkyillä, joten sinänsä ohje ei ole täysin virheellinen.

Sairaudenhoitojärjestelmä taas tarvitaan korjaamaan ravinnon aiheuttaneet ongelmat. Sairaudenhoidossa tarkoituksena ei ole pitkittää elämää vaan pitkittää kuolemaa. Jos ei ihminen ole jo valmiiksi ihan sekaisin virheellisestä ravinnosta, otetaan lääkkeet avuksi. Mitäs pienistä sivuvaikutuksista kun niihin voi ottaa uusia lääkkeitä? Vasta kun jokainen kansalainen syö vähintään yhtä lääkettä, on riippuvuus järjestelmään täydellinen. Itselääkintä luonnon antimilla pitää myös muistaa demonisoida median avulla, ettei vaan kukaan parane väärin ja mene siitä kertomaan muillekkin. Kuten jo alussa huomautin, kaikki liittyy kaikkeen: jokainen osa ihmisestä saa oman osuutensa totalitaarisen järjestelmän myrkystä joka vaikuttaa niin kehoon kuin mieleen, täysipainotteisesti. Säännöt käskevät, media ohjeistaa, ruoka ei tarjoa ravintoa hyvään elämään ja lääkkeet on myrkkyä. Eiköhän se jo sitten riitä?


Kerää koko sarja

Kaikki mitä ihmiseen ulkoa tungetaan, vaikuttaa ihmiseen. Totalitaarisen vallan pakolla syöttäminen ei yleensä onnistu, koska ulkoa tulevaan myrkkyyn ihminen oppii reagoimaan. Mutta jos ihminen saadaan vapaaehtoisesti ja halukkaasti nielemään myrkkyä, asia on toisin. Siksi propaganda on niin kriittinen osa totalitaarista järjestelmää - kaikki asiat voidaan kieputtaa kuulostamaan siltä että ne ovat yhteinen tahi yksilön etu. Lukemattomia muitakin keinoja voidaan toki käyttää suostumuksen luomiseksi, mutta median luoma illuusio on varmasti yksi tehokkaimmista tavoista. "Tiede" sopivasti rahoitettuna on myös omiaan ohjailemaan kansaa hyväksymään mitä myrkyllisempiä tapoja elää.

Entä mikä tilanne on Suomessa tähän artikkeliin peilaten? Hulluja sääntöjä ja pykäliä, check. Rajoitettua tietoa, check. Väärinajattelijoiden vaimentaminen, check. Yhtenevät ruokasuositukset, check. Sairaudenhoitojärjestelmä, check. Pahasti yksipuolinen media, check. Siitä ei taida enää sitten uupua kuin korruptoituneet johtajat ja oikeuslaitos... check ja check? Se siis tekisi 8/8 oikein tässä leikkimielisessä testissä. Vielä jos kyseessä olisi vitsi, se voisi naurattaa...

Onko peli sitten jo hävitty? Moni on valmis sanomaan että kyllä, mutta itse sanoisin että ei. Sääntöjä voi tarvittaessa rikkoa, sen on itse presitenttikin sanonut. Tietoa voidaan jakaa ohi virallisten kanavien ja paljastaa valtamedian paskapuheet. Jokainen voi valita omat evästyksensä omantuntonsa mukaan, sen sijaan että myrkyttää itsensä sokerilla ja muulla valmisruokaroskalla. Lääkkeitä saa jokainen itse valikoida ja päättää omalla kohdallaan mitä myrkkyjä antaa itseensä tungettavan. Television voi jokainen laittaa itse kiinni ja mennä vaikka ulos haukkaamaan puhdasta ilmaa, sitä kun ei vielä ole ehditty myymään ulkomaille. Äänestämällä samat rosvot (KAIKKI nykyiset puolueet) valtaan vuodesta toiseen on myös oma päätös ja valinta. Kansan ei tarvitse nousta sortajiaan vastaan, riittää etteivät he enää tee mitä heidän käsketään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti