maanantai 10. toukokuuta 2021

Kenellä on valta elvytyspaketista?


Kansalla, tietty!

Suomessahan valta oli kansalla, joten päätös siitä haluaako kansa lahjoittaa rahansa etelään siinä toivossa että "mainehaitta" on se suurempi paha, on kansalla? Tavallaan kyllä, mutta koska käytössä on edustuksellinen demokratia, kansa on vaaleissa sanonut että ei halua käyttää itse sitä valtaansa vaan oikeuttaa tämän pienen valitun ryhmän käyttämään valtaa heidän itsensä ylitse. Samalla kansalla kuitenkin säilyy oikeus marssia sinne eduskunnan eteen ja vaatia edustajia tekemään päätös tavalla, jota kansa haluaa. Olikin hyvä veto estää mielenosoitukset, ettei kansa saa päähänsä vaikuttaa suurista asioista? No mutta eiväthän ne niin tekisi, että jatkaisivat zombie-virus rajoituksia vain siksi, että kansa ei sekaantuisi päätöksentekoon maan tulevaisuudesta... eihän?

No, valta on siis eduskunnalla tehdä se päätös? Johtuen pääosin selkärangattomista/seteliselkärankaisista edustajista, päätös ei suoranaisesti ole eduskunnalla vaan puolueilla. Muutama puoluekurin rikkoja sallitaan, koska sillä kyetään säilyttämään illuusio "oppositiosta", mutta ainakin tätä kirjoitettaessa tulos on jo lähestulkoon selvä - paketti menee heittämällä läpi. Puolueiden johdot ovat siis päättäneet, että tämä liittovaltioon suuntaaminen on paras vaihtoehto heille itselleen. Kansa on vaan se välttämätön paha jolta pitää hakea vaaleissa oikeutus valtaan heidän ylitseen ja tällä kertaa vuoro oli vihervasemmistolla. Oikeisto odotteleekin jo vesi kielellä että KUN se tie isoihin pöytiin on valmiiksi pedattu ja kansa ei pakettia hyväksy, kansa tulee äänestämään heidät valtaan ja shamppanjalasit ovat jo odottamassa valmiiksi katetussa pöydässä.

Olisiko sillä "oppositiolla" sitten oikeasti valtaa kaataa tämä paketti, jos se niin haluaisi? Kyllä, mutta se halu puuttuu. Jälleen yksittäiset edustajat voivat asiaa vastustaa ja julistavatkin sitä omalle kannattajakunnalleen rinta rottingilla, mutta tämä on vain osa sitä sirkusta, illuusiota kansanvallasta, että juuri heidän edustajansa kyllä välittää! Mistä sen sitten tietää, että edes oppositio ei oikeasti halua keinuttaa venettä vaan ainoastaan esittää vastustavansa asiaa? Siitä, että yksikään puolue ei ole nostanut asiaa esille ja osoittanut kannattajilleen asian olevan oikeasti niin tärkeä, että jotain pitäisi tehdä. Muutama yksittäinen taho (Malinen, näin yhden maalittaakseni) on yrittänyt tuoda asiaa esiin ja argumentoinut sitä uskottavasti, mutta jostain syystä se "oppositio" ei ole tarttunut yhteenkään vaihtoehtoon nostaa niitä argumentteja kunnolla esille. Outoa, eikö?


Media

Omertan lakia uskollisesti noudattava valtamediamme taas on puolensa valinnut jo kauan sitten - vallanpitäjät ja heidän sen hetkiset sätkynuket. Vihervasemmiston syyttäminen tästä "median mädätyksestä" on tosin sinänsä väärän puun haukkumista, koska media seuraa vain käskyjään, taipuen aina haluttuun suuntaan vaikka yksittäisten toimittelijoiden omat aatteet olisivat mitä tahansa. Nyt on päätetty että liittovaltio tästä tehdään, joten asia kieputetaan kuulostamaan siltä, että tämä on hyvä juttu. Kansasta valtaosa kuitenkin uskoo siihen, mitä media asioista kertoo joten valta kansan yleisestä mielipiteestä on visusti median hallussa... vai onko?

Nimittäin jos ne puolueet haluaisivat, he voisivat nostaa asian niin näkyvästi omien kannattajiensa avulla esille, että jopa valtamedia joutuisi ottamaan esiin ne vasta-argumentit. Tätä kannattajien käyttöönottoa halutaan kuitenkin vältellä, koska se avaa Pandorran lippaan, jota yksikään poliittiseen järjestelmään uskova ei halua avata - kansanvalta. Sanotaan, että jos 5% kansasta on asiasta jotain mieltä ja osoittaa sen riittävän näkyvästi, siitä on mahdollista muodostua uusi yleinen mielipide. "Oppositio" tietää tämän, mutta koska "oikeiston" oma kannattajakunta ei ole sitä mieltään kadulla osoittavaa tyyppiä, jos kerran menevät "vasemmiston" pelin sotkemaan ottamalla kansan mukaan päätöksentekoon, he tulevat karvaasti katumaan sitä itse valtaan päästyään.

Eli keinot olisi, mutta halu puuttuu - joko selkärangan puutteesta tai hyvän pelisilmän johdosta. Vallanpitäjiä ei ole koskaan se oma kansa kiinnostanut ja se on edelleenkin vain pelkkä välttämätön paha, jollaoma valta oikeutetaan. Ja lähes jokainen poliitikko (ei saa yleistää) haluaa siksi kalifiksi kalifin paikalle, joten miksi mennä sotkemaan pakkaa kun hyvillä siirroilla se oma kultainen tie odottelee tulevaisuudessa? Puheet siitä, että kansa tulee "palkitsemaan" tulevissa vaaleissa tulevan tukipakettiäänestyksen mukaan on täyttä paskapuhetta - media kykenee tarinoillaan vakuuttamaan sen koko koneistoon uskovan osan kansasta kuten haluaa ja se pieni (heidän mukaansa) väärinajattelijoiden joukko ei paina vaakakupissa yhtään mitään... paitsi jos...


Ei siihen mitään edustajia tarvita,...

Jos kansa siis jostain ihmeen syystä lähteekin sinne kadulle ja täysin puoluekannasta riippumatta yhdistää voimansa yhteistä "pahaa" vastaan, tämä näytelmä on vielä kaadettavissa. Auktoriteettiuskoinen ja idolejaan palvova kansa ei tosin ole ihan ensimmäisten joukossa ehdokkaana sille, että mikä kansa nousi ensimmäisenä vallanpitäjiään vastaan. Kiinan suunnassa loppui mielenosoitukset kuin seinään koska "pandemia" tuntui tartuttaneen ja tappaneen sen vastustuksen. Turvallisuutesi vuoksi ihmisten oli syytä kumartaa herroilleen, ettei käy huonosti. Kun kansa saatiin ruotuun, pandemiakin katosi saman tien... onko siis ihme, että lännessä pandemia ei ole vielä ohitse?

Kansalla olisi siis keinot ja mahdollisuus vaikuttaa, mutta halu sekä osaaminen puuttuu. Edelleenkin oletetaan, että ne edustajat hoitavat asian koska niinhän tämä demokratia toimii - vain äänestämällä voit vaikuttaa. Ja kun se oma ehdokas kuitenkin äänesti juuri kuten sinunkin tulisi olla mieltä niin kaikki on hyvin! Paraatipuheita ja pöyristyneitä ulostuloja saamme toki taas kuulla tästä aiheesta, mutta niitä tekoja en odota koska kovinkaan usea kansanedustaja ei ole halukas vetämään omaa uraansa vessanpöntöstä alas ja lähtemään kadulle "johtamaan joukkoja vastarintaan". Muistathan, ne idolit ovat niitä, jotka saisivat kansan syttymään. Ja media on se, joka omaa vallan sammuttaa ne idolit. Miksi siis vaarantaa se oma asema tulevasta maailmanjärjestyksestä?

Kusessa siis ollaan, koko saatanan sakki. Toki aina on mahdollista, että ihme tapahtuu ja ne koulutetun apinan kanssa kyvykkyydessään kisaavat "kansan"edustajat painavatkin sitä nappia "väärällä" tavalla ja koko elvytyspaketti kaatuu, vieden pahimmassa, tai parhaassa, tapauksessa mukanaan koko Euroopan Unionin. Kansa on vaan jaettu jo niin moneen kertaan kahtia lukemattomien eri asioiden suhteen, että ehkä olisi rauhan kannalta parempi tehdä se suuri nollaus ja pakottaa kansat palvelemaan yhtä yliherraa? Ehkä se sitten menisi jakeluun? Vai menisikö sittenkään ja lopputulema olisi vain uudelleenkoulutusleirit väärinajattelijoille? Gulagilla tavataan! Koska eiväthän ne nyt niin tekisi... Mutta mitä tapahtuisikaan, jos kansa tietäisi mihin se oikeasti kykenisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti