torstai 1. kesäkuuta 2017

Kuvitteellinen Suomi

Varkaat johtaa

Millaista olisi elää maassa, jossa asiat olisivat ihan päin helvettiä? Annetaan mielikuvituksen laukata ja tutkiskellaan asiaa hieman. Valitaan hallintomuodoksi Kleptokratia, joka on wikipedian mukaan: "... viittaa hallintoon, joka on niin korruptoitunut, että varastaminen on institutionalisoitu." Myydään hallinto demokratiana kansalle ja lypsetään maasta ja kansasta joka sentti omiin ja kavereiden taskuihin - täydellinen tapa piilottaa kleptokraattinen hallinto luomalla näennäisdemokratia useista eri puolueista, jotka käytännössä ajavat kaikki täsmälleen samoja asioita.

Että moinen puhallus onnistuisi, on propagandan oltava ajan tasalla. Yhden totuuden valtamedia pystyy vaientamaan lähes kaikki säröäänet, myös ne pienet yritykset kansalaisaktivismia voidaan myydä täysin eri valossa. Kun sekä media että poliitikot ovat kaikki samalla puolella, saadaan yhtenevä rintama jota kaikki hyvät ihmiset osaavat puolustaa. Hyvien ihmisten tuottaminen on toki myös aloitettava aikaisessa vaiheessa - neuvolasta lähtien on oppikirjat miten asiat tulee tehdä ja kun ihminen on riittävän vanha hyväksymään oppinsa lähipiirin ulkopuolelta, laitetaan kaikki samaan instituutioon aivopesua varten. Kutsutaan tätä aivopesulaitosta leikkisästi vaikkapa kouluksi...

Varmistaakseen vallassa pysymisen on myös huolehdittava siitä ettei kansa nouse sortajiaan vastaan. Poliisi ja tarkkaan poliittisesti ohjattu poliisijohto varmistaa että juuri oikeanlainen rikollisuus pidetään aisoissa. Media taas varmistaa että vain tietyt rikokset saavat huomiota ja juuri halutulla tavalla. Koska jo pienestä on opittu tottelemaan käskyjä ja oman nahan suojaaminen on ihmisellä veressään, ei tavallinen poliisi uskalla uhmata käskyjään vaikka kuinka tajuaisi tekevänsä hallaa niille, joita on vannonut puolustavansa.


Hullut ohjaa

Että valtaväestö pysyisi tiukasti otteessa, on median lisäksi oltava myös muita hallintaan erikoistuneita organisaatioita. Uskonnot ja sopivat ismit täyttävät tämän tehtävän ja kun jokaisen johtohahmoksi valitaan sopivan fanaattisia "uskovaisia", saadaan aikaiseksi useampikin helposti ohjailtava vaihtoehto sitä haluaville. Sopivalla motivoinnilla nämä oman "uskontonsa" johtajat saadaan pitämään omat kannattajansa ruodussa ja poissa häiritsemästä vallanpitäjiä.

Kun vielä media antaa näille kaikista fanaattisimmille johtajille sopivasti tukea, he saavat kaikista hulluimmatkin ideat kuulostamaan kannattavilta. Vaihtoehtoja on kuitenkin hyvä olla, joten useampaa eri lahkoa on kulloisenkin tilanteen mukaan joko hieman kehuttava enemmän tai sitten vastaavasti syyllistettävä enemmän. Mukaan kun saadaan vielä sopivasti julkisuuden henkilöitä, jotka ovat leivän & sirkushuviensa ohella kunnostautuneet osallistumalla "hyvien ihmisten" ismeihin, alkaa kattavuus täysin ohjailtavalla kansalla olevan täydellinen.

Kuitenkin aina muutama uskaltaa nostaa päätään ja olla eri mieltä asiasta. Näille pitää löytää leimakirves heti alkuunsa ja toitottaa useammasta eri lähteestä heidän olevan vähintäänkin täysin pahoja ihmisiä. Sananvapaus on siis lopetettava välittömästi, koska eihän sitä tarvita mihinkään: kaikki oikeat tahot kertovat vain ja ainoastaan oikeaa totuutta, kaikki muu on valhetta. Totalitaarinen hallinta on siis ainut vaihtoehto, koska yksilöön ei voi luottaa millään tavalla. Hyvä yksilö tekee vain mitä käsketään, ajattelee mitä halutaan ja puhuu vain virallista totuutta toistellen.


Vasemmistofasismia

Kun kaikki vedetään yhteen, valeoikeiston kansanriiston ja poliittisen korrektiuden yhteenliittymällä muodostunutta mallia voitaisiinkin kutsua vasemmistofasismiksi. Kaikilla on lähes yhtä huono olla ja vain tietyt, tarkkaan valitut väestöryhmät saavat kaikki edut, varmistaen loputtoman kateellisuuden. Sosiaalisena kokeiluna moista järjestelmää ei pitäisi pystyä edes toteuttamaan sen rikkoessa useita ihmisoikeuksia...

Onneksi kyseessä on vain kuvitteellinen Suomi, millä ei ole mitään tekemistä nykymenon kanssa... ja toisaalta, kun kääntää nuppeja hieman esitettyä äärilaitaa lievemmäksi, ollaan hyvin lähellä todellisuutta. Asian näkeminen ja tunnistaminen sen sisältä, eli nauttimalla tätä Suomen menoa ihan paikan päällä, ei ole kuitenkaan niin helppoa. Vielä vaikeampaa on kuitenkin myöntää, kuinka pitkään ja pahasti ollaankaan menty päin honkia.

Valtaan päästyään ei kukaan siitä vapaaehtoisesti halua luopua. Valtapuolueet, media, suuryritykset ja hyvä-veli verkostot ovat pönkittäneet asemiaan vuosikymmenten ajan. Vaihtoehtoina myydyt organisaatiot ja pelurit ovat yksi toisensa jälkeen näyttäneet olevansa vain osa samaa koneistoa - kuitenkin ihmiset jaksavat uskoa muutokseen todistetusti heitä kusettaneiden tahojen osalta. Kuinkahan huonoksi asioiden onkaan muututtava, ennen kuin uskalletaan nousta sortoa vastaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti