sunnuntai 15. elokuuta 2021

Korjausliike totalitarismiin, osa 2/2 - Hyökkäysstrategia


Tunne vihollisesi

Ensimmäisessä osassa diagnosoitiin tätä ongelmaa, mutta se ei tietenkään riitä ongelman ratkaisuun. Ei tietenkään ole olemassa yhtä oikeaa tapaa ratkaista asiaa, enkä väitä että esittämäni tapa olisi paras tai edes luotettava tahi varma konsti - ainoastaan yksi näkemys, josta toivottavasti joku paljon viksumpi ja viisaampi löytää edes joitain toimivia osia... ja onnistuu sitten tämän dystopian ratkaisemaan. Jokunen vuosi sitten kirjoitin samasta aiheesta artikkelin "Holistinen (r)evoluutio", jossa asiaa jo pohdittiin, mutta katsotaan olenko onnistunut löytämään uusia inspiraatioita kaikista niistä lähteistä, joita olen kahlannut läpi sen jälkeen.

Kansan orjuuttamiseen tarvitaan yleensä karkeasti ottaen neljä elementtiä: tieto, säännöt, ravinto ja lääkintä. Jos nämä saadaan haltuun, kaikki muu seuraa perässä. Nyt kun tämä nykyinen totalitaarinen järjestelmämme pitää tiukkaa kuria kaikkien neljän suhteen, ei ongelma olekaan ihan tuosta vain ratkaistu. Tieto on tässä kaikessa avainasemassa, minkä vuoksi ei ole mikään ihme, että vallanpitäjämme koettavat kiirehtiä lakiensa ja sääntöjensä kanssa tukkimaan ne suut toisinajattelijoilta. Vastustajan kielen leikkaus tosin todistaa vain sen, että pelkäät mitä hän saattaa sanoa, sen sijaan että todistaisit omaa näkemystäsi oikeaksi. Vaikka kansa onkin peloteltu joukkopsykoosiin ja ylikin, eivät ne vallanpitäjätkään nuku öitään rauhassa - he pelkäävät, mitä kummaa ihmiset keksivätkään seuraavaksi pilaamaan virallista tarinaa. Valhe kaipaa puolustusta, totuutta ei edes mielipiteet kiinnosta.

Tällaiseen hybridiuhkaan, jonka totalitaarinen järjestelmämme meidät on kampittanut, vaatii tietenkin hybridistrategian. Ei siis keskitytä yhteen asiaan, yhdelle rintamalle, vaan jokainen omalla tavallaan kaataa sitä hiekkaa koneiston rattaisiin. Rattaiden kitinän voi jo nyt kuulla, mutta massaa on vielä niin runsaasti siellä koneiston rattaissa, ettei se tuosta vaan pysähdy. Ihmisten "herättely" ei etenkään tämmöisessä paniikkitilanteessa toimi ihan samalla tavalla kuin normaalisti, jolloin ihmisiä voidaan järjen ja logiikan avulla havahduttaa tähän kusetukseen. Pelko kun on niin vahva tunne, että järki ei sovi samaan kelkkaan lainkaan. Joten kaadetaan sitä hiekkaa ladulle, että vauhti hieman hiipuu ja ihmiset ehtivät katsomaan kunnolla maailmaa?


Omavaraisuudesta mediaviruksiin

Älä kerro, vaan näytä. Mikään ei ärsytä sinua vihollisena pitävää enemmän kuin se, että elät normaalia elämää ja kehtaat vielä olla iloinen ja hymyillä. Nyt ollaan kovaa vauhtia luomassa katastrofia huoltovarmuudesta, joten omavaraisuuden lisääminen on hyvä idea. Laita siis syötäviä kasveja kukkalaudelle kasvamaan ja tue paikallisia kasvattajia vaikkapa REKO:n kautta. Jokainen lantti, joka ei kierrä sieltä koneiston kautta, vähentää sitä heidän verotuksella varastamaansa osuutta jolla he kykenevät ylläpitämään tätä järjestelmää. Koska toisinajattelijat eivät ole tervetulleita koneiston notkuviin pöytiin, tehdään omat pöydät ja näytetään, että asiat voivat olla vieläkin paremmin. Rinnakkaisia järjestelmiä nykyiseen koneistoon pyritään tietenkin rajoittamaan, mutta hätä keinot keksii joten asiaa tutkimalla ja aiheesta kiinnostuneiden kanssa keskustelemalla voidaan rakentaa kokonaan uusia rinnakkaisia järjestelmiä, jotka saattavat paljastua paremmiksi vaihtoehdoiksi kuin mitä koneisto meille voi tarjota. Ja toisin kun koneisto neuvoo, tutkimalla asiaa itse useista lähteistä, saattaa huomata kuinka paljon paremmin asioita voidaankaan hoitaa.

Siinä kun rinnakkaisia järjestelmiä saattaa ne koneistonkin jäsenet siirtyä käyttämään, on valtaosa "taistelukentästä" kuitenkin tiedon hallinnassa - kuka saa tietää ja mitä saa tietää. Valtamedialta on turha odottaa minkäänlaista tukea tai apua, koska heidän elinehtonsa sanelevat ne totalitaarisen järjestelmän ylläpitävät vallanpitäjät. Mitään salaliittoja ei edes tarvita, vaan kaksoisvaltio on itsenäisesti täysin kykenevä luomaan ja ylläpitämään totalitaarisen järjestelmän. Mutta niin kauan, kuin se edes teeskentelee noudattavansa ihmisoikeuksia, se samalla antaa mahdollisuuden syöttää sinne massoille myös sitä "harhaoppia", virallisesta tarinasta poikkeavaa tietoa. Media ja poliitikot itkevät misinformaatiota ja disinformaatiota, samalla kun tuottavat harhaanjohtavaa propagandaa omaksi edukseen jatkuvalla syötöllä. Kaksoisstandardit kunniaan, ei siinä, ja moinen malinformaatio jota ne vallanpitäjät pakkosyöttävät kansalle on samalla aivan loistavaa materiaalia luoda mediaviruksia pilaamaan sitä virallista tarinaa.

Selvittääksesi kuka omaa vallan ylitsesi, katso ketä et saa kritisoida. Ne pyhät lehmät, joista ei saa sanoa sanaakaan ovat merkkejä vallanpitäjien heikkouksista. Virallinen tarina on täynnä kohtia, joihin mediaviruksella voidaan iskeä. Huumori yleensäkin, satiiri ja parodia ovat tehokkaimpia keinoja läpäistä ihmisen puolustus ja vastustus. Virheiden osoittaminen virallisessa tarinassa taas saattaa tehota joihinkin ihmisiin paremmin, mutta sitten alkaa usein se kysely "no jos se ei noin voi olla niin miten se sitten on?" Nollabudjetilla ja ilman suurta tutkimuslaitosta se vaihtoehtoisten näkemysten todistaminen on hyvin haastavaa, mutta ei tietenkään mahdotonta. Suosittelisin kuitenkin pitäytymään vain niissä asioissa, jotka pystytään todistamaan, koska se jos jokin ärsyttää vallanpitäjiä kun joku todistaa heidän paskapuheensa paskapuheeksi. Keisarin vaatteiden uupumisen osoittaminen jos onnistuu nolaamaan ja nöyryyttämään sen keisarin, saattaa siinä yksi jos toinenkin ihmetellä että mitä oikein tapahtuu?


Vallankumouksellista toimintaa?!

No mutta tämähän on kauheaa kiihottamista ja vallankumouksen lietsontaa?! Mutta miten näin voisi olla, koska kaikki ohjeet on tarkoitettu totalitaarisen järjestelmän kaatamiseen, siinä kun vapaa ja demokraattinen järjestelmä viis veisaa moisista. Siinä demokratiassahan se totuus, vapaa sana ja jokaisen itsenäinen oman tilanteen parantaminen on kannustettavaa! Jos siis koet, että moinen teksti uhkaa sitä tukemaasi järjestelmää, se saattaa hyvin merkitä sitä, että olet tukemassa totalitarismia, joka piti olla "ei koskaan enää" sitten viime kerran, eikös? Mutta mistäs minä tiedän, ehkä ne kymmenet, sadat, ehkäpä jopa tuhannet ihmiset, jotka ovat näistä samoista aiheista vuosisatoja kirjoittaneet, ovat kaikki väärässä? Koska... eiväthän ne nyt niin tekisi?

Väkivallalla, niin fyysisellä kuin verbaalisella, ei näitä ongelmia kuitenkaan ratkaista. Tarkoitus kun ei ole tehdä vallankumousta, vaan ihmisten vallan vapautus täyteen loistoonsa, jokaiselle yksilölle ja sitä kautta koko yhteiskunnalle. Itselleni arvot kuten vapaus ja rauha ovat korkeimmalla siinä listalla, mihin yhteiskunnan tulisi pyrkiä. Yksilön kohdalla taas jokainen saisi vapaasti pyrkiä siihen, mihin se oma sydän johdattaakaan. Sekä yksilö, että koko yhteiskunta ovat kuitenkin vankeja, orjia koneistossa, jossa yksilö on vaihdettavissa oleva ratas. Kutsuu sitä sitten totalitarismiksi, fasismiksi tai miksi tahansa muuksi ismiksi tai aatteeksi, se sama kollektivistinen idea "yhteisestä hyvästä" tuppaa kieroutumaan aina kun joku kokee olevansa oikeutettu valtaan muiden yli. Kenellä mielestäsi on oikeus omata valta ylitsesi?

Tulipahan taas paatosta... noh, jos tästä jonkin asian toivoisin jokaisen tänne saakka lukemaan vaivautuneen ottamaan mukaan, on se, että ilman vapautta se elämä ei ole elämää, vaan pelkkää olemassaoloa. Jos riittää että olet vain olemassa, sekin on toki jokaisen oma valinta. Vapaus näyttää pelottavalta, kun muut siitä nauttivat ja itse on lukkojen takana... usein omasta tahdostaan. Totalitaarinen järjestelmä tuottaa olemassaoloa, toki, mutta elämää ei niinkään. Peruskirja 77 kaatoi aikanaan yhden totalitarismin, mutta nyt on meidän aikamme tehdä uusi peruskirja, joka vapauttaa kansat tästä tyranniasta. Lähtisikö se yksinkertaisesta mediaviruksesta vaiko onnistuneesta omavaraisesta rinnakkaisjärjestelmästä, sitä en tiedä... mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä ihmiset keksivätkään kun he viimein päättävät, että tarttis tehdä jotain. Miten on, tarttisko, vai onko näin hyvä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti