tiistai 25. helmikuuta 2020

Suomen etuliiteoikeisto ja kämyskene


Oikeisto eli... vääristö?

Jatketaan vielä toisella tekstillä kirjan "Äärioikeisto Suomessa" käsittelyä, tosin liittäen mukaan omia huomioitani. Etuliiteoikeistolla tarkoitan siis näitä ääri/radikaali/populisti/mikälie-oikeistoja, joista pelotellaan jatkuvasti mediassa. Yhtenäisiä ja vakiintuneita termejä ei kannata juurikaan etsiä, mutta pähkäillään nyt ainakin muutamaa eri oikeistoa tässä tekstissä. Oikeistolla tarkoitetaan nykypäivän mediassa niitä, jotka eivät ole edistyksellisiä - eli ovat väärässä. Äärioikeistoa voidaan pitää kattoterminä tälle ääriväärässä olevalle rasisti/fasisti/natsi-nimityksen saaneelle porukalle, joka kutsuu itseään tavalla tai toisella kansan tahi maansa puolesta olevaksi. Poliittisen oikeisto/vasemmisto-jaottelun kanssa näillä etuliite-oikeistoilla on usein hyvin vähän tekemistä.

Kun termissä on kuitenkin vielä sana "oikeisto", puhutaan yleensä poliittisesti vaikuttavista tahoista. Radikaalioikeisto on kuitenkin siinä rajalla, radikaaleja kun ovat. Radikaalioikeisto on siis parlamentaarisen ja "kadun" siltaava ryhmä, kuten esimerkiksi Suomen Sisu. Heillä voi olla toimijoita puolueissa asti, mutta usein toiminta keskittyy yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen epäsuorasti, mutta kuitenkin niin että sillä olisi vaikutus politiikkaan. He siis tukevat ja auttavat "samalla puolella" olevia poliittisia ryhmiä. "Äärioikeisto Suomessa" kirjan mukaan Sisun jäsenet ovat tietenkin fasisteja ja koska he tukevat Perussuomalaisia, täten PS on myös automaattisesti fasistinen puolue. Radikaalioikeisto on siis äärioikeistoa, eli automaattisesti väärässä kaikissa ajamissaan asioissa.

Populistinen oikeisto on taas PS, mikä on itseasiassa ihan osuva määritys kyseiselle puolueelle. Populistinen sekä talouspolitiikaltaan oikeistolainen - ei hullummin että saatiin edes yksi määritys sanojen merkityksen mukaan? Populismin määritelmä on tosin haasteellinen, koska maassamme on runsaasti eri populistiseksi, eli kansan mielipidettä julkituova, laskettavia ryhmiä jotka kuitenkin ovat hyvinkin kaukana PS:stä. Edistyksellisten mielestä populistisen oikeiston kannattajia voi kuitenkin kutsua rasisti/fasisti/natsi nimityksillä.


Kämyt kategorioittain

Kämy eli vissiinkin KM, Kansallismielinen on nimitys, ainakin käsittääkseni, niistä jotka tekevät sitä oikeaa isänmaallista työtä silleen oikealla tavalla. Mitä tämä sitten taas tarkoittaa niin on taas eri asia. Eri ryhmittymiä omine termeineen on lukemattomia, enkä lähde niitä edes arvuuttelemaan merkityksiltään koska se menisi metsään joka tapauksessa. Kuitenkin kolme eri viholliskuvaa joista yhtä tai useampaa voidaan pitää ns. ryhmän yhteisenä vihollisena. Islam-kritiikkiä tekevät ovat siis islamofobeja tai rasistifasistinatseja. Juutalaisten ylivallasta puhuvat antisemiitti-rasistifasistinatseja ja globaalia eliittiä vastaan puhuvat rasistifasistinatseja.

Ettei sekaannus jäisi noin pieneksi, voidaan se kansallismielisyys jakaa myös etnonationalisteihin ja kulttuurinationalisteihin sekä lukemattomiin muihin, jotka eivät halua tulla kutsutuksi edellä mainituilla termeillä. Kulttuurinationalismi on lähelle salonkikelpoinen versio, joka ansaitsee yleensä vain rasistifasistin leiman, mutta etnonationalismi ja kaikki siihen liittyvä on ehkä jopa pahempaa kuin natsit itse ja moisesta mielipiteestä kavahtavat jopa populistisen oikeiston ja radikaalin oikeiston kannattajat. Soo soo, rasistifasistinatsit! Jokainen kuitenkin määrittelee itse oman kansallismielisyytensä eikä varmasti tarkemmin tutkiskeltaessa löytyisi montaa juuri samalla tavalla asiaa näkevää. Mutta edistyksellisten mukaan kaikki ovat vähintään rasistifasisteja.

Missä tämä "äärioikeisto" termi taas kosahtaa kunnolla metsään on silloin, kun puhutaan PVL:stä, tai millä nimellä he nyt kieltojen jälkeen kulkevatkaan - eli kansanllisosialisteista. Mitään oikeistolaista ei ideologiassa ole, mutta toki he ovat äärioikeistomääritelmän mukaan väärässä vastustaessaan niitä edistyksellisten hyvänä pitämiä asioita. Kaikenmaailman pieniä porukoita skineistä uusnatseihin ja katupartioihin toki Suomestakin löytyy, mutta niitä ei kai yleisesti lasketa enää kämy-nimityksen alle. Mutta yhtä kaikki, saavat he kaikki saman rasistifasistinatsi-leiman otsaansa avatessaan suunsa vääristä asioista.


Kaik yhes koos

Riippuen näkökannasta, on positiivinen tahi negatiivinen asia että tämä oikeistona tai kansallismielisenä pidettävä kovin sekalainen seurakunta on jakautunut lukemattomiin pieniin ryhmiin. Sisäiset riidat ryhmien sisällä sekä välisenä ovat yleisiä ja väärän ryhmän järjestämään tapahtumaan ei voi tietenkään osallistua, koska se olisi väärin vastustamista. Väärin vastustaminen onkin usein suurempi synti kuin olla päinvastaista mieltä - silloinhan ollaan pettureita? Ryhmien yhdistymisen ehtona olisikin löytää se pienin yhteinen nimittäjä ja unohtaa kaikki kuu sen yli jäävä osa. Edistyksellisillä tämä taas onnistuu helposti...

Nimittäin heille kaikki nämä ryhmät ja heidän jäsenensä ovat rasisti/fasisti/natseja joita voi jokainen vastustaa täysin omalla tavallaan ja se on ihan jees. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tai väärää tapaa hyökätä fasismia kohtaan koska se on ainut tapa pelastaa koko maa! Mitään argumentteja ei liioin tarvita, koska fasismi on pahaa ja vastapuolen jäsenet ovat fasisteja koska tekevät asioita joita pidetään pahana eli fasistisena. Kyllä, ihan oikeasti se argumentointi fasismia (ja rasismia/natsismia) vastaan menee niin, että se on pahaa koska pahaa tekevät ihmiset tekevät niin.

Kun vielä virkakoneisto tekee kaikkensa jakaakseen ja eriarvoistaakseen kansan, onko mikään ihme että kansa voi pahoin? Niin kauan kun sananvapautta on edes sen verran jäljellä, että netin kautta voi vastapuolelle vittuilla, pysynee rauha kuitenkin tuolla kadulla edes auttavasti. Mutta kun se paineventtiili rikotaan, seuraukset voivat olla katastrofaaliset. Lehmät tosin oppivat lentämään ennen kuin nämä kaksi ulkoa luotua ääripäätä saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan rauhassa. Täytyy sanoa, etten kyllä keksi millä tämä ongelma saataisiin ratkaistua, koska keskustelua ei sallita tahi suvaita. Se kun edelleen on se ainut tapa rauhanomaisesti ratkaista ihmisten välisiä asioita... nimittäin se sananvapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti