lauantai 2. helmikuuta 2019

Yhteinen rintama globalismia vastaan


Eli lokalismin puolesta

Keltaliivit ovat Ranskassa "neuvotelleet" kadulla globalismia vastaan jo kolmisen kuukautta ja Suomen vastaava liikehdintä seurasi pian perässä. Siinä missä Ranskassa saatiin runsas kannatus puoluekannasta riippumatta, onnistuttiin Suomessa leimaamaan koko liikehdintä maahanmuuttoa vastustavien leikkikentäksi heti alkumetreillä. Samat jäärät jotka ovat katuaktivismia tehneet jo vuosikausia nappasivat keltaiset liivit päälleen ja siitä se lähti... ja kosahti pahasti pöpelikköön. Onneksi peli on vasta aluillaan Suomessa, joten alun kyseenalaisen lähdön jälkeen tästä voi nousta liikehdintää, joka oikeasti uhmaa globalistien valtaa.

Yleisesti kuitenkin eri keltaliivien ryhmittymissä ymmärretään liikkeen olevan globalismia ja globalisteja vastaan. Mitä sitten globalisteilla ja globalismilla tarkoitetaan, siitä ne eroavaisuudet sitten lähtevätkin hajauttamaan rivejä. Valtaa vaaditaan kansalle, mutta jälleen keinojen valinta aiheuttaa runsaasti erimielisyyksiä. "Oikeistolle" globalismi tarkoittaa massamaahanmuuttoa ja sen ongelmia, joka voidaan korjata äänestämällä oikeat henkilöt valtaan. "Vasemmistolle" taas oikeiston vastustama asia on rasismia ja fasismia, jolloin vastustetaan väärinvastustamista. "Isänmaallinen" on toiselle ryhmälle positiivinen ja toiselle puolelle erittäin negatiivinen termi.

Mistä se yhteinen sävel sitten voisi löytyä? Ymmärtämällä mitä vastustetaan ja miksi, jolloin "puolesta" tulee itsestään. Nyt siis vastustetaan globaalia eliittiä, joka haluaa pakolla yhdistää kaikki kansat yhdeksi ja samaksi harmaaksi maailmaksi, jossa tavallinen ihminen olisi enää pelkkä hyödyke joka tuottaa ja kuluttaa harvojen eduksi. Vastavoimana sille on kaikkien maiden kansojen yhdistyminen tätä valtaa vastaan, jokainen kansa omassa maassaan. Koti on kuitenkin jokaiselle ihmiselle tärkeä asia ja kodin ympärille muodostuvat yhteisöt suojaavat sitä pientä ihmistä maailmaa vastaan. Ja kun nämä kaikki pienet yhteisöt yhdessä, mutta jokainen omalla tahollaan, haluavat itse päättää omista asioistaan, silloin alkaa tapahtumaan.


Jakavat asiat Suomessa

Pahiten keltaliivien aatetta Suomessa jakavat maahanmuutto ja poliittiset toimijat, eritoten puolueet. Nämä kaksi asiaa kun nousee esille miltä tahansa kannalta katsoen, voi olla lähes satavarma että riita siitä saadaan aikaiseksi. Äänestämällä oikea porukka valtaan voitaisiin ongelmat ratkaista mutta mikä on se "oikea" porukka, se riippuu keneltä kysytään. Jos haluaa vain samanmielisten kanssa leikkiä eikä yhdistää koko kansaa, näistä aiheista kannattaa nostaa avainkysymys. Etenkin "se MUN porukka on se joka korjaa ongelmat" asenne takaa sen, ettei sen lipun taakse mene kuin se pieni porukka joka oli jo samaa mieltä ennen keltaliivejä. Mutta kukin tavallaan?

Astetta syvemmälle kahlattaessa päästään jo harmaille vesille, jotka ovat valtaväestölle jo lähestulkoon folio-osastoa. Pankkijärjestelmä, rahan luonti ja Suomen (sotilaallinen) liittoutuminen EU:n tahi NATO:n kanssa. Kyllä, suuria ongelmia mutta suurelle osalle joko jakavia asioita tai hullun horinoita. Pienissä porukoissa on näistäkin asioista varmasti hyvä keskustella, mutta kansaa yhdistävää voimaa ei niistä tässä vaiheessa saa. Mukaan keskusteluun voitaisiin ottaa myös idän ja lännen suurvallat johtajineen, mutta silloin on riita lähes taattu.

Pankkijärjestelmistä jatkaminen vielä syvemmälle on jo sitten veren kaivamista nenästä. Samalla tässä piilee tavallaan koko ongelman juuri - se globalismi ja globalistit joita vastustetaan on piilossa kaikkien nähtävillä. Samalla kun on siis syytä ymmärtää ja selittää mitä oikein vastustetaan ja miksi, on se vastaus täyttä huuhaata ja foliohommaa valtaväestölle. Miten siis tämä ongelma voitaisiin ratkaista? Jos joku keksii tähän vastauksen, on keksinyt keinon millä se globaali eliitti nujerretaan. Koska vastausta en ainakaan itse tiedä, ehdotankin vastustuksen sijaan olemaan asioiden puolesta ja antamaan sen positiivisen aallon murskata se vastustus huomaamatta...


Yhdistävät asiat

RIC. Omine ongelmineenkin RIC on yksi niitä harvoja yhdistäviä asioita, jota vastaan en näe kenenkään kansanvaltaa kannattavan suoraan olevan. Miten se hoidetaan ja kuinka se saataisiin käyttöön, siitä voi ja pitääkin keskustella, mutta se perusajatus on kuitenkin se, mikä voi kansan yhdistää: kansanvalta. Edustuksellinen demokratiamme nykyisessä muodossaan on tullut tiensä päähän ja RIC antaisi sille tekohengitystä siihen asti, että kehitämme jotain uutta ja entistä parempaa. Tässä sitten on vaan se kompastuskivi keltaliiveille - suuri enemmistö kansasta silti uskoo että elämme demokraattisessa maassa ja vain äänestämällä voi vaikuttaa.

Rauha olisi toinen asia minkä puolesta ihmiset yleensä ovat. Ei siis ole ihme, että kaikki rauhanliikkeet on tuhottu vuosien saatossa järjestelmällisesti ja joskus hyvinkin väkivaltaisesti sen globaalin eliitin toimesta. Jokainen ihminen haluaa elää rauhassa ja turvassa omassa kodissaan. Se tulisi suoda kaikille kansoille, jokaiselle ihmiselle päällä maan. Mutta tämä sama globaali eliitti viis veisaa moisesta ja kääntää kansat toisiaan vastaan, jopa naapurit toisiaan vastaan - vain koska he tietävät että ihmiset yhdistyessään voisivat kantaa sen eliitin niskaperseotteella hus helvettiin.

No mitä sitten se yksittäinen ihminen voisi tehdä sen hyväksi, että saisimme vallan kansalle ja elää rauhassa? Kadulle ei moni syystä tai toisesta vielä lähde, mutta jo pienistä teoista voi koostua suuri virta joka kääntää maailman suunnan. Lähtisikö se omien kulutustottumusten tarkistamisesta? Globalistit haluavat ihmisten kuluttavan kertakäyttöistä krääsää, joten vaihto lähellä tuotettuun ja kestävään olisi jo pieni teko suuremman hyvän puolesta. Tiedon jakamista voi myös jokainen harrastaa ja jokainen silmäpari pois valtamedian valheista on jälleen pieni askel eteenpäin. Itsestä ja lähipiiristä huolen pitäminen rakentaa vahvoja yhteisöjä, jotka kestävät maailman tuulia aivan toisella tavalla kuin yksin jätetyt ihmiset. Näillä alkuun... miten sinä lähtisit asiaa ratkaisemaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti