maanantai 22. helmikuuta 2021

Fasismidenialismi


Denialisti?

Denialistiksi nykyään haukutaan ihmisiä, jotka eivät noudata virallisen tarinan mukaisia "tieteen konsensuksen" tuloksia. Tieteen vapauteen kuuluu jatkuva tiedon etsiminen, uudelleenarviointi, teorioiden kehittäminen ja väitteleminen, paitsi niissä asioissa, joissa virallinen tarina on ainoa sallittu. Zombie-viruksen-, ilmastonmuutoksen-, piikitysten- ja tietenkin holokaustinkieltäjät ovat "pahoja ihmisiä", joiden mielipiteillä, todisteilla ja argumenteilla ei ole pienintäkään merkitystä ja heitä saa lyödä kuin vierasta sikaa. Näin siis sananvapauden luvatussa demokraattisessa oikeusvaltiossa, Suomessa, sekä tietysti lähes kaikkialla "lännessä", missä ihmisoikeudet ovat tärkeitä. Montako ristiriitaa löydät jo tähän mennessä?

Mark Hoofnagle, jonka kerrotaan olevan denialismi-asiantuntija, antaa denialismiin viisi tuntomerkkiä. #1 - Salaliitot: Vihjataan, että vastustaja ei pelaa avoimilla korteilla tai he ovat osa salaliittoa. #2 - Väärä valikointi: Valitaan omaa kantaa tukevia todisteita ja tutkimuksia, samalla kun väitetään että vastapuolen todisteet ovat vanhentuneita/väärin. #3 - Väärät asiantuntijat: Maksetaan asiantuntijoille lausunnoista, jotka lisäävät uskottavuutta omalle kannalle. #4 - Liikkuvat maalitolpat: Kiistetään vastapuolen todistusaineisto ja vaaditaan jatkuvasti jotain muita todisteita/näyttöä. #5 - Loogisia virhepäätelmiä: Käytetään esimerkiksi virheellistä analogiaa (ns. apples and oranges), seurauksiin vetoamista, olkiukkoa tai savuverhoa (asiaankuulumaton argumentti huomion ohjaamiseksi muualle).

Denialismileiman ja skeptisyyden ero on ainoastaan kyseessä olevassa aiheessa ja siinä oikeassa/väärässä kannassa. Tieteen konsensus, joka on taas virheargumentti jo itsessään (niin auktoriteettiin kuin enemmistöön vetoaminen), kun on siitä jännä juttu, että tiede ei ole demokratiaa missä enemmistö on oikeassa. Mutta kollektivisteille tämä ei käy lainkaan päinsä, vaan kaikki tieto on demokratisoitava - enemmistö on oikeassa, riippumatta todisteista. Tämä kaksoisstandardi ei tunnu häiritsevän valtaosaa kansasta, mutta se johtuu puhtaasti median tavasta esittää nämä asiat - jos maassamme olisi edes auttavasti riippumaton ja puolueeton media, sieltä idioottilaatikosta tulisi muutakin kuin näiden kollektivistien saarnoja 24/7. Ja kun niin yksityiset jätit, valtiot ja media pelaavat samalla puolella, sitä kutsutaan fasismiksi, piti siitä sitten tai ei.


Tämähän on demokratiaa!

Peilataampa tätä nykyistä yhteiskuntaamme tuohon Hoofnaglen denialismiin. Suurin osa kansasta kertoo, että elämme demokraattisessa oikeusvaltiossa, pystymättä kuitenkaan antamaan sille todisteeksi muuta kuin yllä mainittuja vääriä valikointeja ja asiantuntijoita. "No joo, onhan tässä ongelmia, mutta tämä on kuitenkin paras olemassa oleva järjestelmä!" - kuin suoraan denialistin suusta sanoisi mediamme, jos ei olisi itse mukana tässä fasismissa. Näitä samoja argumentteja kun on riittävän monta vuotta kuunnellut niin ei jaksa enää edes yllättää nämä kollektivistien epätoivoiset yritykset kieltää se karu tosiasia, että kansanvalta on vain kaukainen ajatus, elämme fasistisessa hirmuvallassa. Totalitarismi, kommunismi, feodalismi, tyrannia... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ison rahan/lääketieteen johdolla toimiva fasismi.

Salaliitto! Venäjä, Putin, mystiset ja salaiset tahot rahoittavat väärää mieltä olevia! Naamarätittömät haluavat tappaa kaikki ja ihmiskokeesta kieltäytyvät ovat itsekkäitä, koska ihmisoikeudet kuuluvat vain oikeamielisille! Vastamediat julkaisevat väärin tulkittuja faktoja tarkoituksenaan tuhota yhteiskunta! Olisiko siinä #1 Hoofnaglen listalta? Saksassa hiljan tuli julki, kuinka he olivat maksaneet tutkijoille tuottaa tuloksia, jotka oikeuttavat kaikki rajoitukset. Suomessa on seilattu ja veivattu tutkimusten ja numeroiden kanssa pian vuoden, eikä siltikään saada numeroita näyttämään niin pahalta että se oikeuttaisi näihin toimiin, mutta poliittinen päätös ajaa tieteen ohitse jos tiede ei suostu antamaan oikeaa tulosta. Siitä 2# ja osin #4.

Televisioon kiikutetaan asiantuntijoita toisensa perään, jotka papukaijana toistavat samoja asioita, vaikka meiltäkin löytyisi niitä eri mieltä olevia. Mutta se on kuulemma journalismia, että kuunnellaan yhtä puolta ja haukutaan toista hulluksi... #3? Käytetään tietokonemalleja joille ei ole mitään perustaa, pohjaten lukuihin joilla ei tee mitään koska ne on tahallaan vääristelty, mutta tämä kelpaa argumentiksi jopa ulkonaliikkumiskieltoon. Jos emme nyt toimi, tapahtuu sitä ja tätä! Mutta ne niitä parempia virheargumentteja, eli kaikki on hyvin vaikka saatiinkin koko sarja, #5 mukaan lukien Hoofnaglen listalta kasaan heittämällä.


Eihän tuo ole fasismia!

Kollektivistit ovatkin menneet tässä fasismintavoittelussaan niin pitkälle, että itse sana "fasismi" on pitänyt määrittää uudelleen (palingeneettinen ultranationalismi) ettei vaan ihmiset lähtisi pohtimaan että kuinka pahasti kusessa oikeen ollaankaan. Fasismi kun on kollektivistien märkä uni. Jos mainitsee vaikkapa "suuren nollauksen", se kielletään välittömästi vaikka se on ihan vapaasti kenen tahansa luettavissa, eikä sitä olla millään tavalla kumottu - päinvastoin, sitä tukevia artikkeleita on media pullollaan. Denialistit menevät helposti todistettavien todisteiden ohitse, koska on täysin mahdoton asia että heitä oltaisiin huijattu tai että he olisivat väärässä.

Ihmiset on ajettu niin syvälle paniikkiin ja pelkoon, etteivät he kykene enää edes näkemään niitä päivänselviä merkkejä nenänsä edessä. Kaikki väärää mieltä olevat halutaan vaientaa, koska se kognitiivinen dissonanssi on niin hemmetin epämukavaa. Mitäs siitä jos annetaan omat oikeudet ja vapaudet pois, koska saamme vaihdossa turvallisuudentunnetta - turvallisuuttahan ei ole missään vaiheessa luvattu, ainoastaan semmoisen lämpöisen tunteen että "olen tehnyt kaiken mitä käskettiin, joten olen ansainnut pyhän voitelun joka minua suojelee".

Lännen peikkosadun mukaiset natsit olivatkin amatöörejä näihin tämän päivän kollektivisteihin. Digitaalinen hihamerkki on aplodien raikumana tulossa keskuuteemme, mutta se ei millään tavalla kuulemma ole ihmisoikeuksia polkeva asia. "Salaliittoteoreetikoksi" leimattujen ennustukset ovat tässä vuoden aikana tulleet yksi toisensa jälkeen toteen pelottavalla tarkkuudella, mutta se on vain yhteiseksi hyväksi ja heikompien turvaksi, että sinä luovut vapauksistasi ja oikeuksistasi. Kollektivistit ovat aina olleet valmiita luovuttamaan muiden vapaudet ja oikeudet vallanpitäjille, mutta yleensä siinä kohtaa se hieman harmittaa kun ne omatkin vapauksien menetykset lopulta kirpaisevat omalla kohdalla. Siihen asti kuitenkin kaikki on hyvin, ei tällä ole mitään tekemistä fasismin kanssa vaikka se täsmääkin sen määritykseen 1:1. Ja kaikki on hyvin, vaikka kaikki mediasta/propagandasta kertova tutkimustieto ja kirjallisuus kertoo kuinka tämä on mahdollista. Noh, onneksi meillä on sentään itsensä mukaan maailman vapain ja luotettavin media! Eikä yhtään denialismia mailla halmeilla!

4 kommenttia:

  1. Juuri näin. Asia on tärkeä mutta ihmisiä ei tunnu saavan millään hereille. Tää nyt menee vähän vierstä mutta laitan kuitenkin kiinnostavan linkin

    https://www.elinahytonen.fi/2019/05/skepsis-tieteen-korruptio-ja-luontaishoitojen-vaino/

    VastaaPoista
  2. Kiitos, aivan samanlaisia asioita olen miettinyt.

    VastaaPoista