sunnuntai 9. elokuuta 2020

Eiväthän ne nyt niin tekisi


Sama virsi joka kerta

"Hyvälle kansalaiselle" on täysin mahdoton ajatus, että vallanpitäjät tekisivät jotain omaksi edukseen joka samalla kertaa on myös omaa kansaa, eli sitä hyvää kansalaista, vastaan. Aivan kuten 9/11-iskujen jälkeen tehdyssä haastattelussa eräs nainen totesi, ettei halua elää maailmassa, missä ne omat johtajat olisivat olleet osallisena kyseiseen tapahtumaan - mikä tahansa todiste "omien" osallisuudesta hylätään siis suoralta kädeltä koska se on täysin mahdotonta. Asiat tietenkin ovat aina juuri kuten meille kerrotaan ja kaikki siitä poikkeava on hullua salaliittoteoriaa siinäkin tapauksessa, että sieltä virallisista papereista löytyy jotain ihan muuta.

No okei, onhan sitä sotia aloitettu lavastamalla todisteita ja juu, onhan sitä yksi jos toinenkin hallitusten ajama rokoteohjelma tehnyt jotain aivan muuta ja myrkyttiväthän ne viinaa tappaen ihmisiä kieltolain aikana, mutta eiväthän ne nyt niin tekisi enää nykyään! Täysin mahdoton ajatus, koska nykyään vallanpitäjät ovat niin paljon rehellisempiä ja noista tuommoisista jäätäisiin kuitenkin aina kiinni ja ihmiset nousisivat valtaa vastaan jos heille moista tehtäisiin! Eli siis vaikka niistä on jääty kiinni ja asiat ovat tulleet lopulta julki, kansa ei siitä siltikään ole olkien kohautusta suurempaa reaktiota saanut aikaiseksi koska media ei käskenyt reagoida?

Tämä sama kaava on toistettu jo niin monta kertaa, että voisi kuvitella siitä jo opitun? Luodaan ongelma, reagoidaan siihen ja tarjotaan ratkaisu - kaikki yhdessä siistissä paketissa, luotettavan median kertomana. Sama media kertoo, että kaikki tätä yhtä oikeaa ratkaisua epäilevät ovat vääräuskoisia pettureita ja ainoastaan tekemällä kuten valtaapitävät mediansa välityksellä kertovat, osa vanhurskaista saattaa pelastua, ehkä. No mitä sitten vaikka se ongelma olisikin itse luotu ja korjaus on pahempi kuin itse ongelma, eivät ne valtaapitävät nyt tahallaan aiheuttaisi kansassa sekasortoa... Koska kaikkihan sen tietää, että eiväthän ne nyt niin tekisi.


Ja taas mennään

Vuoden 2020 kaksi kovaa pelkokampanjaa, ilmastonmuutos ja korona, opettivat vallanpitäjille paljon kuinka naurettavan helppoa sitä kansaa onkaan ohjailla. Toki asiaa oltiin jo tutkittu aikaisemminkin, mutta tapauskohtaisesti on syytä aina viilata se propaganda iskuun että se toimisi mahdollisimman tehokkaasti. No mutta eiväthän ne nyt niin tekisi että julkisesti testaisivat minkälainen pelkoporno toimisi parhaiten? Ei toki, siksi Yalen yliopiston tässä hiljattain aloittama, mutta ei vielä tulostaan julkaissut tutkimus tunnisteeltaan "NCT04460703" ei ainakaan keskity eri strategioihin millä tuleva koronarokote saadaan parhaiten myytyä kansoille.

Lahjonta, kiristys ja uhkailu toimivat lasten kasvatuksessa, mutta aikuisia pitää vielä pelotella, häpäistä, viedä rahat, käyttää sosiaalista painetta yksilöön ja yhteisöön, vedota tieteen auktoriteettiin ja kertoa ettei ihmisen tarvitse olla rohkea vaan lammastelu on ihan jees. Koska tulokset eivät ole vielä tulleet julki, jäämmekin odottamaan mikä on vuoden 2020 kovin kortti saada ihmiset tottelemaan sokeasti vallanpitäjien käskyjä. Lopputulos tullee kuitenkin olemaan yhdistelmä eri menetelmiä ja sosiaalisten medioiden algoritmien avulla tarkasti yksilöityä puhdasta propagandaa...

... johon kuitenkin valtaosa ihmisistä reagoi sillä täsmälleen samalla "eiväthän ne nyt niin tekisi" hymähdyksellä ja olkien kohautuksella. Jo ennen kuin koronapaniikki lähti täydellä teholla Suomessa käyntiin, vuosi Saksasta hallituksen järkkäämä dokumentti joka oli virallinen mutta ei silleen oikeasti vaan ihan vaan pohdinto, missä suositeltiin ihmisen alkukantaista pelkoa, tukehtumiskuolemaa, käytettäväksi propagandassa. Sama vuodettu asiakirja selitti useita eri keinoja, millä kansaa tulisi pelotella että saataisiin se "uusi normaali" aikaiseksi.


Kyllä, ne niin tekisivät

Ja vaikka sille hyvälle ihmiselle vääntäisi asian rautalangasta ja toisi ne todisteet sokerikuorrutettuna naaman eteen, sillä ei valtaosassa tapauksista olisi mitään vaikutusta. Koska eiväthän ne nyt niin tekisi, media kyllä kertoisi jos näin tapahtuu ja olisihan noista aikaisemmista tapauksista jo koulussakin opetettu! Ja vaikka 500 vuotta asiasta on varoiteltu ja kerrottu kuinka siitä totalitarismista pääsisi eroon, se ei tunnu menevän sitten millään jakeluun...

... mikä taas on turhauttavaa näin sivusta katsoessa. Pääosin ihan fiksuja ihmisiä viedään kuin litran mittaa jälleen kerran ja vastareaktio on se sama "salaliittoteoriaa, äärioikeistoa, kyllä meille oltaisiin kerrottu" ja niin edelleen. Tämä ongelma missä ihmiset eivät pysy kärryillä ei tietenkään olisi kovin kummoinen, jos eläisimme vapaassa maassa - jokainen saa olla ihan vapaasti mitä lystää. Mutta kun elämme demokratuurissa, jossa oikeutus täysin totalitaristisiin asioihin saadaan kiihottamalla kansa ampumaan itseään jalkaansa ja hurraamaan sille, ovat myös ne kusetukseen havahtuneet vaarassa saada sitä samaa ihanuutta itselleen koska se on "enemmistön tahto".

Ja siitä syystä tämä jo hieman jankkaamiselta kuulostava teksti jälleen otti muotonsa - huoli siitä, että nämä vallanpitäjät saavat jälleen kerran kansan puolellensa sitä vähemmistöä vastaan, joka edes yrittää löytää niitä keinoja olla ja elää silleen vapaasti ja rauhassa. Mutta ei, jälleen kerran olemme matkalla kohti seuraavaa suurta ihmiskoetta - (pakko)rokotusta "tohtori" Gatesin ohjeiden mukaan. Siis miehen, joka kertoo että rokotteiden onnistumisesta kertoo ihmiskunnan pienentyminen. Mutta eiväthän ne nyt niin tekisi, eiks jeh?

2 kommenttia:

  1. Ihmispolot vain suojelevat itseään, härskeinkin vale ollaan valmiita nielemään jos totuus on liian karu.
    Nyt kun on saanut karistaa kahleet muutamaksi viikoksi ja keskittyä vain oleelliseen, tuli istuskeltua ulkosaaristossa kiven nokassa ja funtsittua näitä samoja juttuja, kun on kolmisenkymmentä vuotta elämästään ollut muutama rulla foliota päänsä ympärillä tähän on jo tottunut (turtunut), mutta ymmärrän myös niitä ihmisiä jotka haluavat pitää kynsin hampain kiinni illuusiosta, on tämä maailma niin karu ja sairas etten ihmettele että heikompia hirvittää.
    Henkilökohtaisesti katson kumminkin maailmaa sellaisena kuin sen näen, ennemmin kuin yritän piilottaa pääni pensaaseen, ei se helppoa ole ja ajoittain vituttaa ankarasti, uskoa ei kumminkaan pidä menettää, yhtä lailla kuin homma on saatu sössittyä yhtä lailla se voidaan myös korjata. En usko että itse tulen sitä näkemään, mutta ehkä joku jälkipolvista.

    VastaaPoista