perjantai 29. marraskuuta 2019

Yle-is-lakko


Postista se alkoi ...

Nyt kun postin lakko saatiin taputeltua juuri sopivasti Black Fridayn alta, koska se olisi pilannut isot bisnekset, voidaan pohtia että mitähän hittoa oikeen tapahtui ja kenen pussiin tämäkin sirkus pelattiin. Varmasti tiedetään, että joku on kertonut tai jättänyt kertomatta, että työehtosopimuksia tullaan polkemaan rajusti. Tästä sitten ollaan tai ei olla nostettu haloota, ajoissa tai myöhässä, koska se olisi tai ei olisi näyttänyt pahalta tai hyvältä. Ministeri joutui tai ei joutunut eroamaan pääministerin tai jonkun muun tahon käskystä tai käskemättä, koska sillä haluttiin pelastaa maine tai sitten ei. Ja se on varmaa, että joku valehteli tai ei valehdellut, aiheuttaen tai sitten ei koko sirkuksen jossa loppuviimein kansa joutuu maksamaan selkänahastaan koituneet kulut. Unohdinko jonkin kohdan?

Palkkojen polkeminen ja halpatyövoiman oikeutus saatiin kuitenkin maaliin asti ja nyt on kaikille selvää että missään tapauksessa työntekijöitä ei saa päästää puolustamaan asemaansa. Hehän voivat haitata bisnestä yhdistyessään kun heidän kuuluisi vaan tehdä työtä käskettyä ja olla nurisematta kun halpuutetaan. Ei sinänsä, ammattiliitot ovat kyllä tehneet loistavaa työtä kustakseen jäsentensä silmään ja kerätäkseen itselleen kaikki mahdolliset pelikortit tässä valtapokerissa jota taas julkisesti pelattiin. Kun ahneet vaativat ahneilta enemmän kuin aikaisemmin, ei kumpikaan ahne jää siinä väännössä häviölle vaan se on ihan se väliin jäänyt tavan kansa kuka pääsee maksamaan ahneiden kasvavat voitot.

Kansa onkin valmis heivaamaan nyt niin Postin kuin hallituksen herrat pois hillotolpiltaan, mutta onko kansalta ennenkään kysytty? Jääkin nähtäväksi kuinka tämä sirkus hoidetaan ja näin vinkkinä voisin sanoa että joku suuri katastrofi voisi olla oikeen näpsäkkä tapa putsata pöytä. Ehkäpä se "ilmastohätätila" oikeuttaisi joihinkin "kipeisiin päätöksiin", minkä vuoksi tämä Postin sekoilu kuulostaa jopa ihan mukavalta? Mene ja tiedä, sirkus jatkuu joka tapauksessa ja kansa saattaa saada "oikeutetun voiton" ja hallitus menee nurin samalla kun Postin johdon porsastelijat saavat kenkää. Mutta... kuka tästä nyt sitten hyötyy ja kenen ehdoilla tätä leikkiä pelataan?


"Demokratiaa"

Ensinnä tarkastellaan syitä, miksi poliittiset puolueet eivät ole kaikin palkein hehkuttamassa hallituksen eroa? Jos tämä nykyinen hallitus eroaa koska kansa suuttui sen tekemisiin, milläs estetään se SEURAAVA kerta tapahtumasta? Jos nyt "oikeisto" saa juhlia "vasemmiston" töppäyksestä, mikä estää puolien vaihtuessa uusintakierroksen "lakko, tulos tai ulos!" näytelmästä? Jokainen poliittinen puolue sielä korkeimmalla tasolla tietää, että heidän tehtävänä on tehdä mitä käsketään ja jos ei tulosta synny, keinoja on lukemattomia niitata koko sakki pois poliittiselta kentältä. Kuinka kovilla korteilla sitten ammattiliitot ja muut vastaavat tässä pelissä ovatkaan mukana, sitä saa jokainen arvella itse. Mutta se on selvää että yksi valta on ylitse muiden...

... nimittäin se media. Kuinka paljon uskomattomia töppäyksiä ja suhmurointia on päässytkään livahtamaan kansan nenien alta kaikessa hiljaisuudessa, koska valtamedia on päättänyt olla asiasta hyssykkää? Liitot voivat kyllä tiedottaa asioista miten lystäävät ja sitä kautta jotkin asiat voidaan saada leviämään kansan keskuuteen, mutta mikään ei käännä kansan "yhteistä tahtoa" kuin lööppiotsikko "Ministeri eroaa, syyttää sitäjatätä valehtelusta!". Lynkkauspartiot paikalle, meille on valehdeltu! No älä helvetissä... Media päättää mikä kohu on aito kohu ja mikä vain myrsky vesilasissa.

Tapa, millä media kuvaa mitäkin puoluetta ja poliittista toimijaa, vaihtelee sen mukaan mikä on niille asioista oikeasti päättäville edullisinta. Ennen vaaleja vasemmisto maalattiin kansan pelastajaksi edellisen oikeistohallituksen jäljiltä, mutta jo pian vaalien jälkeen tuuli muuttui takaisin samaan suuntaan kuin ennenkin - kapitalismi hyvä, sosialismi paha. Voimme vain arvuutella mihin suuntaan tätä laivaa taas ohjataan, tosin seuraamalla esimerkiksi CFR:n ja MPS:n julkaisuja, voidaan toki tehdä valistuneita arvauksia... mutta jätetään se arvailu toiseen kertaan. Taustalla on kuitenkin se pelko, että mitäs jos kansalle oikeasti alkaa riittämään tämä sirkus?


... ja kansa sen voisi päättää

Ranskassa 5.12.2019 on tuloillaan yleislakko, missä koko maa laitetaan seis. Huomasit varmaan kuinka innokkaasti Yle asiasta on uutisoinut? Ai et? Outoa, heidän tehtävänäänhän on informoida kansaa merkittävistä tapahtumista, kuinka se nyt noin että unohtui... Noh, ehkä siitä sitten jälkikäteen kerrotaan? Saksassa asiasta ovat kertoneet eri liikennepalvelut matkustukseen liittyvien ongelmien (kaikki seisoo, mikään ei liiku) vuoksi, mutta valtamedia oli ainakin vielä hetki sitten täysin hyssykkää. Ja miksi kansa lakkoilee? Heille alkaa piisaamaan vallanpitäjien porsastelu. Suomalaiset tosin näyttävät tahtovan vielä samaa lisää, koska jengi hokee "uudet vaalit, äänestämällä voi vaikuttaa"... NPC, sanoisin.

Jos kansa yhdistyisi ja aina kun vallanpitäjät töppäävät he laittaisivat homman seis, se suurempi töpeksintä saattaisi vähentyä. Tästä Postin lakosta voidaan kuitenkin päätellä että sitä vaaraa ei ole - muiden tuska ja kärsimys (Postin työntekijöiden) oli pienempi murhe kuin oma epämukavuus kun ei saanut Kiinasta tilattua tilpehööriään kotiovelle kannettuna. Toki asia ei liioin etenisi jos kaikesta mentäisiin aina lakkoon vaan jotain olisi kehitettävä järjestelmän korjaamiseksi. Mutta mitä?

Oli se korjaus mikä tahansa, mediasta sen olisi lähdettävä. Luotettava mediamme on luonut vaihtoehtoisen todellisuuden, missä sota on rauhaa ja sääntöjen kiristyminen vapautta. Niin kauan kun valtamedia valikoi tarkkaan mitä se uutisoi ja miten, voimme olla satavarmoja että nykyistä järjestelmää ei kyseenalaisteta julkisuudessa. Sen sijaan väärinajattelijoita vaimennetaan, viranomaisten maalitus halutaan rangaistavaksi ja sananvapauden puolustajat leimataan ties miksi salaliittoteoreetikoksi. Poliitikkojen sananvapauden puolustus kun on sitä, että heidän oma näkemyksensä tulisi sallia mutta ne "väärät" mielipiteet voitaisiin vaarallisina kieltää ihan turvallisuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti