tiistai 21. toukokuuta 2019

(Syvä) valtio ja (varjo)hallitus


Kuinka syvältä voi valtio olla?

"Deep state" - termi, jolta ei voi juurikaan nykypäivänä välttyä. Trumpin "suo" voidaan laskea synonyymiksi syvälle valtiolle, mutta asia voidaan määritellä monella eri tavalla. Yleistetettynä syvä valtio tarkoittaa ihmisiä, jotka ovat hallinnon sisällä ja manipuloivat eri hallinnon osia salassa. Jos tämä olisi tilanne, voitaisiin se "suon kuivaus" hoitaa siis poistamalla nämä henkilöt paikoiltaan ja laittaa tilalle rehellisiä kansalaisia, eikös? Erinäisiä selityksiä tälle ainakin toistaiseksi kovin heikoilla näytöillä olevalle projektille löytyy joka lähtöön, mutta ne kuulostavat juuri siltä - selityksiltä. Ehkä ongelma löytyykin yleistetyn termin (jonka Google ystävällisesti tarjosi) aivan liian yksinkertaistetusta selityksestä paljon monimutkaisemmasta ilmiöstä?

Syvää valtiota ei voida "pidättää" tai "poistaa tehtävästään" siitä syystä, että se ei ole mikään erillinen osa valtiota. Jos kuvitellaan että valtio olisi massiivinen jäävuori meressä, olisi "syvä valtio" se merenpinnan alle jäävä osa. Jatkuvassa muutoksessa oleva möhkäle, valtio, paljastaa tietoisesti osia itsestään ja piilottaa osan joko tahallaan tai vahingossa kansan näkyviltä. Yhden osan paljastuminen ja poistaminen ei kuitenkaan poista itse ongelmaa - pinnan alla salassa on kansalle tuntematon määrä valtion osia. Seisoessaan siis jäävuoren huipulla sitä syvää valtiota altaan puhdistava tulisi onnistuttuaan tehtävässään upottamaan myös itsensä syvyyksiin. "Liian suuri kaatuakseen" oli termi mitä käytettiin kun pankkeja pelastettiin kriisiltä... valtio on moninkertainen kooltaan, joten mitä luulet antaako se kaataa itsensä vai vaan pyörähtää akselinsa ympäri ja paljastaa uudet puhtaat kasvot?

Aikaisemmin olen kirjoittanut koneiston käyttöliittymästä ja koneistosta noin yleisellä tasolla. Koneisto, siis valtio ja kaikki siihen liittyvät osat ovat monimutkaisten verkostojen kautta yhteyksissä kaikkiin muihin osiinsa. Yhden osan "korjaaminen" ei kuitenkaan suoraan välttämättä vaikuta muiden osien toimintaan ja se korruptio voi levitä lähes välittömästi takaisin jo kertaalleen puhdistettuun osaan. Väkivaltamonopolinsa avulla valtio pystyy puolustamaan itseään kansannousulta ja ulkoisilta uhilta, siinä kun riittävän syvälle sisälle koneistoon ei pääse kuin täysin uskolliset ihmiset. Mutta täytyyhän jonkun antaa sille koneistolle suunta?


Vallanpitäjät hallituksessa vai jossain muualla?

Jos ajatellaan Suomea ja sen valtion ohjaajia, ensimmäisenä katse kääntyy tietenkin eduskuntaan ja hallitukseen. Eduskunta, eli siis nämä 200 (joista 199 saa painaa nappia) koulutetun apinan kaltaisessa tehtävässä toimivaa puhuvaa päätä saavat omien puoluejohtajiensa määräyksestä painaa nappia ennalta sovitulla tavalla. Eduskunnassa voi myös pitää puheita joita kukaan ei kuuntele ja julkisesti näin paheksua sitä sen hetkistä hallitusta kuinka he nyt taas tekevät väärin vaikka oltaisiin itse tehty täsmälleen samaten samassa tilanteessa. Kaikki oikeat päätökset ja sopimukset tehdään suljettujen ovien takana, eli syvän valtion alueella.

Hallitus, joka taas tekee niitä "päätöksiä" ja Suomen tapaan halveksuu suoraan vallan kolmijakoa enemmistöhallituksen puoluekurillaan, on taas hieman enemmän vallassa ainakin kansan suunnasta katsottaessa. Sielä paraatipaikalla hallitus kuitenkin lähinnä vain esittelee käskynantajiensa suuria linjoja ja kavereidensa etuja ajavia pieniä rosvouksia. Todellinen valta ei nimittäin ole eduskunnalla tahi hallituksella, vaan niiden takana olevalla varjohallituksella ja syvällä valtiolla joka sen komentoja parhaansa mukaan noudattaa. Salaliittoteoriaa! Tavallaan, kyllä, mutta ei niinkään teoriaa vaan useasta lähteestä ja julkisesti esille tullutta tietoa valtion toiminnasta.

Kuka tai mikä se varjohallitus sitten on? Lobbarit, puolueiden johtajien korvaan kuiskivat tahot, suuryritysten intressit ja suurten medioiden suunnannäyttäjät. Nämä ja kaikki muut tahot, jotka ajavat omia agendojaan maan politiikassa lähes täysin piilossa kansalta on se varjohallitus. Syvä valtio on se toimielin joka ne käskyt suorittaa ja vetää kotiinpäin aina kun pystyy ja varjohallitus on se joka ohjailee rahan tuomalla vallallaan asioita. Maan tapa on siis se länsimaisen demokratian huipentuma, missä kansa luulee olevansa päättämässä asioista äänestämällä vaikka todellisuudessa sen kauemmaksi ei vallasta enää juurikaan edes pääse.


Eikö tuosta jo olisi jääty kiinni?

Liian moni tietäisi jo asiasta! Niin, lähes koko kansa tietääkin jo miten homma toimii. Pienestä pitäen on ihmiset indoktrinoitu hyväksymään nykyinen järjestys, missä asiat toimivat juuri tietyllä tavalla eikä niitä parane kyseenalaistaa jos haluaa säilyttää asemansa. Ihmiset, joiden elanto riippuu koneiston toiminnasta eivät halua kuulla olevansa osa moista järjestelmää eivätkä tule koskaan edes harkitsemaan asian kyseenalaistamista. Sama pätee jokaiseen koneiston osaan alhaalta ylös saakka.

"Tein vaan mitä käskettiin" alhaalta ylös saakka, siinä se koko ongelman ydin. Jokainen osa koko koneistoa on käynyt läpi saman koulujärjestelmän, joka on pitänyt tarkasti huolen siitä ettei kukaan "hyvä ihminen" tule kyseenalaistamaan asioita. Suurin osa syvän valtion toimijoista ovat täysin siinä uskossa, että he tekevät "hyvää" ja "oikein". Varjohallituksen lobbareilla ja prestituuteilla taitaa olla sama usko siihen oman työn "oikeellisuuteen" ja ainoastaan aivan huipulla vasta ollaan siinä tilassa, että asiaa voisi kyseenalaistaa. Paitsi ettei kukaan sinne päästyään mene omaa ja läheistensä tulevaisuutta pilaamaan muiden vuoksi?

Siksi syvä valtio ja varjohallitus ovat vain "luonnollisia" osia tätä kapitalistista järjestelmää. Luonnollisia siltä osin, että kun jostain on pulaa, syntyy kilpailua. Ja kun osalle ei mikään riitä, he ovat jatkuvassa kilpailutilanteessa etsien uusia mahdollisuuksia viedä muilta tuhkatkin pesästä. Järjestelmää ei voida korjata sisältä eikä siihen voi juurikaan vaikuttaa ulkoa. Mutta siihen voi olla osallistumatta, jolloin se kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Siksi kutsunkin sinut, hyvä lukija, osallistumaan holistiseen (r)evoluutioon jolla voidaan syvä valtio upottaa ja loistaa valoa varjohallituksen päälle paljastaen ne salaisuudet jotka meitä pitävät kuristusotteessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti