tiistai 20. kesäkuuta 2017

Tämäkö on sitä demokratiaa?

Mitä demokratia tarkoittaa?

Yksinkertaisesti, demokratia tarkoittaa kansanvaltaa. Valta on siis kansalla, ei millään ylemmällä tasolla olevalla, kuten kuningas tai vastaava. Yleinen väärinkäsitys demokratiassa onkin se, että demokratia tarkoittaa äänestämistä. Useimmille se tosin tarkoittaa vaan sitä - annetaan oma ääni ja kannatus jollekin toiselle ja pyyhitään omat kädet vastuusta. Tällä luodaan edustuksellinen demokratia. Edustuksellinen demokratia ei tosin tarkoita kansanvaltaa vaan harvainvaltaa. Äänestämällä siis luovut omasta vallasta ja sanot, että tuo tyyppi edustaa nyt sinua, vaikka sinulla ei ole pätkääkään sananvaltaa ehdokkaan tekosiin ja sanomisiin.

Kansanvaltaa lähempänä olisi suora demokratia, mutta siinäkin on omat ongelmansa. Koska media manipuloi ihmisten mielipiteitä, siirrettäisiin median haltuun entistä suurempi osa kansan ohjailusta. Ei sillä etteikö media jo nyt ohjailisi edustuksellisen demokratian marionettiedustajia… Suorassa demokratiassa se ääni sentään tulisi siltä kansalta, eikä siltä ostetulta seteliselkärankaiselta edustajalta. Annettaisiinko moista valtaa kansan haltuun? Ei ainakaan EUssa, se on varmaa.

Edustuksellisen demokratian yhtäläisyydet demokratiaan ovat samaa tasoa kuin merihevosen yhtäläisyydet hevoseen. Nimi on sama, kaukaa katsoen niissä on samoja piirteitä, mutta tarkemmin katsottuna puhutaan aivan eri asiasta. Eri valtapuolueet ajavat kaikki omien etujärjestöjensä asiaa, eikä niistä yksikään aja kansan asiaa. Edustuksellinen demokratia on siis vain merihevosen varjo seinää vasten - illuusio jostain aivan muusta. Mutta miksi näin annetaan tapahtua? Kaikki tämä on yleistä tietoa, vapaasti saatavilla ja helposti nähtävissä. Silti kansa ryntää äänestämään vaaleissa ja syyttää äänestämättömiä demokratian pilaamisesta.


Koska niin on aina opetettu

Kaikkihan sen tietävät, että äänestämällä voit vaikuttaa ja se on sitä aitoa demokratiaa. Kaikki moista epäilevät ovat päästään sekaisin eivätkä ymmärrä miten järjestelmä toimii. Äänestämällä valitut ihmiset tekevät kaikki päätökset puolestamme, jotta meillä on hyvä elämä ja kaikilla on turvallista olla. Koulussa jo opimme nämä tärkeät asiat ja media meitä muistuttaa riittävän usein. Äänestämättä jättäminen halventaa demokratiaamme, äänestä ja voit vaikuttaa tulevaisuuteesi. Hyvä kansalainen luottaa demokratiaan.

Oikeasti? Uskooko joku ihan aikuisten oikeasti, että sillä omalla äänellä voi vaikuttaa siihen valitsemansa seteliselkärankaisen lieron toimintaan? Että tämä valtaan pyrkivä omaa napaa tuijottava ihminen pelastaa koko kansan, kunhan vain kaikki äänestävät ”oikein”? Vuodesta toiseen on vastaus kysymykseen: kyllä, enemmistö kansasta uskoo niin. Koska niin on opetettu jo pienestä pitäen. Äänestämällä voit vaikuttaa. Vuodesta toiseen todisteet kertovat päinvastaista tarinaa, mutta ei pidä antaa moisen pilata hyvää tarinaa.

Kun ihmisten annetaan äänestää huonoista vaihtoehdoista se itselle vähiten huono, saadaan poikkeuksetta valittua aina huono vaihtoehto. Tässä kohtaa se suora demokratiakin viimeistään kusee, kun annetaan äänestää huonoista vaihtoehdoista. Hyvää vaihtoehtoa ei edes yritetä löytää, vaan tyydytään joka ikinen kerta siihen pienimpään pahaan. Yleensä se pienin paha on kuitenkin ihan surkea vaihtoehto, mutta siinä itselle tärkeässä asiassa oli sentään samaa mieltä, vaikka kaikessa muussa astuttiin pahemman kerran paskaan. Mutta ainakin se yksi asia on nyt kunnossa, kun äänestin oikein, eiks jeh?


Vaihtoehdottomuutta

Kun tässä valedemokratiassa saa kansa valita kuka saa kansalta ryöstetyt rahat, voidaanko eri puolueita edes pitää vaihtoehtoina? Kaikki ovat valmiita myymään maan varallisuuden, ryöstämään kansan rahat ja polkemaan heikot lyttyyn. Ihan joka ikinen valtapuolue niin tekee, mutta jokainen puolue jättää sen oman porukkansa rauhaan ja tukee tiettyjä tahoja - ryöstäen sitten kaikilta muilta hieman enemmän. Onko tämä nyt sitten sitä kansanvaltaa?

Jos 60% kansasta äänestää, mistä valitaan vaikka 60% enemmistöhallitus, puhutaan todellisuudessa vain noin kolmanneksen koko kansasta tekemästä päätöksestä. Koulussa opetettiin että demokratia on enemmistön päätös, mutta eihän kolmannes ole enemmistö? On se, kun sen opettaja ja media toistaa riittävän usein. Enemmistö päätti, että viedään tuhkatkin pesästä, myydään maan varallisuus ulkomaille ja kustaan lähes koko kansaa silmään. Näin sen täytyy olla, kun kerran ollaan demokratiassa, eikös?

Äänestämällä antaa tukensa edustukselliselle demokratialle. Äänestämättä ei, toki samalla antaen enemmän painoa niille, jotka äänestävät. Järjestelmä onkin nerokkaasti luotu suojelemaan itse itseään. Demokratian illuusio siis jatkaa voittokulkuaan ja orjuutettu kansa antaa hiljaisen hyväksyntänsä alati uudistuvalle sirkukselle, jonka suurimmat pelurit media tuo kansan ällisteltäväksi päivittäin. Ja kun kaikki aika menee sirkuksen vetonaulojen paremmuudesta väittelemiseen, saa tirehtööri rauhassa lypsää orjiensa omaisuuden muiden taskuihin. Onko tämä siis se, mihin sinä annat äänesi?

2 kommenttia:

  1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2018/05/puolueiden-logot-osa-7-sininen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas kummaa mistä se smurffien logo onkaan kasattu :D

      Poista