keskiviikko 12. helmikuuta 2020

300.


Kolmas kausi olis sitten taputeltu

Kolmas kausi, eli Funtsittavat 201-300 olis sitten siinä. Tahti on hidastunut, mutta silti se 6 tekstiä kuukaudessa on aika hyvin pysynyt. Samojen asioiden ympärillä ollaan pyöritty, eli psykologia/politiikka/propaganda, mutta vielä löytyy uusia asioita ja ainakin uusia lähestymiskulmia aiheisiin. Voidaan kai sitä pitää hieman jankkaamisena, kun samasta asiasta lätisee useampien tekstien kera, mutta kun ei koskaan voi tietää mistä kulmasta asiaa käsittelemällä se sanoma menee "perille"...

Hetken aikaa näytti myös siltä, että jo kolmas kausi olisi samalla ollut viimeinen kausi. Blogista itsestään riippumattomista syistä hanskat meinasivat jäädä tiskiin. Ja ei, en lähde asiaa tarkemmin kommentoimaan.

Lukukertojen tai ainakin klikkien määrä on hieman kasvanut, eli 100-200 osumaa tulee päivittäin, yhteenlaskien reilu 120.000 alusta alkaen laskettuna, mikä on aika hemmetin kova tulos näinkin harvinaisella aiheella kun propaganda. Asiasta kyllä puhutaan paljon, mutta keskusteluja seuranneena täytyy sanoa että surullisesti monet ihmiset ovat kyllä kovin hakoteillä. Mutta sitähän tässä ollaan korjaamassa?


Muutama valinta viime kaudelta

Uusi aihetunniste, rüstzeug eli olennaiset varusteet propagandaviidakossa selviytymiseen.

Holistinen (r)evoluutio - "Kun yksilö muuttaa elämänsä poistamalla myrkyt ja ottamalla tilalle kehon ja mielen kaipaamia ravinteita, se on evoluutio. Ja kun riittävän moni tekee saman, koko yhteiskunta muuttuu eli se on revoluutio. Yksinkertaista ja helppoa, eikö totta?"

Käsitysten ohjaus - "Toisinajattelijoiden hallinta", "Tunnistamattomia lentäviä esineitä 80-luvulta" ja "Botteja, trolleja ja haamuhenkilöitä"


Miten tästä eteenpäin?

Siinäpä vasta kysymys... Kerkesin jo tilaamaan opuksen ("How to Take Smart Notes" - Sönke Ahrens) muistiinpanojen ottamisesta/käyttämisestä, mikä ainakin teoriassa pitäisi auttaa kääntämään ainakin osan blogiteksteistä kirjan muotoon. Mutta kirjaprojekti on nyt ainakin toistaiseksi täysin jäissä...

Itse blogia koskien, kattotaan jos jossain vaiheessa saisin aikaiseksi laittaa noita nykyisiä tekstejä paremmin nippuun lisäämällä useampiakin uusia aihetunnisteita - sillä konstilla löytyis ehkä helpommin samasta aiheesta olevat tekstit kun tuo karkea kolmeen jako (prop, pol ja psyko) ei siinä hirveästi auta?

Entäpä sitten itse tekstit? Muutama vanhempi teksti oli aloitettuna ja ainakin osan koitan saada julkaisukuntoon kun kykenee. Mitä sen jälkeen, sen aika näyttää... Takan valkeaa tässä tätä tekstiä naputellessa katselen ja funtsin, että löytyyköhän sitä liekkiä kirjoittaa enää. Joka tapauksessa: Kiitos ja kumarrus kaikille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti