tiistai 5. helmikuuta 2019

Vihaa ja Puhetta, kolmas erä


Kolmas ja tuskin viimeinen yritys

Tammikuussa 2017 oli ensimmäinen erä, "Kivapuhe" ja Lokakuussa 2017 oli toinen erä, "Sitoudun torjumaan vihapuhetta", joten tämä juuri alkanut #againsthate on Funtsittavan alun jälkeen nyt jo kolmas vihapuheen vastainen sirkusesitys. Kun ensimmäisellä kertaa olisi pitänyt puhua vaan silleen kivasti ja toisella kertaa piti lasten syyllistää vanhempansa, nyt on laitettu oikeen kunnon vaihde päälle ja kampanjan sanoma onkin: soita poliisit heti kun epäilet vihapuhetta! Jos tämä teksti sattuu sinne tutkintaan asti pääsemään, terkkuja sinne vaan ja lukekaa tämä teksti ennen kuin lähdette selvittämään kuka on kirjoittajana, jookosta?

Vihapuhekin tuli sitten kampanjassa määritettyä jälleen EU:n sanelemalla tavalla, eli kaikki suvaitsematon puhe on vihapuhetta, paitsi tietysti suvaitsevien suvaitsemattomuus. Vihapuhe on myös rikos, paitsi ettei se silleen olekaan eikä edes aina, ainoastaan kun se kohdistuu väärään tahoon. Edelleenkään sitä "vihapuhe"-termiä ei lakiteksteistä löydy, mutta ei takerruta pikkuseikkoihin. Vihapuhetta voi olla myös kuvat, äänet, symbolit, musiikki, elokuvat... eleet, ajatukset, ilmeet ja edellä mainittujen suunnittelu... silleen yhtään liioittelematta, tietysti. Mikään ei siis ole muuttunut muutamassa vuodessa.

Vihapuhe on siis edelleen mielivaltaisesti valtaapitävien määriteltävä asia, josta rangaistaan valikoivasti. Uusi tutkimus oli tosin paljastanut, että vihapuhetta toiseksi eniten on netissä ja eniten sitten ei-netissä. Ajatella, siihenkin löydettiin nyt sitten vastaus - ihmiset vihapuhuvat eniten kohdatessaan toisia ihmisiä joko naamatusten tai netin kautta. Tutkimuksessa oli kuitenkin jätetty pois piilovihapuhuminen, jonka tilastointi on hyvin haasteellista, koska siitä ei jää jälkiä eikä sillä ole todistajia, saatikka uhreja. Kun nyt näin alkuun on saatu kaikki sarkasmi ja kertakaikkinen ärsyyntyminen moiseen soopaan pois päiväjärjestyksestä, tutkitaan asiaa hieman analyyttisemmin.


Propagandaa vaimentamaan kansa

Vihan vastainen kampanja jossa pelotellaan kansaa, mikä voisikaan mennä pieleen? Kuten materiaalissa itsessään seisoo ja mainosvideot sitä pönkittävät, on koko sirkuksen sanoma yksinkertainen - kyttää naapureitasi, kyttää kavereitasi, paljasta vihapuhe niin poliisi hoitaa RANKAISUN. Me rankaisemme vihapuheesta ja vihapuhe voi olla rangaistavaa! Tarvitsemme sinun apuasi rankaisemaan vihapuhujia joten tee heti ilmoitus niin me rankaisemme. Vihan jakaminen on tietysti hyvä idea, etenkin tässä nykyisessä tilanteessa kun vanhustenhuollon ongelmia pukkaa tuutin täydeltä (mistä ei tietenkään rangaista) ja lasten hyväksikäyttö (mistä ei liioin juurikaan rangaista) suututtaa kansaa ympäri maan. Nyt on samalla siis surkein mahdollinen aika järjestää vihapuheesta sirkus... tai sitten aivan täydellinen aika.

Tähän asti julkaistut videoklipit ovat kuin suoraan jenkkien CSI tai vastaavista poliisisarjoista kopioituna, tosin ilman sopivaa musiikkia (Yeeeeaaahhh!). Vaatiikin melkoisen Sherlock Holmesin löytää FB:stä omalla nimellä ja naamallaan kirjoittanut mummo ja kiikuttaa hänet oikeuteen vihapuheesta? Dystopiaa Orwellin malliin on jo rakennettu pitkään ja tämä Eurostoliiton tukema vihapuhekampanja on vain luonnollinen jatkumo valtaapitävien yrityksille tehdä uusi uljas maailma jossa kaikki ajattelevat oikein. Historiasta on kait sen verran opittu, että kaikki kunnon totalitaariset hirmuvallat kouluttivat kansansa käräyttämään ajatusrikolliset valtion turvallisuuselimille ja kansa suorastaan rakasti elää jatkuvassa pelossa. Siihen nähden kampanja onkin aivan loistavaa propagandaa, josta jopa Kim olisi kateellinen...

Kun tällä vaalikaudella koko eduskunta äänesti urkintalakien puolesta, oli selvää että suunta on kohti poliisivaltiota ja koko yksipuoluejärjestelmä on sen takana. Edistyksellinen valevasemmisto on jo vuosikausia vaatinut kansan vaimentamista heidän määräämien ja jatkuvasti muuttuvien sääntöjen mukaan. Ajatusrikospoliisi tekee siis täyttä vauhtia tuloaan ja sen voi varmistaa äänestämällä mitä tahansa puoluetta Suomessa. Propagandan ansiosta kansa kuitenkin vielä tuntuu uskovan että heitä suojellaan suurelta pahalta ja kaikki kiristykset sananvapauteen ovat tarpeellisia - onhan vihapuhe sentään kaikkien nähtävissä ja kaikkien huulilla, koska media on siitä paasannut viimeiset vuodet jatkuvalla syötöllä. Ihmiset ovat vittuilleet toisillensa aikojen alusta saakka ja osanneet ratkaista asiat keskenään, joskus tosin väkivaltaisesti. Mutta kun nyt yllytetään soittamaan poliisille jos joku sanoo jossain tuhmasti, ei ole ihme ettei niitä oikeita rikoksia ehditä enää tutkimaan kun kaikki aika menee ihmisten sanomisten kyyläämiseen.


Mutta mitä sitten?

Nähdäkseni paras keino kohdata tämä nykyinen propagandakampanja on antaa sille niin vähän huomiota kuin mahdollista. Mitään uutta ei tässä ole, muita ongelmia hyssytellään jo muutenkin ja jos se viha jakautuu vielä useamman aiheen kesken, ei sitä kansaa hereille ja liikkeelle saavaa massaa saada koskaan kasaan. Unohdetaan siis tämäkin sirkus ja palataan siihen ärtymykseen niistä kymmenistä, ellei sadoista muista asioista, minkä vuoksi sitä vihapuhetta ylipäänsä on niin paljon Suomessa... Pikanttina yksityiskohtana on vielä mainittava, että kampanjan kaksi kolmesta ulkomaisesta yhteistyökumppanista saa rahoitusta lähes yllättävästi puljulta nimeltä "Open Society Foundation"... Yllätyitkö?

Olisi tietysti hyvä, jos ihmiset säätäisivät sitä ulosantiaan hieman rauhallisempaan suuntaan. Vihainen puhe voi olla hyvinkin terapeuttista sanojalle itselleen ja kansan saamiseksi kadulle se on usein hyvinkin tärkeää. Siihen nähden on tavallaan positiivinen asia, että vallanpitäjämme vittuilevat kansalle mennen tullen ja palatessa, koska silloin on mahdollista että jopa suomalaiset lähtevät kadulle. Tosin tässä vaiheessa kaikki ovat lähinnä suutuksissa ja täpinöissään kun pian päästään äänestämään! Asioista kun pitäisi keskustella rauhallisesti ja rehellisesti jos niitä haluttaisiin oikeasti ratkaista.

Joskos vaikka korjattaisiin ne ongelmat, sen sijaan että piilotetaan ne jonkun uuden mörön taakse? Vihapuhe on vain olkiukko jota voidaan syyttää ongelmista, jotka ovat tahallisten toimien vuoksi vuosien saatossa muodostuneet maahamme. Kyttäys ja vasikointi mureuttaa kansan luottamuksen kanssaeläjiin, viranomaisiin se usko ja luottamus on kadonnut jo aikaa sitten heidän omien toimiensa vuoksi. Hajota ja hallitse toimii siis edelleenkin, kansa usutetaan omien naapureidensa kimppuun ja suurimmat sankarit ovat niitä, jotka hyvesignaloivat eniten ja onnistuivat käräyttämään ajatusrikollisia uudelle Stasillemme. Voisi jopa sanoa että hävetkää, jos osaatte, mutta hukkaan menee moinen ajatus koska tämän kampanjan luoneet oikeasti kuvittelevat tekevänsä oikein ja hyvää. Jäädään siis odottamaan neljättä erää?

2 kommenttia:

  1. Monasti pohtia että onko nykyinen meno suunniteltua ja ennakolta aavistettua, vai huopaako päättäjämme uskossaan kohti Suvantoa ja tyventä ilman ymmärrystä että kokka on kohti kovinta koskea ja kuohuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, toisaalta voidaan miettiä onko sillä väliä miksi kohti myrskyä seilataan vaikka tähystäjä huutaa kurkku suorana vaaraa? 🤔 Suuntaa pitäisi muuttaa, keinoja kaihtamatta... vai tyynenä tyytyä kohtaloonsa?

      Poista