keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

NATO:n salainen armeija - Operaatio Gladio


Salaliittoteoriaa!

Salaliittoja, ehdottomasti, mutta Operaatio Gladio on kaukana teoriasta ja sen salaamiseen käytetty aika ja vaiva sen hienosti osoittaa - lähes kaikkiin tietopyyntöihin tulee se ”emme voi vahvistaa tai kieltää…”, koska ”kansallinen” turvallisuus vaatii salaamaan tiedot. Niin mutta oikeasti, kenen turvallisuus? No niiden palkkasotureiden, tietysti, jotka yhteiseksi hyväksi ja juuri sinun turvallisuutesi vuoksi listivät väärää mieltä olevia ja väärää agendaa ajavia ihmisiä ympäri maailmaa! Operaatio Gladio voitaisiin yksinkertaistaa kommunismin vastaiseksi salaiseksi ja epätyypilliseksi sodaksi, joka alkoi pian Neuvostoliiton vallankaappauksen jälkeen useilla eri projekteilla, joista viimeisin ennen ”virallista” Gladiota oli ’Clandestine Committee of the Western Union’ (CCWU) vuonna 1948 ja jonka NATO otti hoitaakseen vuotta myöhemmin. Epävirallisten tietojen mukaan Gladio sai muotonsa 1951 Italian (SIFAR), brittien (MI6) ja jenkkien (CIA) sopimuksesta. Mistä se pelko sitten lähti aloittaa moinen sota? Kun kommunismit veivät tuotannon välineet porvareilta, maailman vaikutusvaltaisimmat tahot säikähtivät ideaa missä kansa hyötyi teollisuudesta harvojen sijaan. Loppu onkin historiaa…

Gladiosta on raapusteltu useampikin teos, mutta itse käytän tässä lähteenä pääosin Daniele Ganserin kirjaa ”NATO's secret armies - Operation Gladio and Terrorism in Western Europe”, joka löytyy pienellä vaivalla .pdf-muodossa useastakin lähteestä jos ei halua siihen sijoittaa roposiaan. Allan Francovich taas teki 1995 kolme dokumenttielokuvaa Gladion toiminnasta ja sen vastaanotto oli niin hyvä, että hän Huhtikuun 17, 1997 matkatessaan jenkkilän Houstonissa lentokentän tullin läpi hän menehtyi yllättävään sydänkohtaukseen. Ganser luettelee useita tietopyyntöjä eri tahojen, niin poliitikkojen kuin toimittajien, tekemänä kirjassaan ja 1990-1992 aikaisten skandaalien lisäksi asiasta ollaan oltu hiljaa kuin kusi sukassa. Ihan kuin tieto siitä, kuinka hyveellinen ja oikeamielinen länsi on ollut tekemässä terrori-iskuja ja tappamassa poliiseja ja tavan kansalaisia olisi jollain tavalla kiusallista? EU teki Gladiosta jopa oman julistuksensa (European Parliament resolution on Gladio  (1990)), minkä seurauksena muutama maa hieman pökki asiaa ja antoi sen sitten olla, koska tekemättömyydestä ei mitään sanktioita tullut. Melkein kuin asia haluttiin haudata mahdollisimman nopeasti?

Maasta riippuen Gladion organisaatiorakenne vaikuttaa hieman vaihtelevan, mutta jokaisessa NATO-maassa ja ainakin neljässä ei-NATO-maassa Gladiolla on ollut oma salainen kommunismin vastainen armeijansa: Itävalta, Sveitsi (yksikön nimi: P26), Ruotsi ja (yllätyspyllätys) Suomi. Taakanjako menee pääpiirteittäin niin, että Brittien MI6 vastaa Ranskasta, Belgiasta, Hollannista, Puolasta ja Norjasta, siinä kun jenkkien CIA vastaa Suomesta, Ruotsista ja lopusta Eurooppaa. Ja että asiat eivät olisi jo lähtöasetelmiltaankin katastrofaaliset (kansalle), nämä kaksi organisaatiota kaupan päälle kilpailevat vielä keskenään kuka saa päsmäröidä milläkin tavalla. MI6 ja SAS pidetään parempana kouluttajana ”gladiaattoreille”, siinä kun CIA takaa ilmaista aseistusta ja varusteita kumppaneilleen. Maat eivät tietenkään suoraan maksa näistä palveluista, vaan tekevät sitten kalustohankintoja sovituilla summilla kohdemaasta, eli kansa maksaa koko lystin kuten yleensäkin. Koulutus on ehkä hieman harhaanjohtava sanavalinta, koska esimerkiksi eräs sveitsiläinen (väitetysti Gladion jäsen) Alois Hurlimann lipsautti 1984 käyneensä Irlannissa ”harjoittelemassa” ja siinä operaatiossa yksi IRA:n jäsen kuoli.


Mitä ”operaatioita” Gladio sitten tekee?

Ganser käy kirjassaan läpi eri maiden tapahtumia reilun neljän vuosikymmenen ajalta, joten yksityiskohtien kannalta suosittelen lämpimästi kirjan lukemista. Etenkin niille, jotka pitävät NATO:a hyvänä vaihtoehtona turvallisuuden parantamiseen suosittelen kunnolla tutkimaan kuinka hyvässä turvassa oikein olemmekaan kun jenkkien ja brittien kouluttamat ja aseistamat lain ulkopuolella olevat toimijat ovat turvanamme. Suomea kirjassa ei tarkemmin tutkita, koska emme ole virallisesti NATO:n jäsen vaikka salainen armeija maassamme majaileekin. No mutta Gladiohan suojelee vaan pahalta kommunismilta, eihän siinä ole mitään huonoa?! Niin no, sen tehtävä on oikeasti suojella hallitsijoita niiltä, jotka vähentäisivät heidän valtaansa. Kutsuu niitä tahoja sitten kommunisteiksi, sosialisteiksi, terroristeiksi tai miksi tahansa, länsimaisen arvopohjan uhkat hoidetaan tavalla tai toisella ”yhteiseksi hyväksi”.

Siinä kun Italiassa Gladio (CIA) Mafian kanssa hyvässä yhteistyössä tuki etenkin 60-70-luvuilla (mutta aloitti jo 1948) äärioikeistoa taistelussa vasemmistoa vastaan toimittamalla aseita ja räjähteitä (myös värväsi ja koulutti toimijoita sekä kävi itsekin pommittamassa useampiakin kertoja siviilejä ja miliisiä), olettaisin Gladion kuitenkin kehittyneen modernina aikana hieman toisenlaisiin keinoihin. Koska Ganserin kirja päättyy siihen 2000-luvun alkuun, nämä nykypäivän ”hybridivaikuttamiset” jäävät lähes kokonaan käsittelemättä. Ei siinä että he nyt paljastaisivat toimintatapojaan suurelle yleisölle tai myöntäisivät manipuloinnin, mutta lukemalla niitä lukemattomia tunnettuja tapauksia, tiettyjä kaavoja ja toimintatapoja tulee näkyviin. Mikään todistehan se ei tietenkään ole, kun jokin toimija nykypäivänä tekee lähes identtisesti asioita keskuudessamme kuin mitä Gladio teki vuosikymmenten aikana ympäri maailmaa. On varmasti vaan hitonmoinen sattuma, kuinka ne ”oppositiot” pyörivät vuodesta toiseen samojen tahojen ympärillä aina sen mukaan, mikä on se sen hetkisen tarinan ”hyvikset” ja mikä ”pahikset”. Lenin jo tiesi kuinka homma hoidetaan… Renzo Rocca, yksi gladiaattoreiden johtajista halusi 1968 tulla todistamaan tietojensa kanssa niistä Gladion suhmuroinneista. Hän sai lyijymyrkytyksen kotonaan Roomassa päivää ennen todistustaan oikeudessa ja tuomari joka halusi tutkia asiaa sai käskyn ylhäältä tutkia muualta. Hyviksiä, huomaathan?

Kun päälle vielä otetaan tämä hiljattain Suomessa muutettu ”valmiuslaki”, ei voi olla miettimättä että miksi tämä näinkin radikaali salaisten armeijoiden toimien laillistaminen voi mennä noin helposti läpi. Hallintomme tuntuu maalailevan uhkakuvaa, missä kansa nousisi sitä vastaan ja ennakoivasti muuttaa lainsäädäntöä torjumaan ne uhat keinolla millä hyvänsä. Gladio toimi aikoinaan ja lähes varmasti edelleenkin lain ulkopuolella ja kiinni jääneet tahot joko uhrattiin tai suojattiin, eli toimittiin lain yläpuolella. Nyt annetaan laillisia keinoja entistä enemmän niitata ”vaarallisia” yksilöitä, mikä on niin kovin liberaalia silleen täysin totalitaarisella kastikkeella. Mukana olevat tahot tietysti uskovat tekevänsä hyvää rikkoessaan muiden ihmisoikeuksia ja kansa on pääosin autuaan tietämätöntä koko menosta - mikä voisikaan siis mennä pieleen? Yllättyneitä ei tosin kannata etsiä niiden joukosta, jotka puhuvat kilpailun ja vallan muiden yli olevan pahimmat ongelmat.


Helvetti on tyhjä

Mielestäni hyvin kuvaavaa tässä suurvaltojen pelissä ja siinä, kuinka pahoista teoista rangaistaan, on vuonna 1965 CIA:n johtoon noussut Richard Helms. Chilen vallankumous ja Allenden siirtäminen syrjään oli CIA:n tekosia, mutta Helms kiisti yhteyden kongressin kuulemisessa ja jäi siitä kiinni myöhemmin. Hän joutui irtisanoutumaan 1973 ja sai väärästä valasta 2.000$ sakot - vallankumous on jees, ammatikseen valehteleville valehtelu on rangaistavaa. Toisena esimerkkinä Prinssi Valerio Borghese, 'The Black Prince', käveli myös vapaana miehenä sotarikoksistaan 1945 koska hänet oli saatettu oikeuteen CIA:n toimesta ja oli heidän suojeluksessaan. Kun lukee Gladion toiminnasta, ei voi kuin ihmetellä mitä kaikkea ihmiset kykenevät oikeuttamaan itselleen ”isomman edun” nimissä. Jo pelkästään nämä eri maiden salaiset tiedustelupalvelut verkostoineen riittävät tekemään tästä koko maailmasta helvetin maan päällä, joten en ole enää niinkään varma onko siellä taustalla mitään suurempaa kuin ne muutamat rikkaat suvut joiden etuja ne salaiset organisaatiot ajavat taistellessaan ”pahaa kommunismia” vastaan.

Gladio ja muut vastaavat liivijengit ovatkin tavallaan ihmisen tämän hetkisen kehityksen huipentuma - eri ideologiat kilpailevat verisesti keskenään. Enää ei taistella siitä, kenen yliolento on suurin ja mahtavin, vaan nyt kilpaillaan ideologioista ja niiden ylivallasta ihmisten ajatusmaailmassa. Kenen aatesuunta on se ”oikea” ei ratkea sillä, mikä toisi eniten yhteistä hyvää, vaan sillä, kuka onnistuu tuhoamaan ne muut aatesuunnat ennen kuin tulee itse syödyksi. Propagandasta on tullut suurempi ase kuin perinteisistä aseista, ydinaseet mukaan luettuna. Kuka hallitsee mieliä, hallitsee maailmaa. Ei ole mikään sattuma, että NATO:n hybridikeskuksia löytyy useasta paikasta ja kuinka heille on annettu immuniteetti lainsäädännön kannalta - salaiset armeijat jäävät joskus kiinni ja siinä on niin kovasti vaivaa lähteä yksittäisiä sotkuja selvittämään eli on parempi antaa suoraan immuniteetti sille joukolle. Se 1940-luvun lopulta alkanut politiikan ”hybridi”ohjailu on kehittynyt aivan uusiin ulottuvuuksiin. Pikanttina yksityiskohtana mainitaan vielä, että JFK tuki aikoinaan suosituksista huolimatta sosialisteja Italiassa ja Gladio (P2-loosin tukemana) reagoi siihen mm. hakkaamalla mielenosoittajia poliisiksi naamioituneina ja pian Kennedyn kuoleman jälkeen järjestämällä vallankaappauksen. NATO-maissa ei sosialistit juhli, mikä kertookin paljon Suomesta ja Ruotsista…

Lähestulkoon surkuhupaiseksi tilanteen tekee kuitenkin se, että tämän kaiken yllä mainitun kerrotaan olevan demokraattista toimintaa ja sillä suojellaan demokratiaa. Suuria puheita kuinka demokratia on uhattuna annetaan harva se päivä niiden tahojen toimesta, jotka ovat (tai ainakin pitäisi olla) vähintäänkin osin tietoisia taustalla toimivista voimista ”demokratian suojelemiseksi”. Alemman tason toimijat taas tyytyvät retoriikkaan, missä ”oikein äänestäminen” on se demokratian suoja ja ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Samalla taas informaation aikakautena tietämättömyys on tietoinen valinta, mutta toisaalta oman mielenterveyden kannalta on ehkä hyvä kun ei tiedä kuinka päin helvettiä asiat oikeasti ovat ja elellä siinä omassa illuusiossa, missä sillä äänestämisellä voidaan vaikuttaa kunhan vaan kaikki tekevät sen oikein. Demokraattisinkin valtio on vain yhden ulkoa organisoidun värivallankumouksen päässä ollakseen taas yksi persläpimaa muiden joukossa. Ja siihen nämä tiedustelupalvelut omaavat vuosikymmenten kokemuksen, mutta kyllä se tällä kertaa korjaantuu ”demokraattisesti”, eiks jeh? Tyrannien kaatamiseen ei tosin edelleenkään tarvita kuin yhden asian… sananvapauden lisäksi. Jos ei meillä ole sananvapautta, ei meillä ole enää muitakaan vapauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti