keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kielletään kaikki väärät mielipiteet!


Täyttä höyryä eteenpäin

Ei ole juurikaan väliä onko puhuja vasemmalta tai oikealta, sama tarina tuntuu saavan enenevissä määrin palstatilaa: sensuuria on lisättävä demokratian ja sananvapauden suojelemiseksi. Eli siis olisi tehtävä juuri sitä vastakkaista mihin nuo kaksi asiaa perustuu. Osalle tämä hehkutus voidaan laskea tyhmyyden piikkiin, mutta väitän että suuri osa valtamediaan asti päätyvistä tahoista ovat kyllä täysin tietoisia ajamansa asian seurauksista ja sen ristiriitaisuudesta. Suojellakseen sananvapautta se on kiellettävä sitä väärin käyttäviltä!

Ja sitten paikalle saapuu "Eihän tässä ihmisiä olla vaimentamassa vaan estetään vihapuhe/salaliittoteoriat/disinformaatio/valeuutiset/maalitus" ja listaa voi jokainen jatkaa, mutta lopputulos on aina sama: joku taho on "oikeassa" ja sen kyseenalaistaminen millään tavalla tulisi kieltää. Osa vaatii somejättien "korjaavan" ongelman pakottamalla heidät siihen säätämällä uusia lakeja. Paitsi että koska viimeksi ollaan onnistuttu säätämään moinen laki, joka tekee vain ja ainoastaan mitä se lupaa? Some/teknologiajätit jo nyt määräävät suurelta osin siitä tiedosta mitä tavan kansa eteensä saa, mutta jostain syystä sitä ei nähdä ongelmana.

Kansanvaltaan kuuluisi jokaisen mielipiteen huomioon ottaminen, mutta kuten monissa näissä esityksistä sananvapautta vastaan kerrotaan ihan suoraan ettei demokratia toimi ellei kaikilla ole samat lähtötiedot asioista. Valedemokratia ei tietenkään toimi jos kansa saa vapaasti valita mielipiteensä ja tietonsa minkä pohjalta päätökset tekee. Virallinen tarina on siksi niin tärkeä osa tätä "demokratiaa" missä kaikki mitä valtamedia ei kerro on valeuutisia. Vahingossa tätä sananvapauden väärinkäsitystä ei ajeta, vaan taustalla on muutamia tahoja joilla on hieman enemmän kuin vain se oma lehmä ojassa...


Cui bono? Kuka hyötyy?

Suurin vahinko totuuden leviämisestä kansan keskuuteen tulisi kolmikolle: sota-, lääke- ja ruoka-teollisuus. "Salaliittoteoriaa" ollaan huutamassa heti kun jokin epämieluisa tieto jostain tuon kolmikon tekosesta lähtee leviämään. Kaikki tutkimukset vaietaan kuoliaaksi jotka todistavat että jokin nykyään "hyvänä" pidetty asia osoittautuukin olevan jotain ihan muuta. Statiinit ja hiilihydraatit voisin mainita lääke/ruoka suunnalta ja juuri julkisuuteen vuotaneet tiedot Afganistanin operaatiosta eivät anna kovin luotettavaa kuvaa kun likemmäksi 1000 miljardia taalaa jenkeissä on poltettu valheellisesti sotaan.

"Demokratia" ja koko poliittinen koneisto kaatuisi kerrasta, jos kansa saisi tietoonsa kuinka paljon heille on valehdeltu vuosien saatossa. Nyt tämä juuri tällä hetkellä hyvin polttava ISIS-kimppakyyti Suomeen sekoilu osoittaa hienosti kuinka paljon sielä vallan eri portaissa tehdään asioita kaikessa hiljaisuudessa. Vasta kun media nostaa asian esiin, se muuttuu salaisesta liitosta julkiseksi pöyristymiseksi. Valtamedia ei tosin vahingossa nosta yhtä ainutta vallanpitäjien skandaalia esille, joten sielä taustalla tapahtunee jotain vielä paljon merkittävämpää... olisiko CETA/kaivoslaki riittävä skandaali että kannattaa nostaa helvetinmoinen haloo terroristeista?

Edistykselliset tahot, eli neoliberaalit, ovat kuitenkin ajaneet jo vuosia tätä sananvapauden rajoittamista. Syy tähän onkin selvä - heidän ajamansa agendat eivät kestä julkista avointa keskustelua. Edistyksellisten ohjelmat voidaan toki sokerikuorrutuksella ajaa läpi kansan hurraamana, mutta se ei silti poista sitä peittoon jäävää paskakasaa johon se kansa naama painetaan aina kun ollaan edistytty. Avoin keskustelu olisi pyyhkäissyt sen kuorrutuksen pois aikoja sitten, mutta median luoma illuusio kantaa suurimmankin dystopian perille saakka.


Sensuurin juuret syvällä yhteiskunnassamme

Mutta ei tämä väärien mielipiteiden kieltäminen mikään uusi asia sinällään ole. Lännen peikkosatu on ollut alusta lähtien se iso "tsot tsot" puheenaihe, jossa väärää mieltä ei parane olla. Yksi yhteinen tarina onkin kantanut yhteiskuntia ties kuinka kauan ja jos siihen viralliseen tarinaan uskoo, on nyt ensimmäinen kerta ihmiskunnan historiassa jolloin tavan kansa sai mahdollisuuden tulla kuulluksi - internet. Vallanpitäjille ei sen pelottavampaa asiaa olekaan kuin vapaa ja itsenäisesti ajatteleva kansa joka vielä tekee yhteistyötä keskenään paljastaen vallanpitäjien suhmurointeja. Maalitus rikoslakiin!

Ilmastohömpän 100 miljardia € EU:n "hiilineutraali 2050"-projektiin on toki pientä jenkkien sotateollisuuden kymmenkertaiseen Afganistan-operaatioon, mutta samalla sekin osoittaa kuinka yhdellä tarinalla lypsetään kansoilta suuria summia rahaa joka sitten kaadetaan vallanpitäjien kavereiden taskuun. Kaikki ilmastohömppää kyseenalaistavat kun ovat "salaliittoteoreetikoita" tai "ilmastodenialisteja" ja heidät tulisi yhteisen edun vuoksi sulkea ulos kaikilta julkisilta alustoilta. Koska: ei saa antaa faktojen pilata hyvää tarinaa.

Olisikin ensiarvoisen tärkeää että se tavan kansa puolustaisi sitä omaa oikeuttaan olla asioista sitä omaa mieltä ja sanoa sen ääneen. Laki suojelee jo nyt yksilöä uhkauksilta ja kunnianloukkauksilta, joten mitään muutosta tiukempaan suuntaan ei todellakaan tarvita. Täysin yksipuolisesti tulkittavat "kiihottamis"-pykälät tulisi mieluusti myös hävittää, mutta niiden järkeistäminen olisi jo positiivinen muutos. Mutta jos iso raha saa tahtonsa läpi, saamme lisää sensuuria ja kaikki virallista tarinaa uhkaavat suljetaan ulos kaikilta alustoilta - ajatusrikospoliisi tekee tuloaan, nyt alkaa olla se yhdestoista hetki puolustaa sitä sananvapautta...

6 kommenttia:

  1. Kokeillaanpa tännekin, täysin asian vierestä, mutta ei lähde koneelta kommentit ees tai kummajuttu blogeihin, samoilla alustoilla toimiviin päivänpolitiikkaa ym"kevyempiä aiheita" käsitteleviin blogeihin ei mitään ongelmaa. Painan julkaise nappia ja kommentti katoaa(ei ilmoitusta" julkaistaan hyväksymisen jälkeen"). Pitäisikö huolestua vai lisätä muutama kierros foliota hattuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman turhaan tarkasti rajautuva "ominaisuus" ollakseen sattumaa... Tekeekö VPN:llä samaa? Mun pitää aina välistä vaihtaa sijaintiani kun on tullu oltua liian "aktiivinen", mikä on toki myös täyttä sattumaa 😊

      Poista
    2. Olen sen verran dinosaurus digitaalisessa maailmassa, ettei VPN sano mitään, täytyy ilmeisesti ottaa selvää. Ongelma on kaikilla laitteilla (luuri, tabletti,läppäri)

      Poista
    3. Sillä voit piilottaa/vaihtaa oman sijaintisi ja IP-osoitteesi. Suosittelen ensin kokeilemaan jotain ilmaista VPN:ää että näet onko siitä apua ongelmaasi vai ei. CyberGhost ilmaisversio pelasi ihan ok kun aikoinaan kokeilin, mutta yhtään aktiivisempaan käyttöön kannattaakin sitten sijoittaa muutama taala kuukaudessa nopeaan ja toimivaan yhteyteen.

      Poista
  2. Kiitos it-tuesta, fiilis vähän sama kuin olisi kantanut "potki perseeseen" lappua selässään jokusen vuoden 😂

    VastaaPoista