perjantai 1. maaliskuuta 2019
Miksi äänestämällä ei voi vaikuttaa
Ensimmäinen syy...
... on yksinkertainen - vaalijärjestelmä ja puolueiden toiminta Suomessa. Tätä kakotopiaa olen tässä muutaman vuoden aikana useasti jo koettanut selittää, mutta otetaan nyt vielä kerta kiellon päälle. Vaalijärjestelmää ja puolueiden toimintaa kun katsoo, voisi ehkä jotenkin etäisesti vielä puolustella sitä äänestämistä eduskuntavaaleissa koska saathan sillä äänelläsi vaikutettua minkä puolueen puhuvat päät tulevat seuraavaksi kertomaan menetyistä oikeuksistasi ja uusista velvollisuuksistasi, samalla kun sinulle kerrotaan kuinka paljon etuuksia on taas leikattu.
Eli kerrataan mitä oikein tapahtuu kun kävelet äänestyskoppiin jälleen kerran tulevissa eduskuntavaaleissa. Ensiksi sanot hyväksyväsi tuloksen, oli se kuinka väärä tai oikea mielestäsi. Sen lisäksi että hyväksyt tuloksen omasta puolestasi, teet sen samalla myös kaikkien niiden puolesta jotka eivät järjestelmää hyväksyneet eli ne jotka eivät äänestäneet. Kaikkine kiemuroineen sanot siis "kyllä" epäreilulle vaalijärjestelmälle, mahdollisesti vilpilliselle ääntenlaskulle sekä ennen kaikkea luovutat kaiken valtasi yhdelle ainoalle ehdokkaalle, joka ei ole millään tavalla vastuussa tekosistaan sinulle, joka juuri äsken luovutit valtasi tälle ehdokkaalle.
Mutta onneksi tämä ehdokas ei liioin saa sitä valtaa pitää lähestulkoon jokaisessa puolueessa (näistä uusista tämä jää nähtäväksi). Tämän juuri äänestämäsi ehdokkaan valta kun menee suoraan puolueella ja sen johdolle, joka sanelee tasan tarkkaan mitä nappia se edustajasi sitten painaa tai itkee ja painaa. Eli kaikki ne ehdokkaan omat kauniit lupaukset ja puheet eivät ole minkään arvoisia, ellei ne ole 100% linjassa sen kanssa mitä puoluejohto tulee päättämään tulevaisuudessa. Puolueiden vaaliohjelmat kun ei liioin ole millään tavalla sitovia, joten niillä, samoin kuin yksittäisten ehdokkaiden vaalimainoksilla, voi jokainen pyyhkiä persiinsä, koska se on ainut mihin niistä lappusista edes auttavasti on.
Toinen syy...
... taas on hieman monimutkaisempi, eikä yhtä helposti havaittavissa. Aikaisemmat tekstit "Kulttuurin rappeutuminen" ja "Kulttuurin ohjakset" teksteistä löytyy taas tarkempi selitys asiaan, mutta yksinkertaistetaan tässä hieman. Toinen syy miksei äänestämällä voi edelleenkään vaikuttaa on se, että eduskunta tai hallitus ei oikeasti ole kuin näennäisesti vallassa. Puoluejohtajien omat käskynantajat (EU ja mitkälie tahot siihen päälle) ovat yksi osa tätä ongelmaa, mutta sekään ei suoraan selitä tämän ongelman laajuutta.
Tieto on valtaa ja se joka hallitsee kuka saa tietää ja mitä saa tietää on se, joka on vallassa. Eli media on tässä se näkyvin peluri ja se määrittää valtaväestön kannan mihin tahansa asiaan. Samalla se myös määrää mistä poliitikot saavat puhua ja millä tavalla, jos haluavat pysyä pinnalla ja median (omistajien) hyvällä puolella. Eli vallan vahtikoiraksi nimetyt eivät valvo valtaa vaan ovat itse vallassa, määrittäen ne asiat mistä kansa saa tietää ja mikä on se "oikea" kanta kerrottuihin asioihin. Median narujen vetelijöitä voi sitten lähteä etsiskelemään useimmiten tuolta rapakon takaa. Mutta media on vain pieni osa siitä tiedon hallinnasta.
Edistykselliset tahot ovat hallinneet koulujärjestelmiä jo vähintään vuosisadan. Historia on kirjoitettu täsmäämään virallista tarinaa ja kaikki tieteen alat on valjastettu luomaan täydellinen yhteiskunta joka on kykenevä kuluttamaan ja äänestämään. Itsenäistä ajattelua ei kannusteta ja vielä vähemmän kriittistä ajattelua - sen sijaan turvallisia mielipiteitä saa toistaa maailman tappiin asti hymysuin. "Vain äänestämällä voit vaikuttaa" on yksi turvallisimmista mielipiteistä ja etenkin nyt kun on vaalit taas tulossa, on tärkeää muistaa toistaa ulkoa opittuja mantroja ettei vaan pääse unohtumaan. Kuka hallitsee kulttuurin, hallitsee kansan... Hallitus tanssii sen pillin mukaan kenen hallussa kulttuurin avaimet ovat.
Eeeeiiihänse nyt noin voi mennä
Onko tämä "suuri salaliitto" sitten piilotettu niin hyvin että vaaditaan vuosien kokemus foliohattuilusta että voisi päästä edes jyvälle? Ei. Kaikki on näkyvillä, suoraan silmiemme alla, mutta tämä illuusio joka on luotu suojelemaan järjestelmää on vetänyt verhon eteen. Toki taustalla tapahtuu paljon salaisia liittoja, mutta sillä ei ole edes niin väliä koska emme niitä ehkä koskaan tule saamaan tietoomme. Vaikutukset toki tunnemme nahoissamme. Jos siis tuntuu että Suomea ollaan ajamassa konkurssiin, se johtuu siitä että Suomea ollaan ajamassa konkurssiin. Ei vahingossa vaan tahallaan, kaikkien nykyisten puolueiden osalta.
"Mutta ei se mun puolue ole ollut mukana, me ollaan tehty asioita oikein!" - jokainen puolueen kannattaja, joka ikinen kerta kun yrittää nostaa puolueen töppäilyjä esiin. Tämä oman puolueen fanaattinen puolustaminen ja virheiden selittely parhain päin on osa tätä hienosti toimivaa ja rasvattua koneistoa. Sitä koneistoa, joka ajaa Suomea konkurssiin kaikkien puolueiden voimin, kulttuurin näyttämällä suunnalla. Sama "demokratia" toistuu monessa muussakin länsimaassa, mutta Suomi on Saksan rinnalla ollut tässä menossa edelläkävijänä jo pitkän aikaa. Syytä siihen voisi hakea vaikka täältä.
Jokainen tehköön toki oman valintansa ja johtopäätöksensä onko sillä äänellä mitään väliä. Ehkä se luotettu kaveri joka nyt yrittää päästä vaaleissa läpi on tukesi ansainnut ja kokeillaan nyt jälleen kerran korjata tilannetta äänestämällä? Todisteet siihen että äänestämällä olisi mitään vaikutusta on tosin hyvin pitkälti nolla, 0, mutta eipä se ennenkään ole ihmisiä haitannut että jotain asiaa ei voida edes auttavasti todistaa. Onneksi Suomi on sentään vapaa maa, sananvapaus ja silleen, ja tämmöisiäkin mielipiteitä saa levittää, eikös? "Epäasiallista vaalivaikuttamista" taitaa kuitenkin olla lähempänä yleistä käsitystä tässä sananvapauden luvatussa maassa jossa jokainen saa vapaasti olla sitä mieltä mitä Yle kertoo.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vaikka en usko että puhuvia päitä vaihtamalla saavutettaisiin mitään muutosta, on Suomeen syntynyt "oppositio" laarditankin siirtyessä hoveineen sivuun(uskokoon ken haluaa). Kyseinen ryhmä lupaa 10hyvää ja 11kaunista koko kansalle. Pidän tärkeänä että porukka saataisiin vastaamaan sanoistaan eli hallitukseen. Jos tekevät mitä lupaavat (üllatus) kyllä kelpaa, mutta lähes pakollinen takinkääntö operaatio hallitusvastuun myötä saattaisi herättää isomman joukon ihmisiä pohtimaan muita vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tämän vuoksi pidän äänestämistä tärkeänä. En ole onnistunut perustelemaan itselleni miten äänestämättömyydellä kykenisin vaikuttamaan.
VastaaPoistaYup, sepä se on tämän koneiston hienous - äänestämällä et voi vaikuttaa, mutta eipä se äänestämättömyyskään vaikuta asioihin. Ainakaan ennen kuin saadaan äänestämättömyys likelle 90%, mikä on tällä hetkellä aika epätodennäköinen asia.
PoistaJos kukaan ei aanesta, silloin humpan juoni muuttuu mutta aika epatodennakoista
VastaaPoistaSepä se ongelma onkin. 😞
Poistahttps://alternative-arboretum.blogspot.com/2019/04/eduskuntavaalit-2019-analyysi.html
VastaaPoista