tiistai 15. lokakuuta 2019

Harvainvalta johtaa vihapuheeseen


Nyt se on tutkittu...

Valtioneuvoston uusi propagandapläj... siis tutkimus on nimeltään "Viha vallassa: Vihapuheen vaikutukset yhteiskunnalliseen päätöksentekoon". Tämä 133-sivuinen opus kertoo minkä kansa on jo tiennyt vuosikaudet: typerät teot johtavat joskus vihaiseen palautteeseen. Paitsi ettei tämä tietenkään ollut se lopputulos mihin oltiin päädytty. Sen sijaan tämä uuskielen kukkanen, "vihapuhe", on jälleen kerran valjastettu tahallaan sekoittamaan asioita. Poliitikot, heidän avustajansa sekä toimittelijat kokevat vihapuhetta, kun taas journalistit ja väärin ajatteleva tavan kansa saavat vain vihaista palautetta ja uhkailua joka ei kuitenkaan ole vihapuhetta. Rikosnimikkeenä tai muuallakaan lakitekstissä ei "vihapuhetta" ole missään mainittu, mutta ei anneta moisen pikkuseikan pilata hyvää tarinaa.

Mitä se vihapuhe sitten on? Lyhyesti, kaikki se puhe mitä suvaitsevaiset pitävät huonona. Toisen haukkuminen natsiksi, fasistiksi ja rasistiksi ei taas ole tutkimuksen mukaan vihapuhetta, mikä kertonee kaiken tarvittavan? Eli kaikki palaute, jota itseään "parempana ihmisenä" pitävät sitten saavat, on vihapuhetta ja mitä lähempänä maata vielä ollaan, sitä enemmän se palaute on vaan vihaista palautetta. Sosiaalisessa mediassa saatu palaute on välitöntä, suoraa ja kun useampi ihminen sitten antaa sitä vihaista palautetta, se on "maalittamista" jos palautetta antavilla on mitään yhteyksiä toisiinsa.

Tämä "vihapuhe" saa sitten ihmiset sensuroimaan itseään ja tekemään ne suhmurointinsa piilossa, etteivät jää niistä kiinn... eikun siis että vihapuhe rajoittaa poliittisten toimijoiden puheita ja toimia, hyi hyi. Vaikka palaute, eli vihapuhe, onkin lähes poikkeuksetta seurausta jostain puheista tai tekosista, on se syy kuitenkin aina siinä vihapuhujassa, ettäs tiedätte! Sukupuoli vaikutti vihapuheeseen niin, että naiset tunsivat saavansa enemmän vihapuhetta mutta todellisuudessa miehille annettiin palautetta herkemmin. Mikä olikin tutkimuksen oikeaa antia oli se, että ihmiset kokevat asioita eri tavalla ja reagoivat sitten koettuun kovin vaihtelevasti. Näin kriittistä tietoa saatiin irti sadalla tuhannella eurolla.


... ja kirkossa kuulutettu ...

Noh, tutkimus on aina vaan tutkimus ja oikeassa maailmassa asiat ovat toisin. Nyt useampikin julkaisu on ottanut haastateltavakseen Sofi Oksasen ja Toimittajat ilman rajoja-järjestön puheenjohtajan Jarmo Mäkelän. Julkaisusta riippuen asiaa painotetaan eri tavalla ja lainauksia katkotaan eri kohdista, joten kannattaa etsiä enemmän kuin yksi ja ihastella kuinka sitä propagandaa tehdään hyvinkin pienillä muutoksilla täsmälleen samaan haastatteluun. Sanoma sinällään on toki kaikissa julkaisuissa yhtenevä: harvainvalta johtaa vihapuheeseen... eikun siis vihapuhe johtaa harvainvaltaan, mitä mä nyt taas sekoilen... ja takaisin asiaan.

"Vihapuhe", joka jää taas puhtaaksi kuulijan itsensä määriteltäväksi, uhkaa demokratiaa jopa sivistyneissä oikeusvaltioissa kuten Suomi. Vallanpitäjien toimia arvosteleva kansa ei kuulu länsimaiseen demokratiaan, ainoastaan se oikea kritiikki eli valtamedian satuilu kuuluu demokratiaan. Samaa virttä toistetaan läpi koko haastattelun ja epäselväksi tuskin kenellekään jää se, että vain ne oikeat toimittelijat kykenevät käyttämään sananvapautta oikein. Väärin äänestävä ja moukkamainen kansa kuuluisi vain kiittää ja kumartaa valtamedian rehellistä uutisointia ja jättää se asioiden kritisointi vain ja ainoastaan alan ammattilaisille.

Ja kuten koko länsi on tässä koko kuluvan vuoden jaksanut loputtomasti toistaa epistolaansa, olisi syytä saada ajatusrikospoliisit kaikkialle ja kaikki vihapuhujat lukkojen taakse tai ainakin suut niitattua kiinni - niin vaarallisia nämä vihapuhujat ovat! Mitään vastuuta ei poliitikoilla tai toimittelijoilla tietenkään ole tässä sotkussa, koska hehän ovat vain syyntakeettomia ajatusrikoksen uhreja. Kyllä, ulkonäköön ja vastaaviin ominaisuuksiin viittaaminen ja niistä solvaaminen on vähintäänkin turhaa, koska kyllä näiden tahojen toimista ja sanomisista luulisi löytyvän jo riittävästi aihetta palautteeseen - palautteeseen, jonka voi antaa myös ilman uhkailuja ja loukkauksia.


... joten niin sen täytyy olla

Niin että kuka sanoo että niin se on? Nämä alan asiantuntijat, joita valtamedia hehkuttaa, perustavat koko tarinansa kolmeen virheelliseen oletukseen: 1) Suomi olisi demokraattinen, eli kansanvaltainen, oikeusvaltio, 2) Suomessa on sananvapaus ja 3) Suomessa on vapaa ja riippumaton media. Ei, ei ja ei. Näihin "faktoihin" perustuen tämä ajatus että vihapuhe uhkaa demokratiaa ja johtaa harvainvaltaan pitää tosin paikkansa, eli asiantuntijat kyllä muodostavat oikean johtopäätöksen - mutta perustuen vääriin lähtökohtiin. Seurauksena virheellisistä olettamuksista se johtopäätös onkin sitten aivan päin honkia.

Todellisuudessahan tämä länsimainen demokratia on juuri sitä peloteltua harvainvaltaa ja sananvapaus "oikeusvaltiossamme" pelkkä huono vitsi. Vihapuhe, mitä nyt kaikkialla hehkutetaan, onkin vain vallanpitäjien keino oikeuttaa lisää totalitarismia tässä Eurofasismissamme. Harvainvalta on siis johtanut vihapuheeseen, eli kansan kyrsiintymiseen.

"Yksi tapa lujittaa sananvapautta on kieltää sen väärinkäyttö. Äärimmäinen vihapuhe ei ansaitse sananvapauden suojaa." - Jarmo Mäkelä. Sananvapauden puolustus siis tehdään kieltämällä sananvapaus väärinajattelijoilta. Vapaus onkin pelottava asia niille, jotka tahtovat olla vallassa ja tuntevat olevansa oikeutettuja määräämään muita. Tavan kansalle se sananvapaus on vaan se ainoa ihmisoikeus jota voitaisiin puolustaa. Oma neuvoni onkin, valitse sanasi tarkkaan ja harkiten, koska nämä vallanpitäjät etsivät kaikki keinot tukkia suusi "vihapuheesta" - totuus ei kuitenkaan pala tulessakaan. Ja jos tarkan harkinnan jälkeen se "kuuntele nyt tarkkaan; HAISTA PASKA!" on lopputulos niin mikäpä siinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti