keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kuunatsinpelkoa

Natseja, natseja kaikkialla

Jos yhtään valtamediaan on uskominen, on natseja jokaisen nurkan takana ja he aikovat räjäyttää kaiken. Äärioikeistoksi myös joskus kutsuttu, tuttavallisemmin natsit, ovat kaiken pahan alku ja juuri. Tätä ihmisryhmää on pelättävä ja samalla vainottava kaikin mahdollisin keinoin, koska jokainen on elokuvista nähnyt miten pahoja natsit oikein ovat. Kuka tahansa voi olla natsi ja helpoiten natsin tunnistaakin siitä, että hän on eri mieltä "hyvän ihmisen" kanssa mistä tahansa asiasta.

Nämä kuvitteelliset natsit uhkaavat kokonaisia valtioita jo pelkällä olemassaolollaan ja Euroopassa jo vuosikymmeniä kestänyt pelon lietsonta on saavuttanut viimeisten vuosien aikana aivan uudet ulottovuudet. Ketä tahansa "oikeistolaista" saa syyttää natsiksi ilman mitään perusteluita ja näitä leiman saaneita voi sitten ihan vapaasti, ilman pienintäkään rangaistuksen pelkoa, lyödä kuin vierasta sikaa. Korkeammissa viroissa toimivat poliitikot harvemmin käyttävät natsi-nimitystä, mutta samaa "vapaata riistaa"-leimaa lätkitään samalla innolla väärinajattelijoiden otsaan.

Rasisti on nykyään natsin kevytversio, jolla tarkoitetaan samaa väärin ajattelevaa ihmistä. Tämä leima on kuitenkin jo menettänyt liiallisen käytön vuoksi valtaosan voimastaan. Kuitenkin molempia käytetään argumenttina keskusteluissa, aivan kuin se olisi jokin perustelu yhtään mihinkään. Toki vastaavaa leimasin-argumenttia käytetään yleisesti aiheesta kuin aiheesta siinä vaiheessa kun omat perustelut eivät enää pure tai kuten yleisimmin, niitä ei koskaan ollutkaan. Mutta keskitytään nyt näihin maagisiin kuunatseihin, joita on lähes kaikkialla...


Mikä ihmeen kuunatsi?

Hollywood on onnistunut vuosikymmenten aikana luomaan täydellisen hirviön - natsin. Nämä maagiset olennot pystyvät lähes mihin tahansa hirmutekoon ja jopa rakentamaan tukikohtia kuuhun asti (tämä tosin on myös kotimaisessa tuotannossa nähty asia). Tämä täydellinen mörkö, josta paasataan riittävän usein, yhdistetään median toimesta oikeisiin natseihin (kansallissosialisti, eli äärivasemmisto) luoden sellaisen kuvan, että vielä nykypäivänä on oikeasti uhka että natsit nousevat jälleen. Mikä sen pelottavampaa olisikaan, kuin kaikkeen kykenevä äärimmäinen paha nousisi valtaan?

Kun on onnistuttu luomaan täydellinen mörkö, pystytään sitä käyttämään monessa eri asiassa ihmisten pelotteluun. Minkä tahansa poliittista asiaa väärällä tavalla ajava voidaan helposti leimata kuuluvaksi näihin kuunatseihin ja jos asia heidän mukaan etenee, on polttouunit jo pian kuumana. Mitään järkiperusteluita ei tarvita, koska kaikki tietävät miten natsit ajattelevat, mihin he kykenevät ja mikä heidän kaikella toiminnallaan on päämääränä. Tähän "kaikkihan sen tietävät" koko kusetus perustuukin.

Valtamedian viikottaiset natsikortit pitävät tarinan hereillä ja "hyvien ihmisten" ajatuksissa. Jokaisen takaraivoon on natsi kaiverrettu tavalla tai toisella, luoden vahvat yhteydet eri asioihin. Tärkein niistä on kuitenkin pelko siitä, että tämä tunnettu paha nousisi jälleen. Uudemmat pelot, kuten esimerkiksi islamofobiaa taas käytetään päinvastoin: islaminpelko on paha asia ja vain natsit pelkäävät moista. Nykyiset terrori-iskutkin ovat natsien aikaansaamisia, eikä niillä ole mitään tekemistä minkään kanssa... näin kertoo meille luotettava media.


Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä

Fobialla tarkoitetaan jonkin asian selittämätöntä pelkoa. Jos joku ihminen oikeasti pelkää kuollakseen vaikkapa hämähäkkejä, valtamedian logiikalla pitäisi moiselle ihmiselle nauraa päin naamaa ja heitellä leikkihämähäkkejä nurkan takaa naamalle. Hämähäkeistä kriittisesti ajatteleva saattaisi taas pitää huonona asiana päästää vapaaksi satoja tappavan myrkyllisiä hämähäkkejä ihmisten keskuuteen. Näitä kahta asiaa ei vaan media, kuin myös poliitikot ja "hyvät ihmiset" kykene erottamaan toisistaan. Onko silloin kyseessä järkifobia?

Natsit taas ovat valtaosin kuolleet ja kuopattu, vaikkakin Saksassa muutamaa jäljellä olevaa vielä onnistutaan syyllistämään vanhoista teoista. Harvalukuisia kansallissosialisteja on vielä toki olemassa, mutta heidän yhtäläisyydet vanhoihin natseihin löytyy vain nimessä. Hollywoodnatsit taas ovat täysin mielikuvituksen tuotetta, joita löytyy elokuvista ja TV-sarjoista. Yhtäläisyydet "oikeisiin" löytyy jälleen vain nimestä. Pelko siitä, että elokuvien satuolennot nousisivat valtaan on siis täysin perusteeton - toki joku voi kehittää hollywoodnatsifobian, mikä ei taas ole leikin asia vaan saattaa tarvita apua.

Niin kuin ihmisten välinen kommunikointi ei olisi jo valmiiksi riittävän vaikeaa, on median luoma hysteria tiettyjen asioiden osalta luonut täysin järjettömän ilmapiirin Suomeen. "Ei saa antaa.." luo ilmapiirin, joka talloo kaiken pelon ja ahdistuksen alle. Poliisi on vielä valjastettu pitämään sananvapaus kurissa, joten olemme yhden askeleen lähempänä totalitaarista yhteiskuntaa. Lähempänä sitä yhteiskuntaa, jota kuunatseja pelkäävät "hyvät ihmiset" luulevat kaikilla teoillaan estävän. Apaattinen kansa on se mihin vallassa olevat pyrkivät. Tarttisko tehdä jotain? Jos vaikka aloitettaisiin sillä sananvapaudella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti