keskiviikko 19. elokuuta 2020

Virallinen tarina repeilee


Kolmella rintamalla kolisee

Viimeisen viikon aikana on vastaan tullut niin surkuhupaista propagandaa virallisilta tahoilta ettei tiedä itkeäkkö vai nauraa. IlmasTosi-seminaari aiheutti suurta pöyristymistä, terveysväitteiden kauppatavarasta tehty kirja "hieman" ontui ja Q-Anon vauhdittaa äärioikeiston populistit vaalivoittoon eli demokratia on uhattuna™. Taustalla on toki lukemattomia muitakin tarinoita, joiden kurissa pitäminen on aiheuttanut vallanpitäjille runsaasti harmaita hiuksia. Kuinka paljon nämä oikeasti heidän toimiaan haittaavat, sitä on vaikea sanoa, mutta ainakin alemman tason toimijoilla tuntuu olevan tukalat oltavat koska paniikki on käsin kosketeltavissa. Pienehkö vahingonilo sallittaneen tässä kohtaa allekirjoittaneelle, eikös?

Terveysväitteisiin en ole tarkemmin itse perehtynyt, mutta Christer "turpaduunari" Sundqvistin tai Antti Heikkilän työtä seuraamalla pääsee asiaan tarkemmin käsiksi. IlmasTosi taas on Ilmastofoorumi ry:n ja kaksikko Pekka Kangas & Simo Ruoho (plus taustajoukot) paljon pahennusta aiheuttanut väärien mielipiteiden seminaari, jonka suosittelen itse lämpimästi kuuntelemaan, ilmaston "konsensuksen" paikkansapitämättömyydestä. Koko seminaari, kuten myös em. kaksikon työn voisi kiteyttää sanontaan "ei anneta faktojen pilata hyvää tarinaa?", koska he nimenomaan faktoilla ovat pilaamassa virallisen tarinan versiota ilmastonmuutoksesta oikein perustavalla tavalla. Lakki päästä ja kumarrus siihen suuntaan, asiallista keskustelua kaksikolta samalla kun vastapuoli joutuu tyytymään lähinnä "höpöhöpöä" tason ad hominem-argumentointiin.

Valtamedian salaliittoteoreetikkovainot eivät ole osoittamassa laantumisen merkkejä, päinvastoin, he lisäävät pökköä pesään ympäri maailmaa. Mutta tarinassa on nähtävissä selviä muutoksia - sen vanhan "kaikki hullut salaliittoteoriat" sijaan nyt vaikuttaa Q:n tarinaa kuvattavan "hulluna salaliittoteoriana eliitistä, joka muka mukamas on sekaantunut ihmiskauppaan ja pedofiliaan", eli siis aivan täysin mielipuolinen ajatus? Samalla Q yhdistetään terrorismiin, radikalismiin, äärioikeistoon ja populismiin - eli siis kaikkeen "pahaan" mihin ihmiset on viritetty tässä männävuosina. Nämä kolme siis näin alkuun esimerkkinä siitä repeilystä...


... eikä se muuallakaan tunnu enää toimivan

Korona, korona ja korona. Virus, joka ei edelleenkään ollut suurimmassa osassa maailmaa kausi-influenssaa vakavampi tapaus on saanut maailman täysin sekaisin - ja ihmiset pikkuhiljaa havahtumaan siihen. Testit, tilastointi, määritykset, annetut säädökset, rajoitukset ja pakkotoimet ovat kaikki aiheuttaneet virallisessa tarinassa vakavaa rakoilua, koska se "tieteen konsensus" eri kohdista on kaukana konsensuksesta. Eri some-alustat kilpailevat keskenään siitä, kuka onnistuu tehokkaimmin poistamaan väärän tiedon ihmisten näkyvistä - vaikka se väärän määritys tarkoittaakin sitä, että mitä WHO sanoo on totta... vaikkei olekaan. Tiede kun ei edelleenkään ole demokratiaa (eli enemmistö on oikeassa) eikä vain yhden tahon sanelemaa politiikkaa, eikös?

Saksan uutisissa tuli vastaan "hauska" yksityiskohta kun Valko-Venäjästä uutisoidaan: Se ei ole mikään Maidan Ukrainasta! Siis että... nytkö se Maidan olikin värivallankumous ulkoa johdettuna, jos kerran se nykyinen tilanne sitä ei ole? Perin outoa... Toisaalla taas Hong Kongin protestoinnista kertonut "vapaustaistelija" taisikin olla entinen Amnesty-aktivisti jenkkiopettaja, mutta valtamedia oli siteerannut häntä moneen otteeseen "asiantuntijana paikan päältä". Paikan päällä hän toki saattoi ollakin, mutta valenimellä ja ihan karvan verran puolueellisia näkemyksiä jakavana tahona se median puolueettomuus on jälleen koetuksella. Lähi-idän tilanteessa on myös paljon outouksia meneillään, mutta jätetään ne nyt vain sivuhuomautukseksi odottamaan tulevia vallankaappauksia ja sotatoimia.

Muutama dokumenttielokuvakin on päätynyt median hampaisiin pahemman kerran ja niiden näyttämistä koetetaan rajoittaa pahemman kerran. Siksi en mainitse niitä nimillä, mutta VarjoPortista ja rokotteista kuin koronasta kertovaa materiaalia häviää bittitaivaaseen melkoista tahtia. Demokratiassahan oli se mielipiteen- ja sananvapaus, joten on hieman outoa ettei tietyistä asioista saa hiiskua saatikka keskustella vapaasti. "Asiantuntijat" ovat tietenkin yhteen ääneen kiljumassa disinformaatiota, mutta todisteeksi sitä varten on tarjota lähinnä sitä samaa "höpöhöpöä", eiväthän ne nyt niin tekisi. Eikä asioille tarvitse edes mitään tehdä, koska eiväthän ne asiat nyt niin huonosti ole, muualla on paljon huonommin...


Sensuuria pukkaa

Sensuurista olen jo useamminkin puhunut, mutta näiden Q-tarinoiden yhteydessä on väläytelty samoja asioita kuin NATO vuosi sitten verkostoista ja boteista/trolleista/haamuhenkilöistä esityksissään puhui. (Tämän vuoden esitykset ovat myös tulleet juuri julki, saa nähdä koska ne ehdin käydä läpi.) Alustoilta siis olisi puhdistettava kaikki automatisoitu liikenne, etsittävä trollit ja tuhottava ne, mutta ennen kaikkea etsittävä ne verkostojen solmukohdat eli vaikuttajat ja tukittava niiden suut. Ai miksi? Koska ne uhkaavat juuri nyt demokratiaa!

Tai no, se on se tarina millä asiaa myydään. Q-liike uhkaa toiminnallaan demokratiaa (*tirsk*) ja populistiset toimijat kiihottavat kansaa väärällä tavalla jolloin on vaarassa että kansa äänestäisi väärin. Q-asiantuntijat, mitä kiikutetaan median haastateltaviksi eivät tunnu olevan kovinkaan quusalla asiasta, vaan lähinnä quutamolla toistellen niitä samoja "salaliittoteoriaa"-teesejään ja hakaten itse luomiaan olkiukkoja kaksin käsin. Jos etsii ne kaikista hulluimmat väitteet (tai keksii niitä itse), ne on helppo kumota höpöhöpönä... mutta jostain syystä niitä vakavampia väitteitä ei edes yritetä kumota. Tosin kaikesta tästä hulinasta huolimatta, oma näkemykseni Q:sta on edelleen "käsitysten ohjaus, mutta kenen tekemänä?".

Havaitakseen ja tunnistaakseen propagandan, on ihmisen tiedettävä melkoisen paljon siitä asiasta josta puhutaan. Siksi ilmastonmuutoksesta ja terveys/ruoka-asioista löytyy ainakin jonkin verran auktoriteettia omaavia epäilijöitä. Valtaväestölle tärkein asia onkin se auktoriteetti, koska eihän kukaan tuntematon ja ilman komeaa titteliä oleva voisi millään tietää asiasta yhtä paljon kuin se maaginen, kaikkitietävä "konsensus". On siis aivan loistava asia, että ihmiset ajattelevat itsenäisesti ja uskaltavat tuoda sen valtavirrasta poikkeavan näkemyksensä esiin, koska se on ainut tapa ihmiskunnalle kehittyä - sananvapaus. Ja se, että viralliset tahot pyrkivät tekemään kaikkensa tappaakseen sen vapaan keskustelun ja totuuden etsinnän, kertoo karua tarinaansa maailman menosta. Siihen soisi kaikkien havahtuvan ja nousevan vaatimaan sitä vapautta, tyrannian sijaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti