tiistai 11. heinäkuuta 2017

Hajota & Hallitse

Hallitse

Kun ihmiset jaetaan riittävän pieniin lokeroihin ja varmistetaan ettei eri lokerot missään tapauksessa voi toimia yhteistyössä keskenään, saadaan aikaiseksi helposti ja tehokkaasti manipuloitava joukko ihmisiä. Tekniikka on ollut jo ainakin Rooman valtakunnan ajoista käytössä ja nykyisellä tekniikalla (eli esim. mediamanipuloinnilla) voidaan kansa paloitella juuri haluttuun ryhmäkokoon niin ettei yksikään väärä ryhmä kerää riittävästi kannatusta. Suurempien ryhmien annetaan muodostua vain, jos niitä johtaa jo valmiiksi taskussa oleva ihminen…

Koska ryhmiin jakautumista ja ”me vastaan muut” mentaliteettia opetellaan jo lastentarhasta lähtien useimmissa leikeissä ja peleissä, on koulu viimeistään takonut päähän että kilpaileminen on ainut tapa ja oma porukka laitetaan muiden edelle muiden kustannuksella. Toisin kuin yleisesti luullaan, kilpailu ei ole luonnonlaki vaan täysin opittu asia. Yhteistyö olisi myös mahdollista opettaa, mutta sitä ei haluta hallinnan vuoksi. Jos asiaa tarkemmin tutkii, saattaa huomata että vanha kulttuurimarxismi saanut loistavan parituksen kilpailun kanssa luoden aikamme vitsauksen: neoliberalismin.

Mutta palataksemme alkuperäiseen aiheeseen, miten ja miksi ryhmä voidaan sitten sopivaan kokoonsa ulkoa ohjaten? Yksinkertaisilla huhuilla voidaan jakaa ryhmä pienempiin osiin ja tarvittaessa agitaattorin avulla voidaan mikä tahansa yhteenliittymä tuhota sisältäpäin. Tarinalla voidaan luoda mikä tahansa ryhmä, samoin kuin tuhota tai jakaa se osiin. Joukossa on voimaa, joten jakamalla hallitaan tehokkaasti minkä tahansa aatteen edistymistä. Riittävän pieneen ja tiukkaan ryhmään jonkin ”hyvän” aatteen puristaminen pitää huolen siitä, että asian kannatus jää marginaaliseksi.


Hajota

Suoran muiden hallitsemisen sijaan osalle on taas hauskempaa vain hajottaa paikkoja. Viimeisin G20-tuhobakkanaali vasemmiston esittämänä on vain yksi lukemattomista muka aatteen vuoksi tehdyistä tuhotöistä. Surkuhupaisena yksityiskohtana tässä Hampurin tuhoamisessa on kuitenkin se, että vasemmiston ”mustan blokin” terrori-isku pelaa täysin niiden tahojen pussiin, joita anarkistit olivat muka sielä vastustamassa. Väkivalta luo ainoastaan lisää väkivaltaa ja yksityisen omaisuuden tuhoaminen tekee vahinkoa vain niille, jotka pelaavat rehellistä peliä kieroutuneessa markkinataloudessa. Mutta hei, vastustetaan sitä isoa rahaa alistamalla lainkuuliaisia kansalaisia ja tekemällä pankkiireille vielä suuremmat voitot kuulostaa tosi hyvältä, eikös?

Vasemmiston tuhovimma ja ”erilainen väkivalta” on omiaan ruokkimaan ihmisten jakautumista vielä pienempiin ryhmiin. Jokaiselle erilaiselle näkökulmalle muodostuu se oma pieni ryhmä, joka ei suostu toimimaan muiden samankaltaisten kanssa, koska väärin vastustaminen on lähes yhtä paha asia kuin olla eri mieltä kokonaan. ”En minä mutta muut” ja hiljainen hyväksyminen väkivallalle toki taas yhdistää, mutta onko se millään tavalla positiivinen asia? Samaa väkivallan hyväksyntää on kaikilla ääriliikkeillä, mutta vain osa niistä nauttii lehdistön suojelua ja ihailua - vasemmisto ja islam. Kaikki muut ääriliikkeet ollaan heti tuomitsemassa ja niputtamassa samoihin rautoihin, jos joku tekee jotain.

Media ja punavihreät hallitsijat ympäri maailmaa ihannoivat tätä infran tuhoa ja yksityisen kuin yhteisen omaisuuden tuhoamista. Korjaamiseen palaa tajuttomat määrät rahaa, eli onhan sillä työllistävä vaikutus. Mutta hyökkäykset ihmisiä kohtaan luulisi aiheuttavan edes pientä närästystä, mutta median antama kuva on selvä: poliisit eivät ole ihmisiä vaan … mitä? Perinteinen työläisen ammatti saattoi hyvin olla poliisi, mutta nykyvasemmiston ideologiaan ei fasistien uniformut kelpaa. Siksi ehkä on sallittua tiettyjen ryhmien hyökätä näennäisen oikeiston poliisilaitokseen? Ne vasemmistopoliisit kun taitavat olla töissä lähinnä vihapuheryhmässä…


Eri asia vai onkokaan?

Jos luettuasi tähän asti on noussut kysymys ”mitäs helvettiä näillä kahdella muka on yhteistä?”, olet asian ytimessä. Hajota ja hallitse massamanipulaation keinona ja väkivaltainen hajottaminen poliittisista syistä kulkevat käsi kädessä, luottaen siihen etteivät ihmiset yhdisty ja kaada vallassa olevia pois palliltaan. Jos vallan kolmijako oikeasti toimisi, olisi rehelliset poliisit ja oikeuslaitos laittaneet linnaan kaikki kansan alistajat, sen sijaan että ottaisivat käskyjään heiltä suoraan. Mutta kun kukaan ei halua ottaa vastuuta omista teoistaan, jatkuu sama korruptio jota sitten vastustetaan laittamalla paikat paskaksi.

Tavallinen ihminen, joka ei juuri väkivallasta piittaa mutta on median ansiosta siihen kuitenkin turtunut, ei nouse tätä kaaosta vastaan vaan hyväksyy sen osana arkipäiväistä menoa. Itsenäinen ihminen on ihanne, itsenäinen maa taas kauhistus, kertoo virallinen totuus. Ihminen ei kuitenkaan ole luotu olemaan yksin ja itsenäinen, vaan sosiaalisena olentona tarvitsee ainakin välillä jotain kosketusta muihin. Mutta kun asiat on pidettävä täysin pinnallisena ettei mitään erottavaa asiaa tulisi vastaan, päädytään jakautumaan ryhmiin joistain täysin keinotekoisista ja turhanpäiväisistä syistä.

Jos siis eläisimme vapaassa maassa, voisimme luoda omat yhteisömme ja elää omien ihanteidemme mukaan niiden ihmisten kanssa jotka tuntevat asiasta samalla tapaan. Vaihtamalla kilpailu yhteistyöhön olisi mahdollista rakentaa rauhallisia yhteisöjä, joissa ei olisi juurikaan tarvetta poliisille, ainakaan sisäisten ongelmien hoitamiseen. Mutta koska elämme totalitaarisessa roistovaltiossa, joka kuuluu osana vielä suurempaan alistamisjärjestelmään (EU), saamme nauttia hajota ja hallitse orjuutuksesta neoliberaalien unelmassa. Tätäkö me muka halusimme? Ei, mutta sen me seteliselkärankaisilta päättäjiltä saimme, ja lisää sitä samaa tunnutaan kuitenkin kaipaavan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti