tiistai 22. toukokuuta 2018

Kasvoton vihollinen


Taistelu tuulimyllyjä vastaan?

Suurin ongelma kasvottoman vihollisen taistelussa on se, ettei sitä voi mennä pyyhkimään turpaan vaikka kuinka tekee mieli. Siis että mikä kasvoton vihollinen? Moni eri aate taistelee kasvotonta vihollista vastaan, joka saatetaan pystyä kuvaamaan todella tarkasti mutta sille ei silti kyetä antamaan kasvoja, eli jotain mihin sen kaiken vihan tai toki rakkaudenkin pystyy purkamaan. Vasemmisto taistelee oikeistoa vastaan ja päinvastoin, mutta vasta kun sille vastapuolelle saadaan kasvot, sitä voidaan kunnolla vastustaa - siksi politiikka sopiikin niin monelle kun aina löytyy kasvot sille puhuvalle päälle jota vastapuoli käyttää haitallisen aatteensa levittämiseen. Ihmistä on niin paljon helpompaa vihata kuin kasvotonta vihollista. Mutta usein se asian henkilöityminen yhteen (tai useampaan) kohteeseen vie itse aatetta aivan metsään.

Jos taas ei puhuta pelkistä aatteista vaan laajennetaan asiaa hieman toisaalle, voidaan tutkia kasvotonta vihollista kuten jokin salaseura. Lukemattomia eri ryhmittymiä, jotka toimivat piilossa valtaväestöltä mutta silti vaikuttavat lähes kaikkien elämään toimillaan. Nämä kasvottomat viholliset ovat todellisia uhkia, mutta niiden vastustaminen on tahallaan tehty mahdollisimman hankalaksi. Muutama esiin nostettu puhuva pää, esimerkiksi poliitikko, on vain harhautus vieden huomion toisaalle, johonkin "turvalliseen" kohteeseen. EUn tai vaikkapa Suomen kärkipoliitikkoja vihataan täydestä sydämestä ja haukutaan, vaikka he ovat vain vallan välikappale ja tikkataulu kansan vihalle. Onko näissä puhuvissa päissä sitten syytä vihata ja moittia? Toki, jos he eivät tekisi työtä käskettyä vaan paljastaisivat omat herransa, ei ongelmaa ehkä olisi lainkaan. Tosin todennäköisempää olisi, että heidät oltaisiin vaihdettu jo kauan ennen kuin he edes saattoivat ajatella herrojensa pettämistä.

Nämä vallassa olevat kasvottomat ovat kuitenkin mestareita luomaan median avulla kasvot mille tahansa täysin epämääräisellekin (usein keinotekoisesti luodulle) viholliselle - kasvot jota kansan tulee vihata tai sääliä. Ilmastonmuutos on tästä hyvä esimerkki. Mitään muuta ei ole saatu vuosien aikana tehtyä, kuin lukemattomia dokumentteja ja promokuvia kärsivistä ihmisistä ja eläimistä. Puheet on suuria ja rahaa palaa, mutta mitään ei oikeasti tehdä asian hyväksi. Asian pahaksi taas tehdään jatkuvasti, kun ihmisiä neuvotaan kuluttamaan ja maksamaan sitten syntisestä toimestaan entistä enemmän veroja. Kuka sen kertoo? Kaunis puhuva pää joka tekee työtä käskettyä, esittäen niitä "uhreja" kansalle kuin se kaikki olisi tavallisen tallaajan syytä, antaen näin kasvottomalle viholliselle vihattava kohde - peilikuva ihmisestä itsestään. Syy on tosin aivan muualla...


Kasvojen antaminen

Entä jos joku sitten menee tekemään sen virheen, että kaivaa sieltä verhojen takaa esille ne kasvot jotka oikeasti on ongelman aiheuttaneet? Riippuu paljolti siitä, kuinka ison kalan on sattunut löytämään. Pieniä sinttejä, kuten paikallispoliitikkoja tai joidenkin pikkufirmojen pomoja saa raahata suupielestä kansan nähtäville aika vapaasti. Jopa valtamedia saattaa liittyä lynkkaukseen, etenkin jos sillä saadaan riittävä skandaali nostettua esiin ilman että ne isot kalat häiriintyvät. Näitä "suuria skandaaleja" media toki etsii välistä itsekin, jos joku sintti on kasvanut liian suureksi vaarantaen isompien leikin. Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa, että jos valtamedia asiasta puhuu, se tehdään tarkoin harkituista syistä eikä mitään oikeasti valtaa uhkaavaa asiaa tulla esimerkiksi Ylenannosta näkemään. Päinvastoin - valtamedian puolesta/vastaan kun kääntää päälaelleen, ollaan usein lähempänä totuutta.

Mutta joskus aina löytyy rehellisiä, hyviä, ihmisiä, jotka ovat törmänneet siihen oikeaan suhmurointiin ja tuovat sen esille. Moisesta rehellisyydestä usein palkitaan kaatamalla kuormakaupalla paskaa niskaan, kaikkien kääntymisellä vastaan ja kohonneella itsemurhariskillä (virallisen kuolinsyyn mukaan). Suomessa näitä tapauksia on aniharvassa, mihin voi syynä toki olla se ettei täällä ole ihan niin suuria ja vaarallisia kaloja piilossa että ne edes voitaisiin paljastaa. Ainoastaan pikkusinttejä, eli poliitikkoja, Suomesta löytyy jahdattavaksi. Mutta kuka heitäkään edes jaksaa jahdata kun Suomalaiset poliitikot tekevät kiltisti mitä käsketään ja kansa heidät palkitsee äänestämällä kerta toisensa jälkeen jatkoon?

Moni kuitenkin tarvitsee ne kasvot taisteltavaksi pelkän kasvottoman vihollisen sijasta. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska erävoittoa ei kasvottomasta juurikaan saa siinä kun jonkin näkyvän tahon kaatuminen palliltaan on selvä tulos omista toimista. Taisteluväsymys onkin monen kohtalona, joka lähtee näitä kasvottomia tuulimyllyjä haastamaan. Kauanko sitä jaksaakaan jostain suurestakin vaarasta puhua ja valistaa, kun juurikaan mitään näkyvää ei tapahdu? Ongelma onkin melkoinen kun pieniä sinttejä voi loputtomasti kellistää, mutta se ei juurikaan johda mihinkään suureen muutokseen ... ja niiden isojen kalojen lähelle ei edes pääse niin että saisi edes kerran kunnolla iskeä. Hankala paikka missä Usko helposti jättää, Toivo lähtee mutta Yrjö voi olla tulossa...


Mikä siis avuksi?

Jos tähän kysymykseen tietäisin vastauksen, olisi niin moni ongelma jo ratkaistu. Jokainen saakin omalla kohdallaan funtsia, miten niitä kasvottomia pahoja vastaan voidaan parhaiten taistella? Yksi keino mikä ainakin osittain toimii on se, että antaa pirujen olla keskenään ja keskittyy vain siihen omaan elämäänsä ja koettaa tehdä siitä niin hyvän kuin ikinä pystyykään. Jos ei muuta niin saa sillä ainakin muut kateelliseksi kun hymy on omalla naamalla kun muilla menee päin helvettiä? Mutta jos ensin korjaisi oman elämänsä ja sitten auttaisi naapuriaan joka sitten auttaisi naapuriaan... leviäisikö se läpi koko maan?

Entä korjaantuisiko se maailma jos onnistuisimme valistamaan kaikkia niistä piruista kaiken takana? Tai jos lopetettaisiin voivottelu ja korjattaisiin epäkohtia yhtä kerrallaan ja pikkuhiljaa? En osaa sanoa, mutta se on melkoisen varmaa että jos mitään ei tehdä, nämä nykyiset ja tulevat "päättäjät" ajavat maamme niin syvälle suohon, että sieltä ei nousta ilman veren vuodatusta. Tosin näyttääkin siltä että siihen suuntaan halutaan asioita muutenkin ajaa? Ei vaan ihan heti uskoisi ihmisen olevan kehittynein olento maan päällä jos ainut keino ratkaista ongelmat on käyttää väkivaltaa...

Miten sinä lähtisit asioita korjaamaan, vai onko kaikki vaan ihan okei ja muutosta ei edes tarvita? Moni kuvittelee asioiden korjaantuvan sillä, että se oma puolue pääsee suurimmaksi porukaksi seuraavissa tai sitä seuraavissa vaaleissa. Tätä nyt on kokeiltu kohtuullisen monta kertaa eikä se vielä ole tainnut kertaakaan toimia? Tosin tätä äänestämisen pyhää lehmää ja "demokratiaa" ei yleensä suvaita kritisoitavan, joten juuri sen takia sitä kritisoinkin. Ne kasvottomat tahot sielä poliittisten puhuvien päiden takana on se ongelma, marionettien vaihto ei siihen auta pätkääkään. Seuraavaksi suosittelenkin tähän kevyeen kenttävitututukseen itselleni ja muille mennä haukkaamaan happea raikkaaseen ulkoilmaan...

6 kommenttia:

 1. Mielestäni juuri oikea tapa läheä korjaamaan asioita on juuri lähteä ulos. Joko lenkkeilemään, tai jos ei kunto riitä tai ei vain huvita, niin voi myös kävellä. Kannattaa hakeutua luonnon helmaan ja mielellään oikein pysähtyä tarkkailemaan ympäristön tapahtumia. Luonnossa on jatkuvasti menossa opetusohjelmaa kellon ympäri, kannattaa vain nauttia esityksestä ja antaa oman mielensä levätä. Sitä taustamusiikkiakaan ei ole pakko kuunnella kuulokkeilla, paitsi jos liikenteen melu häritsee liikaa:)

  Myöhemmin voi vaikka pohtia, minkä takia vaikuttaa että ihmisten haluttaisiin makaavan sohvilla tuijottamassa passiivisena viihdettä ja myrkyttävän itseään erilaisilla herkuilla? Haluatko pohtia tätä jonkun kanssa? Sitä vartenhan on sosiaainen media! Ethän vain missään nimessä siellä ulkona erehdy juttelemaan kenellekään, tai vielä pahempaa, hankkimaan uusia tuttavuuksia? Heillähän saattaa jopa olla mielipiteitä jotka eroavat omistasi, parempi tuollaiset jättää oman onnensa nojaan ja seurustella sometuttujen kanssa jotka osaavat tukea sitä omaa tuttua ja turvallista arvomaailmaa.

  VastaaPoista
 2. Vaikka asioiden tila aiheuttaa ajoittain otsasuonten pullistelua, ei voi kuin ihailla eliitin rakentamaa matrixia, missä venkulat kekkuloivat kaikkien nähtävillä ja silti piilossa. Onhan heillä toisaalta ollut aikaa satoja ellei tuhansia vuosia hioa systeemi tähän malliin.
  Aivan henkilökohtaisella tasolla jokaisen tulisi koittaa pysyä järjissään ympäröivän hulluuden keskellä, luonto on tähän tosiaankin erinomainen lääke.
  Yleisellä tasolla mitään turpaanvetoa tai muuta rähäkkää ei loppujen lopuksi tarvita, eikä meidän tarvitse edes tunnistaa vihollisen kasvoja, riittää kun lopetamme toimimisen heidän suunnittelemallaan tavalla. Tämä on yksin vastatuuleen kusemista ja tuulimyllyjä vastaan taistelemista, mutta kunhan heränneiden joukot kasvavat ja ylittävät kriittisen pisteen alkaa moni puntti tutisemaan. Tämä porukka joka vääntää maailman asioita perseelleen on lopulta pieni ja voimaton, valta jolla se toimii on peräisin meiltä tavantallaajilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkamme siis tiedon levittämistä ja odottelemme sadatta apinaa mullistamaan maailman :) (Hundredth monkey effect)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Suosittelen lämpimästi 'ThuleanPerspective' YouTube-kanavaa. Pääteesinä on yksinkertaisen elämän eläminen maaseudulla suuren perheen kanssa. Tavoitteena on tulla mahdollisen omavaraiseksi ja rahoittaa yhteiskuntaa minimaalisesti. Kanavalla suositaan "hirviön näännyttämiseksi" (sitä vastaan taistelemiseen sijasta) esimerkiksi permakulttuurin harjoittamista ja ns. survivalismia.

  Ei ole olemassa poliittista ratkaisua.

  VastaaPoista