keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Omertàn laki


Mikä ihmeen omertà?

Jokunen päivä sitten Yleltä tuli vastaan artikkeli nimeltään "Suomessa on vallalla omertan laki, yksi virallinen totuus". Virallinen totuus, Ylellä, nyt on maailmankirjat sekaisin, ajattelin. Noh, ei nyt sentään, kun jutun lukaisi läpi. Kyseessä on siis "eliitin sisäinen vaikenemisen laki", minkä vuoksi Suomessa ei saada kunnon skuuppeja ja sisäpiiritietoa politiikassa. Nimettömiä lähteitä ei ole syytä muutoinkaan käyttää "luotettavassa mediassa" (paitsi kun mustamaalataan tahallaan ihmisiä), joten on hyvin harvinaista että maassamme tulee julki oikeastaan mitään sisäpiirin suhmurointia koska ne pilliinpuhaltajatkin seuraavat omertan lakia. Mutta mikäs himputti se oikeen on?

Omertà on Italialainen kunniasäännöstö, etenkin sieltä eteläisestä osasta missä Cosa Nostra ja muut vastaavat yhteiskunnallisesti merkittävät järjestöt toimivat. Onkin huvittavaa, että valtamedia on ottanut näinkin osuvan termin kuvaamaan maamme omaa poliittista kulttuuria. Järjestäytynyt rikollisuus kun on hyvin lähellä maamme edustajiston toimintaa ja media toimii siinä seurassa noudattaen juuri samaa säännöstöä, eli vaikenemisen lakia. Kansalle ei kerrota mitään mitä sen ei tule tietää ja media pitää huolen siitä että niin tapahtuu. Hyvät veljet suojelevat siis toisiaan, varmistaen sen että vain yksi tarina pääsee kansan tietoisuuteen. Nimittäin...

Virallinen tarina on merkittävässä osassa koko "demokratiamme" illuusiota. Yksittäisten poliitikkojen ja virkamiesten toilailuja suojellaan henkeen ja vereen, eikä mitään virheitä myönnetä saatikka vastuuta tulla koskaan mistään kantamaan. Pilliinpuhaltajien lynkkaus onkin maan tapa ja jos vuodetta tietoa pääsee lipsumaan kansan tietoisuuteen, hoitaa media tilanteen tuhoamalla pilliinpuhaltajan maineen. Kunnon mafiameininkiä, mutta siksihän he itsekin kutsuvat sitä omertan laiksi. Mitä sitä turhaan kiertelemään, järjestäytynyt rikollisuus mikä järjestäytynyt rikollisuus.


Huvittavaa jatkoa vihapuhekampanjalle

Mikä tuossa 21.11. julkaistussa artikkelissa hupaisaa onkin se, että se on julkaistu alle viikko sen jälkeen kuin viimeisin vihapuhekampanja "Hyvin sanottu" tuli julki. Hyvin sanottu hehkuttaa juuri avointa DEMOKRAATTISTA keskustelua missä kaikki eriävät mielipiteet voidaan tuoda julki ja niistä täytyy keskustella avoimesti. Ja nyt sitten sanotaan suoraan että mafiatyylillä maata on johdettu jo pitkään ja me median toimijat noudatamme omertan lakia ettei eliitti närkästy.

Ihan karvan verran siis ristiriitaista sanomaa on jälleen kerran tarjolla sieltä Ylen suunnasta, mutta mitä muuta on oletettavissa mafian viestitoimistolta? Toisaalta, nyt on näitä kummallisia ulostuloja on tullut monelta viralliselta taholta, aina presidenttiä myöden - tolkun ihmisten on luovuttava ihmisoikeuksistaan omaksi parhaaksi. Toisaalla taas kerrottiin, että demokratian suojelemiseksi olisi kaikkien viranomaisten ja julkisten tahojen oltava yhdessä rintamassa toistamassa vain ennalta sovittuja mantroja, vissiinkin siitä syystä että kansa voisi huomata ettei siltä kysytty mitään ja muutama mafiapomo vaan sooloilee sääntöjen kanssa ihan miten lystäävät?

Ja tässä kohden tarvittaisiinkin sitä oikeaa journalismia, joka paljastaisi nämä epäkohdat ja kaikki mahdolliset lakien ja oikeuksien rikkomukset. Mutta ei, sitä vaaraa ei Suomessa ole valtamedian suunnalta - heillä omertan laki on ja säilyy, kukaan ei uskalla rikkoa eliitin vaikenemisen lakia. Ja syy tähän on selvä: aivan kuten järjestäytyneessä rikollisuudessa, ne rotat saavat "ansaitsemansa kohtelun". Jos tässä kohtaa nousee kysymys että emmekös me elä vapaassa demokraattisessa oikeusvaltiossa, niin kysymys on hyvinkin aiheellinen. Virallisen tarinan mukaan juu, elämme, mutta media itsekin myöntää että mafian säännöstöllä kansaa kohdellaan kuin herkkusieniä... eli ruokitaan paskalla ja pidetään pimennossa.


Karpolla oli asiaa

Karpo taisi olla se ainut(?) Suomen "Project Veritas", joka nosti esiin julkisuudessa eri yhteiskuntamme epäkohtia kumartamatta niille vallanpitäjille. Toki Karpokin tiesi, ettei tietyille varpaille kannata astua jos haluaa pitää asemansa, joten paljastukset jäivät osin pintapuolisiksi. Oikeita ongelmia, kyllä, jotka oli hyvä nostaa esille, mutta samalla niin pieniä ongelmia ettei niillä yhteiskuntamme ongelmia vielä ratkota. Vai ratkotaanko? Pieniäkin epäkohtia korjaamalla kun voi olla kumulatiivinen vaikutus ja ennen kaikkea se pieniinkiin ongelmiin tarttuminen aiheuttaa mahdollisesti hyvinkin ilmiön...

Nimittäin sen, että ihmiset uskaltavat ruveta tuomaan niitä näkemiään epäkohtia julki ja aktiivisesti niitä korjaamaan. Kun nykyinen omertan laki pitää yhtään suuremmat toimijat kaikilla aloilla tiukasti ruodussa, voisi se ilmapiirin muutos aiheuttaa myös sielä korkeammilla paikoilla semmoista pientä itsepohdintaa että "onko tämä mitä minä teen, oikein?". Nykyään tämmöistä paljastusjournalismia tekevien tahojen määrä taidetaan pystyä laskemaan yhden käden sormilla. Itsellä ei ainakaan tule mieleen kuin kaksi, Lokakuun Liike ja Reformi Studio, jotka molemmat ovat keskittyneet vain pieneen osaan yhteiskunnallisista asioista. Nyt ei siis enää puutu kuin muutama ... sata tai tuhat vastaavaa, niin saadaan katettua laajemmin tämän mafian eri järjestelmät. Tosin näin tehdessään saa peräänsä kaikki koneiston inkvisiittorit...

Suurin ongelma tässä tuleekin vastaan rahoituksen kanssa. Omertan lakia noudattavilla tahoilla on takanaan koko koneiston valta ja voima, rahoituksesta puhumattakaan. Jokainen tietää mitä satuja kertomalla pääsee mukaan isojen poikien leikkeihin, jossa shamppanja virtaa kultaisissa saleissa. Tietysti ne alemman tason toimijat mafiassa eivät pääse käsiksi näihin herkkuihin, mutta ainakin tietävät olevansa suojeluksessa ainakin siihen asti, kunnes heistä ei ole enää hyötyä ja heidät pukataan kuvainnollisesti junan alle syntipukkina johonkin töppäykseen josta jäätiin kiinni. Demokratiaan tämmöinen omertan laki ei tietenkään kuulu, joten kumpi meiltä nyt sitten oikein puuttuu, se kansanvalta vaiko vaikenemisen kulttuuri? Sananvapautta meillä ei ole... ellemme sitä vaadi itse.

2 kommenttia:

  1. Kyllä Karpolla on Asiaa sarjassa paljastettiin hyvin järjetöntä ja sairasta politiikkaa, jotka ohjelman myötä saivat äkkimuutoksen. T. Dimitri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se oli niitä harvoja ohjelmia jotka eivät tätä mafiahommaa tukenut...

      Poista