torstai 21. tammikuuta 2021

Uuskieli tutuksi - Fabianismi


Susi lampaan vaatteissa

Kun ryhmällä oli aikaisemmin vaakunassaan susi lampaan nahkaan pukeutuneena, ei välttämättä kannata odottaa sitä kaikista rehellisintä sakkia? Fabian Society on vähän huomioitu, mutta mahdollisesti yksi vaikutusvaltaisimmista toimijoista poliittisella kentällä. On vihjattu, että jopa CFR tanssii tämän porukan pillin mukaan, mutta näiden vallanpitäjien verkostojen todellista laajuutta ja hierarkiaa on lähestulkoon mahdotonta ulkoa tarkastella ja sisälle ei kenelläkään tavan kansalaisella ole mitään asiaa. Tutkitaan siis pääosin niitä osia, jotka he haluavat kaikkien itsestään tietävän.

Fabian Societyä kuvaillaan sosialismiin suuntautuneena intellektuellien liikkeenä, jonka tavoitteena on rakentaa yhteiskunta uudelleen korkeampien moraaliperiaatteiden mukaisesti. Tärkeänä osana Fabian Societyä on heidän perustama "London School of Economics and Political Science" (LSE), joka taas on kouluttanut myös Suomen poliittista kermaa, mukaan lukien A. Stubb ja Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja Mantila. Strategiana tällä porukalla on heidän roomalaisen esikuvansa Fabius Maximuksen strategiat, eli hiljaa hyvä tulee. Jos pitää hivuttamista hitaana tapana vaikuttaa, nämä sukupolvia kestävät yhteiskunnan muutokset joita Fabianistit ajavat, antavat hivuttamiselle aivan uuden määritelmän "hitaasta muutoksesta".

Tarkoituksena on siis esimerkiksi saada ne "omat miehet" kaikkiin valta-asemiin kaikissa organisaatioissa jotka nähdään merkittävänä yhteiskunnan ohjauksen kannalta: koulutus, kulttuuri ja media. Politiikkaan voidaan sen jälkeen lähteä soluttamaan sopiviin puolueisiin jäsen kerrallaan niitä omia pelureita, kunnes saavutetaan haluttu määrä valtaa. Ja minkä verran valtaa nämä jantterit haluavat? Kaiken. En osaa sanoa tukevatko he suurta nollausta vai inklusiivista kapitalismia, vaiko kenties jotain vieläkin "parempaa" mallia, mutta vallanhimo tuntuu olevan rajoittamaton... No mutta sehän on selvää että he haluavat hallita maailmaa, hehän ovat sosialisteja!


Ongelma ei ole se sosialismi, vaan...

Poliittinen kollektivismi, joka on pesiytynyt läpi koko yhteiskunnan kaikkiin poliittisiin suuntauksiin. Kyllä, myös siihen juuri sinun tukemaasi puolueeseen. Mistäkö sen tiedän? Haluaako puolueesi päästä valtaan ja määräämään muita oman tahtonsa mukaisesti? Jos vastaus on kyllä, myös se oma puolueesi noudattaa niitä samoja kollektivismin oppeja aivan kuin ne Marxis-Leninistiset kommunistit, Eurostoliiton kannattajat sekä neoliberaalit kapitalistit jotka itseään liberaaleiksi tai libertaareiksi kutsuvat. Monien etu ajaa yksilön edun edelle, joten oikeutettu johtaja saa liiskata täysin viattomankin yksilön jos yhteinen etu sitä vaatii. Sehän kuulostaa hyvältä?

Fabian Society ei suinkaan keksinyt kollektivismia, mutta he ovat ajaneet sitä täydellä teholla alusta alkaen. Yhteinen etu, tässäkin tapauksessa se omistavan luokan etu, ajaa kaiken muun edelle. He kyllä kutsuvat itseään sosialisteiksi tai sosiaalidemokraateiksi, mutta nimestä huolimatta heidän strategiansa ei eroa oikeastaan millään tavalla neoliberaalien kapitalistien harvojen edun ajamisesta. Länsimaiseen demokratiaan kuuluukin vahvasti valinnanvapaus annetuista vaihtoehdoista, joten tarjoamalla ainoastaan samaa paskaa eri paketissa, onnistuu kansa aina valitsemaan paskan vaihtoehdon. Mutta tämä on sitä "demokratiaa", missä enemmistö tunkee sen paskan myös vähemmistönkin kurkusta alas, halusi se sitä tai ei. Demokratia kun ei ole muuta kuin enemmistön diktatuuri - tosin harvojen ohjaamana.

Jotkut pitävätkin tätä Fabianismia yhtenä vaarallisimmista ideologioista, koska se toimii piilossa kulissien takana sen sijaan että menisi yleisön eteen räyhäämään oman aatteensa erinomaisuutta. Kommunistiksi tai sosialistiksi haukkuminen ei heitä liioin haittaa, koska nehän ovat vain aatteen puhtainta muotoa johon ei koskaan edes pyritä - niissä kun kansa olisi vallassa ja sitä ei yksikään kollektivisti missään tapauksessa halua. He haluavat vain ja ainoastaan kalifiksi kalifin paikalle, mutta sille valtaanpääsylle tarvitaan jokin näennäinen oikeutus, eli kerrotaan olevansa "vasemmistoa" vaikka kollektivismillä ei niiden vanhojen vasemmistolaisten ajatusten kanssa ole juuri mitään tekemistä. Tämä toki kuulostaa oudolta, koska kaikki vasemmistolaisethan ovat ajaneet kollektivismiä?! Niin ovat, kertoen että he ajavat sosialismia vaikka eivät koskaan niin tehneetkään.


Uusikieltä vai uutta kieltä?

Monelle Fabianismi on uutta kieltä - uusi termi jota ei juuri missään tule vastaan. Onko se sitten yllätys, ettei nimi tule vastaan kun heidän jäsenensä ovat jo reilun vuosisadan olleet mukana määrittelemässä sanojen merkityksiä ja ohjailemassa kulisseista sitä virallista tarinaa? Demokraattinen sosialismi, jota myydään samana asiana kuin sosiaalidemokratia (vaikkei ne sitä olekaan), onkin yksi näistä Fabianismin hienouksista - aatetta myydään niin sosialismina, kuin vapaan markkinatalouden rinnalla hienosti toimiva järjestelmänä, vaikka kyseessä ei ole mikään kuin keskusjohtoinen kollektivismi.

Ei olekaan mikään kovin suuri yllätys, että aatteen hienouksia ajetaan kaikkialla - kukapa valtaan pyrkivä ei haluaisi olla siellä pyramidin huipulla komentamassa kaikkia muita? Näille valtaan pyrkiville pikkufasisteille saattaa tosin tulla suurena yllätyksenä, että kun se suuri muutos, mikä onkaan, on saatu ajettua maaliinsa, ei näitä välimallin "johtajia" enää tarvita mihinkään. Kaikki valta on optimitilanteessa yhden tason hallussa, mutta todennäköisesti siihen tarvitaan vielä useampikin vuosikymmen ja välillä saadaan vielä jokin eri kilpailevien aatteiden maailmanjärjestys. Pääsevätkö nämä ryhmät sopuun ilman sotaa, se jää nähtäväksi... ehdottaisin kuitenkin näiden aatteiden muodostamien supervaltojen nimiksi Oceania, Eurasia ja Eastasia. Orwell ainakin tykkäisi siitä, hän kun varoitteli näistä Fabianisteista jo aikoinaan...

Jos siis tosissaan haluaa vastustaa niitä "pahoja sosialisteja", pitää muistaa vastustaa Fabianistien ajatusta kollektivismista. Tämä siis merkitsee sitä, että vastustaaksesi sitä pahaa sosialismia, olisi vaadittava koko "länsimaisen demokratian" purkamista. Tähän poliittiseen sirkukseen, jota demokratiaksi jotkut leikkimielisesti tai tietämättään kutsuvat, kuuluu erottamattomasti Fabianistien ajatus pienen ryhmän oikeudesta hallita ja määrätä kaikkia muita ja oikeuttamalla se kertomalla sen olevan "kansan tahto". Ja kenelle se valta kuuluu Fabianistien mukaan? Omistavalle luokalle, oligarkeille ja vastaaville. Mutta sitähän ne neoliberaalitkin haluavat, eli oikeisto ja vasemmisto ovat poliittisella kentällä itse asiasta täysin yksimielinen! Ihanan fasistista, eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti