lauantai 1. syyskuuta 2018

Historiankirjoja kirjoittamassa


Jos se näytetään televisiossa...

... sen täytyy olla totta? Voittajat ovat kautta aikojen kirjoittaneet historian, tosin nykyaikana se on ollut enemmänkin sodan aloittaja joka sen historian on sitten kirjoittanut. Irakin "joukkotuhoaseet" oli ensimmäinen laajasti televisioitu sota ja siitä innostuneena olemmekin saaneet nauttia luotettavan mediamme täysin yksipuolisesta uutisoinnista suurista asioista. Koska suurin osa muistaa mistään tapahtumasta vain sen ensiksi kuullun asian, on median rooli entistä tärkeämpi sen uutisoidessa nykytapahtumia ja kirjoittaessaan siinä samalla historiankirjoja juuri haluamallaan tavalla.

Jos viimeiset reilu sata vuotta olisi opettanut mitään hyödyllistä ihmiskunnalle, se olisi täytynyt olla ymmärrys siitä miksi sodat tapahtuvat - raha ja valta, usein resurssien muodossa. Joku taho on kokenut oikeudekseen ottaa toiselta sen rikkaudet tai parantaa omaa asemaansa globaalissa kilpailussa. Propagandakoneisto rullaamaan eikä aikaakaan kun kansa janoaa vihollisensa verta. Mitä sitten vaikka viholliskuva onkin täysin tuulesta temmattu valhe jota propagandistit ovat kovalla vaivalla viilanneet juuri sen hetkiseen tilanteeseen sopivaksi? Valtavirran historiantutkijat eivät yleensä päädy moiseen tulokseen, koska ne samat voittajat ovat sanelleet mikä se virallinen totuus on - siitä ei parane poiketa, etenkään sen 100 vuoden turva-aikana. Sen jälkeen osa saattaa uskaltaa kirjoittaa mitä todennäköisemmin tapahtui - historia kun on pitkälti vain kokoelma (satunnaisia) todisteita ja aikalaisten näkökulmia.

Entäs nykyään? Kaikesta on todisteet kuvien ja videoiden muodossa? Osasta toki onkin, mutta media kertoo sen tarinan yhdistämällä kuviaan ja videoitaan tarkasti halutulla tavalla ja haastatteluihin pääsee täysin sattumalta vain juuri oikein asian nähneitä ihmisiä. Moni ihmetteleekin miksi uutiset ja todellisuus jostain tapahtumasta ovat niinkin kaukana toisistaan. Syy on yksinkertainen - historiaa ollaan kirjoittamassa halutulla tavalla. Vuosikymmenen päästä ei kukaan enää tapahtumia muista, mutta onneksi meillä on nyt videotodisteet tapahtumista joiden päälle luotettava media on kertonut tarinansa. Elämme median luomassa illuusiossa emmekä usein edes huomaa kuinka totuutta vääristelevä se on.


Muutama esimerkki lähimenneisyydestä

Chemnitz - Äärioikeisto mellakoi valtaa vastaan! Natsit tekevät paluun, taistoon kaikki hyvät ihmiset! Näin kertoi media ja kansa uskoi. Maahanmuuttajat siis raa'asti puukottivat yhden miehen hengiltä Saksassa ja kansa sanoi "nyt riittää". Tuhannet ja taas tuhannet marssivat kaduille ja media etsi joukosta "äärioikeistoa" kuvamateriaaliinsa (joka oli pääosin antifanttien kuvaamaa) ja julisti koko joukon natseiksi. Paikalliset eivät siitä pitäneet ja juttu onkin saanut uusia käänteitä kun osa paikallisesta mediasta on joutunut uskottavuutensa säilyttääkseen vaihtamaan tarinaansa. Pikanttina yksityiskohtana Saksan laki antaa viranomaisille oikeuden lietsoa väkivaltaa ja heilata julkisesti esiintyessään äärioikeistona, samoin kuin rahoittaa ja järjestää väkivaltaisia mielenosoituksia/vastamiekkareita kun tarve vaatii. Mielenkiinnolla seuraten miten tämä tarina kehittyy, ensimmäistä versiota kuitenkin yritetään vielä suojella - natsit ovat täällä!

Syyria - Elukka Assad! Rohkeat kapinalliset taistelevat fasistia diktaattoria vastaan ja valkokypärät pelastavat siviilejä henkensä uhalla! Sanktoita lisää! Mitäs pienistä että Assad koettaa pitää kansansa elossa ISIS vyörytyksessä? Jenkkien luoma, aseistama ja rahoittama terroristijärjestö siis sotii maan laillista hallintoa vastaan ja kansa hurraa terroristien puolella, kun puhutaan Syyriasta. Terroristit kyllä tuomitaan ja silleen, mutta lännessä ihmisiä ei niin suuresti huoleta jos joku taho pommittaa ruskeita ihmisiä. Vasta kun sieltä ihminen saapuu tänne, hänestä muuttuukin kuin taikuudella hätää kärsivä pakolainen, vaikka saattoikin sitä ennen olla terroristi. Valkokypärien satu taas porskuttaa täyttä tahtia, vaikka todisteet heidän olevan vain ISIS-lääkintäjoukot ja elokuvien lavastusryhmä ovatkin melkoisen vahvat. Mutta ei pilata hyvää tarinaa totuudella, muuten ei herrojen VOKkibisnes kannata?

Venezuela - Sosialismi tappaa kansan nälkään! Taas kerran sosialismi on pettänyt, katsokaa tuota kärsimystä! Jos kaksi ensimmäistä esimerkkiä on asioita seuraava havainnut olevan median propagandaa, tämä kolmas useimmiten kuitenkin uppoaa kuin kuuma veitsi voihin. Nyt syytetään sosialismia, joka on maailmanhistorian tuhoisin aate ja kaiken pahan alku ja juuri! Niin no, NLn ja Kiinan sanottiin olevan sosialismia, mutta kun siihen aatteeseen ei kuulu hirmuvallan kaikesta määrääminen. Mutta mitäs pienistä, takaisin Venezuelaan. Ulkomaisten sanktioiden ja paikallisten jenkkimyönteisten tahojen ansiosta Venezuela ei varmasti ole se kaikista mukavin paikka elää. Enemmistö kansasta silti seisoo johtajansa takana, mikä taas ei sovi lainkaan tarinaan. Onneksi lännessä se tarina kerrotaan luotettavassa mediassa, jolloin syy on sosialismissa ja fasistisessa diktaattorissa. Todellisuus? Jotain ihan muuta...


Opimmeko läksymme?

Jos ihmiskunta haluaa murtaa orjuutuksen kahleet, on historia kirjoitettava uusiksi - ei kuten voittajat sen sanelivat vaan kuten todisteet kertovat. Monessa maassa tämä on laitonta tiettyjen asioiden suhteen, minkä luulisi soittavan kaikkia hälytyskelloja? Mutta ei, usko kirjoitettuun historiaan on vankkumaton ja asioita tutkineet ja siksi kyseenalaistavat ovat hulluja salaliittoteoreetikoita. Tulemme siis toistamaan samat virheet tulevaisuudessa ellei asiaan saada muutosta. Valtavirtaan sitä muutosta ei saada, ennen kuin ihmiset ymmärtävät median olevan propagandaa heitä itseään vastaan. Ja kun seuraa miten asiat nyt etenevät... ei hyvältä näytä.

Jo pelkkä ajatus siitä että joku olisi onnistunut kusettamaan lähes koko kansaa tuntuu olevan monelle täysin absurdi. Kognitiivinen dissonanssi suojelee ihmismieltä suurilta järkytyksiltä ja olisihan se melkoinen shokki yht'äkkiä huomata tulleensa kusetetuksi lähes täydellisesti. Historia on vääristelty, "tiede" on valehdellut lukemattomista asioista ja päivän uutisetkin ovat vain savuverho silmiemme edessä... rankka herätys, jos siihen havahtuu. Siksi onkin edettävä pienin askelin, eli osoitettava vaikka yksi tapaus kerrallaan, eli "katso nyt tuota juttua kuinka se media on asian vääristänyt". Mutta sitä vaarallista siltaa yli synkkien vesien vain aniharva lähtee hapuilemaan.

Näyttääkin siis siltä, että emme ole oppineet historiasta juurikaan mitään. Sen sijaan olemme oppineet kerrotuista tarinoista sen mitä meille on haluttu opettaa. Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja tietämättömyys on voimaa. Näin meille opetetaan, pienestä pitäen, niiden tahojen ansiosta jotka ovat sodat aloittaneet. Kaikki media on propagandaa - tämäkin. Vain se, mitä sillä propagandalla ajetaan, vaihtelee suuresti. Mieti, tutki, ota itse selvää... äläkä usko mihinkään, mitä orjuuttajasi sinulle kertovat. Elä pitkään ja kukoista - terveisin, narri.

7 kommenttia:

 1. Tämä blogi kuuluu ehdottomasti Suomen vaarallisimpiin julkaisuihin. Luultavasti lukijoiden vähäisyys suojelee kirjoittajaa jäämästä "vahingossa"traktorin alle. Tälläinen oman ajattelun herätteleminen on pahinta myrkkyä mitä ajatella saattaa. Suurin osa ihmisistä näyttelee tässä teatterissa ennalta käsikirjoitettua roolia ja vain harva on sen käsiksen lukenut. Kun tätä touhua on jo aika kauan seurannut ,erilaiset tapahtumat ja niistä seuranneet reaktiot ovat täysin ennalta arvattavat. Ihmiset kummallakin puolella toimivat omien roolinsa vankina, siinä harhaluulossa, että toiminta perustuisi omaan ajatteluun. Ei tämän ajan hulluus katoa aikalaisten mielistä, mutta meidän työntäessä koiranputkea, jälkipolville välitetään tästä ajasta sen hetkiseen ilmapiiriin sopivaa historiaa.
  Joskus ajat sitten, kun työskentelin sotaveteraanien parissa, heidän tarinansa sotia edeltäneestä-,sota- ja sodanjälkeisestäajasta poikkesivat todella paljon opetetusta historiasta. Myös muutamat Saksalaiset mummot ovat horisseet todella epäkorrektia tarinaa nuoruudestaan kolmannessa valtakunnassa.
  Nuoresta pitäen sitä on tajunnut tiedonvälityksen olevan ainakin osin propagandaa, tahti vaan tuntuu kiihtyvän ja keinojen paranevan. Toisen loistavan julkaisun ESS:n myötä on tajunnut kuinka vahvasti meihin vaikutetaan myös alitajunnan kautta.
  Kaikesta huolimatta koitetaan pysyä hengissä ja pidetään liekkiä yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis EES ei ESS, sori siitä😔

   Poista
  2. Edit-nappi kommenteissa olis aina välistä kätevä kun huomaa oman virheen heti julkaisun jälkeen 😁 ja eihän narrit ole vaarallisia lainkaan - enkeleitä ja yksisarvisia lentelee kaikkialla, ei mitään nähtävää täällä. 😇

   Poista
  3. EES meinannee tätä hienoa julkaisua http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/ Suosittelen tutkimaan 👍

   Poista
 2. Saako tätä blogia mainostaa/linkittää ns. arveluttavien/viha sivustojen kommenttikentissä?, lukijoita tulisi, mutta varmasti myös leimaamista ja paskaa niskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille julkinen blogi, en minä määrää kuka mitäkin ja missä jakaa. Luotan jokaisen omaan arvostelukykyyn tehdä moinen päätös 😊👍

   Poista
 3. Olipa helvetin hyvä kirjoitus. Näitä "vanhoja" ei ole tullut luettua.

  VastaaPoista