lauantai 14. maaliskuuta 2020

Coronapaniikki


Vapaaehtoista propagointia

Pelkopornoa coronasta/koronasta on tullut joka tuutista pian kolmisen kuukautta. Kansa alkaa siis olemaan kypsä valmiuslakien, eli oikeuksien riistämistä varten mistä vallanpitäjät ovatkin hyvin hyvin iloisia - flunssalla saadaan kansa hiljaiseksi ja haluamaan kunnon tiukennuksia vapauksiinsa. Ja jos maailmalla olevien vaikuttajien sanomaa seuraa, varmaankin ihan sattumalta lähes kaikilla on sama iskulause...

"Kun kerran isovanhempasi joutuivat sotaan, kyllähän sinäkin kykenet laittamaan itsesi lukkojen taakse muutamaksi viikoksi!" Oletko sattunut kuulemaan tämän ajatuksen yhdessä tai toisessa muodossa ja oletko kenties itsekin, vapaaehtoisesti, argumentoinut karanteenia samalla tavalla? Tämmöiset iskulauseet kun tuppaavat olemaan tyypillisiä propagandan keinoja. Toinen lause mitä nyt myös halutaan ajaa on "Coronasta liikkuu nyt erittäin paljon väärää tietoa, älkää uskoko siihen väärään tietoon!"

Eli älkää uskoko mihinkään muuhun kuin virallisista lähteistä tulevaan tietoon, muutoin kuolette ihan jokainen! No okei, viranomaiset ei välitä tuon taivaallista kansasta kunhan bisnekset ei kärsi, mutta nyt oikeasti ei seurata somea ja vastaavia vaan naama takaisin television ja virallisten kanavien ääreen, jumalauta! Pienyrittäjiä tultaneen kantamaan arkuissa mullan alle enemmän kuin itse tauti tulee tekemään, jos tämän hetkiset tiedot pitävät paikkansa. Mutta asiat voivat muuttua koska tahansa, joten tämä ennuste on siis kantani 14.3.2020, tulevaisuudessa tilanne voi olla toisin. Laitetaan siis seuraten kuis käy...


Mikä (oikeasti) avuksi?

Sauna, terva ja viina ovat ihan hyviä lääkkeitä tähän coronaan, mutta niiden mainostaminen on sitä "fake news" mistä valtamedia pelottelee. Itse en ole mikään lääkäri saatikka alan asiantuntija, joten seuraavaksi tulevien neuvojen seuraaminen on omaa järkeä käyttäen, kuten lukijoillani on tosin yleensäkin tapana. Sekä WHO että Yle ovat tosin itse kertoneet näistä asioista, että ei se varmaan niin hirveän kaukana totuudesta ole?

Coronaviruksella on ympärillään lipidi- eli rasvavaippa, mikä tekee viruksen nitistämisestä helppoa jos vaipan pystyy tuhoamaan. Kylmä ei virusta haittaa, eli +4 ... -80C asti virus säilyy varsin hyvin elinvoimaisena vaikkei kykenekään leviämään. Aina huoneenlämpöön saakka, eli noin +24C asti virus "elää" ja voi hyvin, selviten eri pinnoilla päiväkausia. Mutta siitä ylöspäin tilanne onkin toisin: jo 30C virus ei selviä kovinkaan pitkiä aikoja (pinnasta riippuen, tietysti) etenkään auringonvalossa (UV+lämpö) ja hyvin samankaltaisen viruksen on todettu +56C tapaavan loppunsa noin vartissa. Viina, yli 70%, samoin kuin saippua taas liuottaa rasvavaipan käsiä pestessä. Sauna ja viina, check!

Samalla mikä tahansa hyvää oloa edistävä asia auttaa immuniteettiä. Kuumat teet, höyryhengitys eteeristen öljyjen kanssa, piparjuuri, minttu, oregano, inkivääri, timjami, valkosipuli, sitruuna, hunaja ja kaikki mitä ne sotaa käyneet isovanhemmatkin käyttivät voivat auttaa asiaa. Nämä yleisimmin kuitenkin auttavat bakteereita vastaan, mutta mikä tahansa immuniteettia vahvistavat auttavat taistelussa viruksia vastaan. C-vitamiini on ehkä se tärkein yksittäinen asia ja sitä voi vetää niin paljon kuin suoli sietää, eli ripuliksi asti sitä ei kannata annostella. 50mg painokiloa kohti on hyvä alku, aina 400mg asti.


Kun kaikista tulikin virologeja yhdessä yössä

Valtamedian ohjeiden mukaan jokainen hyvä ihminen osaa kuitenkin asiaa yhtään tutkimatta kumoamaan kaikki muualta kuin valtamediasta löytyvät "ohjeet". Ei käy, ei käy, ei se ole ennenkään toiminut! Haahaa, ihmisen keho on 37-38C ja ohjeessa lukee 27C eli höpöhöpöä! Ihminen ei vaan taida olla "pinta, jolla virus selviää tunteja" vaan ihan aktiivinen osallistuja. Nenässä lämpötila on huomattavasti alhaisempi ja sieltä virus sitten kirjaimellisesti valuu keuhkoja kohti hitaasti, lisääntyen siinä matkan varrella. Hengitystiet kun ovat useita asteita viileämpiä kuin keho muutoin - siksi nenän kautta hengittäminen on niin tärkeää: kostea ja lämmin ilma ei ole otollinen alusta coronalle.

Ennen kesää ei virusta siis juurikaan tulla kadottamaan kierrosta - kuukausia viileässä säilyvä virus joka leviää kulovalkean tavoin pisaratartuntana. Karanteenilla pyritään tässä kohtaa siis ajamaan kahta asiaa: terveydenhuollon kuormituksen kevennystä ja ihmisten totuttamista pakkokeinoihin. Perusterveelle corona ei ole, tämän hetken tietojen mukaan, juurikaan vaaraksi, mutta Italian tilanteesta päätellen yli 80-vuotialle ja tietyistä terveydellisistä ongelmista kärsiville mahdollisesti yhtä paha kuin mistä tahansa muualtakin aiheutuva keuhkokuume. Eli mummojen eristäminen omaksi turvallisuudeksi voisi toimia?

Vessapaperin hamstraus ... parempi kun en sano siitä muuta kuin "ei näin". Kuukaudeksi karanteeniin varautuminen saattaa kuitenkin olla aiheellista - ei siksi että itse virus olisi niin vaarallinen ja se on ainut tapa selvitä, vaan siksi että nämä vallanpitäjät saattavat laittaa väkisin ne ovet säppiin koko kansalta kuukaudeksi. Minkä verran sitten on oikeutettua rajoittaa kansalaisten vapauksia lentsun takia? Siihen joutuu jokainen vastaamaan itse... Pysykää terveenä ja ryystäkää lämpöisiä juomia, ihmisten välttelyn jokainen suomalainen osaakin jo?

26 kommenttia:

  1. Tuohon alle kommentteihin voikin sitten lisäillä hyviä vinkkejä mitä muutakin voi kokeilla 👍

    VastaaPoista
  2. Lancettin julkaisu kuinka diabetes ja verenpainelääkkeet saattavat olla haitallisia Coronaa sairastettaessa: https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lanres/PIIS2213-2600(20)30116-8.pdf

    VastaaPoista
  3. Maailmalla kiertää vuosittain jos jonkinlaista virusta ja pöpöä, ihmiset sairastavat näitä oman kuntonsa mukaan, toinen ei edes huomaa sairastavansa toinen saattaa kuolla.
    En käsitä miten nykyinen virus poikkeaisi näistä.
    Jotenkin tuntuu että itse tauti on vain työkalu jollekin paljon suuremmalle kokeelle jota yritettiin jo sika-ja lintuinfluennssan kohdalla.
    Eiköhän tästäkin taudista selviä fyysisesti noudattamalla normaaliin flunssaan annettuja ohjeita sekä välttämisen että hoidon suhteen, henkisen hyvinvoinnin kannalta tilanne saattaa olla toinen.

    VastaaPoista
  4. Ehkä tehokkain tapa ehkäistä coronaa olisi käydä aina ulkona käynnin jälkeen vähintään 60C saunassa vartin verran? 56C 15min, kertoo WHO https://www.who.int/csr/sars/survival_2003_05_04/en/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tietysti hengittää nenän kautta, että lämmin ilma menisi sinne missä virus normaalisti viihtyy...

      Poista
    2. Saunan eduista tutkimusta (joka oli FBn yhteisönormien vastainen) https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-017-0311-6

      Poista
  5. Influenssarokotus on suuri riskitekijä coronasta puhuttaessa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31607599

    VastaaPoista
  6. Italiassa 17. maaliskuuta mennessä tarkempien tilastojen mukaan vain 17 koronavirukseen kuolleista oli ollut alle 50-vuotiaita ja kuolleiden keski-ikä n. 80 v.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says

    Tämä käy ihan hyvin yksiin sen kanssa, että kyse olisi tavallisesta kausi-influenssan kaltaisesta taudista, johon kuolee lähinnä vanhuksia ja sellaisia, joilla on taustalla esim. sydäntauti, keuhkoahtauma tms.

    Kuolleisuus ei tietenkään ole myöskään niin korkea, mitä väitetään (3%), koska lähinnä vain sairaalahoidossa olevia ja pahoja oireita omaavia lääkäriin meneviä testataan. Vertailun vuoksi USA:ssa n. 10% positiivisen tuloksen influenssatestissä saaneista kuolee, mutta ei mediassa tietenkään väitetä, että kuolleisuus olisi 10%, vaan kuolleisuus määritellään arvioidun influenssaan sairastuneiden määrän perusteella. Sama pitäisi tehdä tietenkin myös koronaviruksen kohdalla, mutta jostain käsittämättömästä syystä niin ei tehdä. Vai onko syy, että on tarkoituskin luoda paniikkia ja tilastoja vääristellään siksi tarkoituksella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti vaikuttaa tahalliselta paniikin lietsonnalta. Joidenkin arvioiden mukaan alle 20% tapauksista päätyy testattavaksi asti, jolloin se 3% olisikin lähempänä 0.6% mikä taas on hyvin likelle samaa monen influenssan kanssa. Jää nähtäväksi...

      Poista
    2. Ja mistä loppujen lopuksi tiedetään, mistä esim. tuolla Italiassa nuo kuolemat todella johtuvat, kun covid-19-testit eivät joidenkin tietojen mukaan ole edes kovin luotettavia? Mitä jos suuri osa niistä kuolemista johtuukin influenssasta ja osa on ihan luonnollisia hyvin ikääntyneiden ja pitkäaikaissairaiden ihmisten kuolemia?

      Yksi keino, millä sen voisi varmistaa, olisi katsoa, onko Italiassa ollut nyt tilastollisesti kokonaisuudessaan paljon enemmän kuolemia kuin normaalisti tai pahimpien influenssakausien aikana. Italiassa kuolee keskimäärin 1762 ihmistä ja syntyy 1222 päivässä. Influenssakausien aikana kuolemia on varmaan jonkin verran enemmän. Jos jostain saisi tiedon, kuinka monta ihmistä päivässä nyt tämän koronapaniikin aikana on kuollut, niin siitä voisi päätellä jo aika paljon.

      Poista
    3. Yup, mutta jos kaikki perustettaisiin faktoihin, saattaisi mennä hyvä katastrofi ihan hukkaan kun paniikkia ei enää olisi.

      Poista
  7. Jukka Hyvä. Virus EI ELÄ missään pinnoilla. Virus on kuollut kuin kivi. Se ei ole elävä organismi. "Viruksella ei ole omaa solurakennetta tai aineenvaihduntaa". lähde : Wikipedia

    VastaaPoista
  8. ”A leaked confidential strategy paper of the German government shows that the German government, in conjunction with the media and some scientists, is apparently following a „shock strategy“ to make people afraid of a „worst case scenario“. The general population – for whom the virus is largely harmless – should be warned against „painful suffocation“; likewise, children playing in playgrounds could cause the „painful death“ of their parents.”

    Lähde:
    https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

    Itse dokumentti:
    https://fragdenstaat.de/dokumente/4123-wie-wir-covid-19-unter-kontrolle-bekommen/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. swprs poisti linkin omalta sivultaan seuraavana päivänä. Päiväyksen (mitä itse dokumentissa ei ole) kanssa jotain epäilyksiä, vissiinkin.

      Poista
    2. Mutta - https://zeitung.faz.net/faz/politik/2020-04-02/f8e7cfb89e5590d367435a9fa8a0a702/?GEPC=s5

      Poista