sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Käsitysten ohjaus - tunnistamattomia lentäviä esineitä 80-luvulta


Mistä on kysymys?

Ensimmäisessä tekstissäni tästä teemasta "Käsitysten ohjaus" mainitsin jo dokumenttielokuvan "Mirage Men" vuodelta 2013. Elokuva perustuu entisen AFOSI:n (the United States Air Force Office of Special Investigation) sosiaalisen manipuloijan Richard Dotyn kertomaan tarinaan jonka vahvistaminen todeksi onkin lähestulkoon mahdotonta. Tapahtumista ja elokuvassa mainituista todisteista löytyy tosin yksi jos toinenkin ihan aito dokumentti jenkkien omilta sivuilta (mm CIA:n omilta verkkosivuilta) joten ihan täysin tuulesta ei kaikkea ole revitty. Toki pitää muistaa, että Doty tiesi asiasta tasan sen verran kuin hänelle kerrottiin ja myös hänen käsityksiään on ohjattu hänen työskennellessään manipuloijana. "Deep throat" eli syväkurkku sopisi kuvaamaan Dotyn tapaa toimia, eli syöttää pajunköyttä kohteilleen. Mielestäni tarina on kuitenkin hyvin opettavainen ja siitä voidaan huomata useita samankaltaisuuksia nykypäivän toisinajattelijoiden hallintaan.

Tarina alkaa 80-luvun alkuvuosista, kun Doty saa tehtäväkseen selvittää mitä kaikkea sen aikainen UFO-bongari yhteisö on saanut aikaiseksi ja tarvittaessa puuttua siihen. Kotikäyttöön sopivat videokamerat olivat jo yleistyneet, joten kuvamateriaalia erilaisista tunnistamattomista lentävistä esineistä oli melkoisesti. Suurin osa oli ihan mitäsattuuta, mutta mukaan oli päässyt muutama hyvinkin huolestuttava havainto. UFO? Ei, vaan jenkkien omia kokeellisia häivekoneita ja miehittämättömiä lennokkeja joiden olemassaolosta ei noihin aikoihin vielä hiiskuttu sanallakaan. Nykyään moiset vekottimet ovat jo arkipäivää kun pommitetaan "terroristeja", mutta noihin aikoihin vielä kovin salaisia ja yksi tyyppi oli onnistunut valokuvaamaan paikan, mihin moinen drone oli syöksynyt maahan.

Mitä siis Dotyn piti asialle tehdä? Syöttää tekaistua materiaalia UFO-yhteisöön niin paljon, ettei kukaan voinut enää tietää mikä oli aitoa ja mikä hallituksen teettämää soopaa. He lavastivat näytöksiä, joihon bongareita avustettiin todistamaan lentäviä lautasia tai välkkyviä valoja. Videoita ja asiakirjoja väärennettiin ja niitä syötettiin luotettavana pidetyille yhteisön jäsenille. Ihmisten tietokoneet vaihdettiin tiedustelupalveluiden omiin, joita kyettiin hallitsemaan täysin. Salakuuntelua ja tiedonantajien hankkimista käytettiin selvittämään mitä reittejä tieto levisi yhteisön verkoston kesken. Asia oli siis riittävän tärkeä, että siihen käytettiin huomattavia määriä resursseja. Miksi näin jää tosin vastaamatta...


Seurataan todisteita

Vielä tänäkin päivänä ihmetellään ovatko ne "alkuperäiset" todisteet Roswellin tapahtumista totta vai ei. Doty on oletettavasti se henkilö, joka alunperin "vuosi" MAJIC dokumentin 80-luvun alussa, joka oli mukamas kirjattu 18 marraskuuta 1952. MAJIC tai siis tuttavallisemmin Majestic 12 (nimi saattaa olla tuttu toisista yhteyksistä) viittaa huippusalaiseen ryhmään, joka on hoitanut tämän väitetyn Roswellin 1947 törmäyspaikan ja sitä seuranneet vastaavat tapahtumat. Suuri osa dokumenttia tutkineista ja analysoineista sanovat että kyseessä on väärennös, mutta hyvä semmoinen jos ei muutamia virheitä oteta huomioon. Selvyyttä kuka sen on tehnyt ei ole ja vaikuttaa siltä ettei ole ihan varmaa onko se hallituksenkaan tekemä. Ainakin sen aitous on kiistetty, joten ... niin.

Tammikuussa 1953 F.C. Durantin raapustama CIA:n selvitys tosin löytyy virallisista lähteistä, mikä taas paikkansa pitävänä kumoaisi "Majestic 12" homman ihan täysin. Mutta koska Mj12 on niin huippusalainen, ei siitä tietenkään oltaisi kerrottu CIA:lle - Men In Black ja silleen. Durantin raportti kun kertoo asian niin, että siihen mennessä ei UFO:t ole uhka turvallisuudelle. Ovatko ne UFO:t sitten aitoja? Ovat... siis tunnistamattomia lentäviä esineitä. Lukuisista todisteista niin videoina, kuvina, silminnäkijähavaintoina kuin tutkakuvina kyllä riitti, mutta mitään fyysistä todistetta ei siihen mennessä ollut. Mutta tätä tietoa ei ollut vielä saatavissa 80-luvulla, koska tämä kyseinen opus tuli julkiseksi vasta kesäkuussa 2013. Toimintaehdotuksina tässä dokumentissa on muuten koulutus ja debunkkaus, joita pitää kehittää... siis käsitysten ohjaus.

Jos siis todistettavissa olevia asioita uskoo, ovat ne tunnistamattomat lentävät esineet edelleenkin vain tunnistamattomia lentäviä esineitä. Mutta mikä asiasta tekee mielestäni mielenkiintoisen, ovat sen yhteydet muihin tapahtumiin, tutkimuksiin ja niiden seurauksiin. Esimerkiksi CIA:n mainitsema "Maailmojen sota"-kuunnelma lokakuussa 1938, jonka seurauksena monet uskoivat että tapahtumat olivat tosia ja se aiheutti massiivisen paniikin ympäri maata - siitä pääteltiin mm. että vastaava tapahtuma voisi yhdistää koko maailman. Entäpä karjan silpomiset, joista myöskin lentäviä lautasia syyteltiin? Sattumalta alueilla oltiin tehty maanalaisia ydinkokeita josta sitten myöhemmin kehittyi vesisärötys (engl. fracking), eläimiltä poistettiin mm. kielet, imusolmukkeita ja peräsuolet. Ydinpommien käytöstä luovuttiin, koska se säteilytti saadut kaasut käyttökelvottomaksi... ja vissiin laiduntavan karjan siinä sivussa?


Takaisin nykypäivään

No mutta mitä hittoa tämä sekavahko tarina nyt sitten pitäisi osoittaa? Ainakin jo 80-luvulla termiä "perception management", eli käsitysten ohjaus, käytettiin kuvaamaan suuria kokonaisuuksia, joilla ihmisten käsityksiä asioista ja ilmiöistä ohjattiin useilla eri keinoilla. Väärän tiedon levittäminen ja ihmisten eristäminen omaan hiekkalaatikkoonsa olivat käytössä kun suojeltiin vielä suurempia salaisuuksia tarjoamalla ihmisille jotain turhanpäiväistä tutkittavaa joka oltiin itse lavastettu. "Hullu salaliittoteoreetikko" on erittäin käypä tekele jos joku tavis on onnistunut löytämään oikeita todisteita jostain asiasta joka halutaan syystä tai toisesta salata. Asiaa voitaisiin kutsua jopa hybridisodaksi, koska käytössä ovat kaikki mahdolliset keinot salaisuuksien ylläpitämiseksi.

Joudumme kuitenkin odottamaan seuraavat 50-100 vuotta ennen kuin nykypäivän operaatiot alkavat pikkuhiljaa paljastumaan virallisista papereista. Oppimalla jo aikaisemmista projekteista, voitaisiin kuitenkin jo nyt tehdä päätelmiä ja valistuneita arvauksia mitkä ilmiöt sopisivat olemaan niitä käsitysten ohjaus-projekteja. Tämä koko "foliohattu" ja "salaliittoteoreetikko" hömppä, jota CIA on Kennedyn salamurhasta lähtien toitottanut, on kuitenkin tarttunut yhteiskuntaan niin vahvasti että sillä voidaan kumota mikä tahansa väite jota ei valtamedia kertonut. Yksi toisensa jälkeen on eri asioita tutkivia ja epämieluisia faktoja tuovia tahoja mustamaalattu ja heidän työtään vähätelty. On se sitten 9/11 tai kuussa käynti, ovat nämä (oletetut) käsitysten ohjaus-projektit onnistuneet liittämään aitoihin ja rehellisiin tutkimuksiin mukaan niin paljon valheita ja asiaan liittymättömiä kantoja että minkään "salaliiton" julkituleminen on valtaväestölle lähetulkoon mahdottomuus.

Entäs ne tunnistamattomat lentävät esineet? Nykyään niitä kohdataan kohtuullisen usein eikä ilmiöitä kyetä vieläkään selittämään. Uhka-arvio on tosin hieman muuttunut, koska niitä tunnutaan pitävän ainakin jonkin asteisena uhkana lentokoneille - törmäys ilmassa tai lentäjän häirintä saattaisi johtaa onnettomuuteen. Vai kykeneekö se Majestic 12, eli oikean elämän Men in Black (kuvittele tähän kohtaan se MIB-elokuvan tunnusmusiikki) piilottamaan maan ulkopuolista elämää keskuudessamme? Valtio valtiossa, salaistakin salaisempia ryhmiä joista edes valtio ei tiedä? Salaliittoteoriaa! Hulluja foliohattuja, ei moisia ole koska eiväthän vallanpitäjät meille valehtelisi tuolla tavalla! Vaiko vaan käsitysten ohjausta, jokaisella tasolla...

1 kommentti:

  1. Idea tälle tutkimukselle lähti EES-blogissa julkaistusta kommentista, jota en löytänyt tosin enää... http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/

    VastaaPoista