maanantai 1. helmikuuta 2021

400.


Neljäs kausi täynnä

Eli Funtsittavaa osat 301-400 on paketissa. Tahti on vaihdellut runsaasti, mutta niin on elämäkin, joten se kuvannee hyvin niitä aaltoja joilla itse kukin seilaa. Jos viime kausi oli lähellä olla se viimeinen, niin nyt ollaan jälleen kerran samoissa tunnelmissa... siitä loppuun hieman enemmän.

Tämä kauhia pandemia on ajanut koko maailman sekaisin sitten viime kauden. Aiheita on seilattu laidasta laitaan, mutta monessa kohtaa paino on tainnut olla siellä fasismin suunnassa - koska sitähän tämä tämän hetkinen meno on, katsoo sitä minkä väristen lasien läpi tahansa.

Lukukerrat ovat pysyneet suunnilleen samalla tasolla jo pitemmän aikaa, eli 100-200 päivittäistä on normaali ja joskus paukkuu yli 300. Tämä ei kuitenkaan näytä korreloivan niinkään mitä itse teen, vaan joku/jotkut ovat mahtaneet jakaa tekstejä jossain päin nettiä - nöyrä kiitos kaikille näin tehneille.


Viime kauden valinnat

"Propagandan lyhyt oppimäärä" kuuluu ehdottomasti vuoden valinnaksi, koska sen sijaan että se olisi yksi blogiteksti, tuolla nimellä kulkee ensimmäinen kirjoittamani kirja, propagandasta tietenkin. Lähes kaikki kirjassa käydyt asiat löytyvät blogista, mutta kirjassa ne on kerätty mahdollisimman hyvin nippuun.

Ilman kunnollista linkkiä, koska ulkoisia linkkejä en blogiin laita, kuuluu myös toinen nosto - vuoden 2021 alusta lähtien Funtsittavaa horinoita löytyy myös podcastina. Tätä kirjoitettaessa podi löytyy niin Youtubesta kuin Tokentubesta, mutta tämä voi tietenkin muuttua koska tahansa etenkin youtuben suhteen... Joka tapauksessa, reilu parikymmentä lyhyehköä lähetystä löytyy hakemalla noilta kahdelta alustalta.

Ja kolmantena nostona teksti "Tottelevaisuus - kun kansa valitsee orjuuden", sopien ajankuvaan kuin nenä päähän. Millä se tyrannia voitaisiin lopettaa? Sillä, että ei leikitä mukana. Helppoa, eikö totta?


Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Tätä kirjoitettaessa voi sanoa, että mieli ei paljoa enempää voi maassa olla... rakas koiramme, Leila, joka kirjassakin sai jo kiitokset, nukkui pois 28.1. aamulla lääkärin vastaanotolla hieman alle 13-vuotiaana. Pitkään kestänyt kipuilu oletettavasti useammasta kasvaimesta kohdun ja selkärangan ympärillä vei lopulta voiton pienestä pinseri-taistelijastamme. Lepää rauhassa ja rauha muistollesi - opetit elämästä enemmän kuin yksikään kirja voisi koskaan opettaa.

Miten siis tästä eteenpäin? Oikeasti, en tiedä. Kirjoittaminen tuskin kokonaan loppuu, mutta missä muodossa niin se jää nähtäväksi. Podcasteja ajattelin vielä ainakin eilen jatkaa lähes päivittäin, mutta siitäkään ei ole mitään varmuutta. Pitänee funtsia asiaa oikeen kunnolla tulevien päivien/viikkojen aikana. Tämä teksti tulee ajastettuna 1.2. julki, joten onhan tässä tietysti jo muutama päivä ollut aikaa miettiä?

Toivoisin, että elämä voittaa ja nämä viimeisten päivien koettelemukset olivat vain uusi alku seuraavalle jaksolle elämästä. Tulevat kuukaudet tulevat osoittamaan myös miten koko ihmiskunnalle tulee käymään - saammeko suuren nollauksen mukana tuoman dystooppisen diktatuurin, vaiko jotain ihan muuta kuten vaikkapa rauhaa ja vapautta? Joka tapauksessa, kiitokset kaikille lukijoille ja jakaneille, sekä myöskin kuuntelijoille. Rauhaa ja vapautta toivottaen, Jukka.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Jukka. Näitä juttuja on ollut mukava seurata ja kirjahan on hyvä, malttamattomana jään seuraamaan tuleeko jatkossa syventävä jatko-osa. Toivottavasti myös blogi jatkuisi. Itse 2 koiraa saatelleena toivotan jaksamista. Seuraava koira kun tuntuu että jotain puuttuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kumarrus.

      Näyttäisi ainakin siltä, että blogi jatkuu ja seuraavaa kirjaa varten on taustatyöt jo aloitettu - jos siis onnistun funtsimaan miten saan selitettyä tämän "demokratiamme" samalla tapaan...

      Poista