lauantai 10. helmikuuta 2018

Neoliberaali maailmanjärjestys

Totta vai tarua?

Jokainen "hyvä ihminen" tietää, että Neoliberaali maailmanjärjestys (Neoliberal World Order) on vain salaliittoteoriaa ja foliohattuhommaa. Ajatus, että jokin taho voisi hallita tai ainakin yrittää hallita koko maailmaa onkin mielipuolinen, mutta toisaalta, niin taitavat sen kannattajat ollakin - mielipuolia. Onko sitten muka olemassa jokin taho, joka ohjailee kaikkea ja kaikkia vain omaa etua ajaen? On ja ei. Ei, sikäli että käsittääkseni ei ole olemassa yhtä ainoaa tahoa joka hallitsee ja ohjaa kaikkea... vaan on monta tahoa, joiden samankaltaisiin tarkoitusperiin nämä tahot käyttävät samoja keinoja ja samoja valheita. Idea koko maailman hallinnasta ei toki ole mikään uusi, vaan sama imperiumin rakentaminen on toistunut ihmisen historiassa useaan otteeseen.

Yhdysvaltojen imperiumi on ehkä näkyvimpiä osia tästä yrityksestä vallata koko maailmaa. Tämä pienen ryhmittymän ajama imperiumi oli jo täydessä vedossa ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin sodan jokaista osapuolta manipuloitiin ja rahoitettiin häikäilemättä omaksi eduksi. Toinen maailmansota olikin vain ensimmäisen jatkumoa, jossa länsimaiset "hyvät" maat voittivat ja näin oikeuttivat tulevien vuosien hirmutekonsa. Sotilallinen laajeneminen maailman joka kolkkaan ja lähes kaikkien maiden resurssien hyväksikäyttö on vain osa siitä vallan väärinkäytöstä, mitä Yhdysvallat ovat liittolaisineen käyttäneet yrittäessään vallata koko maailmaa. Mutta tässä pelissä nämä mitättömät pelurit, itsenäiset valtiot, ovat vain shakkinappuloita laajemmassa pelissä.

Itsenäinen valtio jossa kansa on vallassa onkin neoliberaaleille kauhistus - moisen maan ohjaaminen ei onnistu vain hallitsemalla sen maan johtajia koska kansa on johdossa. Onneksi esimerkiksi Suomessa ei kansalla ole juurikaan mitään valtaa, joten seteliselkärankaisten johtajien hallinta on usein riittävää. Toki Suomi altistuu jatkuvalle neoliberaalien koneiston propagandalle, koska jokainen itse ajatteleva yksilö on mahdollinen uhka koneistolle. Siksi median luoma illuusio on yksi tehokkaimmista keinoista pitää kansa siinä uskossa että kaikki on juuri kuten pitääkin. Mutta mistä kaikesta onkaan tämä neoliberaalien ideologia kasattu?


Ideologioiden kaaos

Riistokapitalismia, kulttuurimarxismia, kommunismia, plutokratiaa... ja lopuksi kaiken kruunaa kilpailu. Ei siis ole ihme, että niin oikeisto- kuin vasemmistolainen pystyy helposti osoittamaan jonkin ongelman osan olevan juuri vastapuolen ideologian syytä - se onkin, koska koko järjestelmä on poiminut rusinat pullasta jokaisesta järjestelmästä. Ihmisten jakaminen tarkasti omiin lokeroihinsa ja näiden usuttaminen tappelemaan keskenään on yksi tärkeimmistä neoliberaalien keinoista orjuuttaa kansa. Aniharva ottaa askeleen kauemmaksi tilanteesta, koska on niin paljon helpompaa heitellä sitä vastapuolta niin loukkauksilla kuin polttopulloilla, riippuen kuinka fanaattisesta aatteen kannattajasta on kyse.

Eurostoliitto on yksi neoliberaalien ihmiskoe monikulttuurisuuden vaikutuksista nyky-yhteiskuntiin. Aikaisemmista kokemuksista jo tiedettiin, että monikulttuurisuus on tuhoisa niin alkuperäisasukkaille kuin maahantulijoille. Mutta yhdistettynä moderniin propagandaan, on monikulttuurisuus onnistuttu hivuttamaan mukaan länsimaiseen ajatusmaailmaan positiivisena asiana. Tällä monikulttuurisuudella on tarkoitus luoda tyhmennetty versio länsimaisesta yhteiskunnasta, jossa ihmiset ovat vielä riittävän älykkäitä työskentelemään herrojensa tehtaissa mutta liian tyhmiä huomatakseen tilanteensa ja täten nousemaan herrojansa vastaan. Ruotsi näyttääkin mallia miten tässä toimitaan, tosin hekin ovat vielä siirtymävaiheessa tähän monikulttuuriseen ihannemaahan.

Siinä kun edeltävät imperiumit kaatuivat omaan mahdottomuuteensa, on neoliberaalien maailmanjärjestyksellä yksi ase joka puuttui edeltäjiltään - moderni propaganda valtamedian toimesta. Länsimainen "vapaa lehdistö", eli täysin harvainvallassa oleva aivopesukoneisto, on se mahdollisesti puuttuva linkki mikä edellisiltä imperiumeilta uupui. Koskaan ennen ei kyetty tunkeutumaan yhtä tehokkaasti ja laajasti ihmisten koteihin jakamaan päivitettyä agendaa ja aivopesua. Kun media joskus ennenvanhaan yhdisti kansaa pitämällä heidät omassa pienessä kuplassaan, nykymedian koko maailman kattava propagandapeitto pimittää kaiken oleellisen tiedon kansoilta - ja opettaa heidät hylkäämään kaiken virallista totuutta vastaan puhuvan tiedon.


Irti oravanpyörästä

Salaliittoteoriaa! Paitsi että ei tätä kukaan ole salassa tekemässä. Ihan kaikkien nähtävillä ja uhmakkaasti omaa agendaa julistaen kansan tahtoa vastaan neoliberaalit jatkavat voittokulkuaan. Miksi sitten kukaan ei tee mitään? Ihmisethän tekevätkin, työtä käskettyä, pysyäkseen mukana kilpailussa jossa heikot jäävät jalkoihin. Aktiivimallia, pakolaiskiintiöitä, verotusta rikkailta pois, yksityistetään kaikki... kuulostaako yhtään tutulta Suomen oloissa? Ja päättävissä elimissä on lähes täydellinen neoliberaalien edustus jaettuna "puolueisiin" joilla kaikilla on sama aate takana - ainoastaan hyötyvien tahojen kilpailu aiheuttaa eriäviä näkemyksiä politiikassa.

Konsumerismi on tavalliselle kansalle palvonnan kohteeksi tarkoitettu uskonto, jota neoliberaalit ilomielin hehkuttavat. Kuluta, osta ja tuhlaa tehdäksesi vaikutuksen ihmisiin joita ei voisi vähempää kiinnostaa muuta kuin miltä he itse näyttävät ulospäin. Onni löytyy kaupan hyllyltä, status kertoo ihmisen arvon ja määrittää kenen kanssa saa olla samaa mieltä. Kaikki rusinat pullasta on neoliberaali jo nyppinyt ja rahvas saa jakaa homehtunutta kuivaa känttyä keskenään. Ja tätä auvoista elämää kutsumme länsimaiseksi sivistykseksi. Natseja juostaan karkuun ja hyvesignaloidaan poliittisen korrektisti, samalla kun toisaalla syytetään ongelmista yksilöitä eikä koneistoa joka sen kaiken kurjuuden aiheuttaa.

Kuluta mitä tarvitset, ei mitä joku muu haluaa sinun haluavan. Neoliberaali ei tottele muuta kuin rahaa, joten jos viet heiltä tuotot, kaatuu järjestelmä omaan mahdottomuuteensa. Kun herrat avaavat sanaisen arkkunsa, voit kuunnella heidän valheensa ja selvittää kenen etua oikeasti ajetaan. Sanat ja teot eivät päättäjillä juurikaan täsmää, joten kuuntelulla ei välttämättä juonesta pääse kiinni - mutta ne ehdotukset, päätökset ja äänestykset kertovat kenen pussiin ollaan pelaamassa. Jos päättäjät laitettaisiin vastuuseen ja tekemään mitä heidän kuuluukin, eli edustaa kansaa, olisi neoliberaalien maailmanvalloitus jälleen askeleen kauempana toteutumista. Ja vielä loppuun: Foliota en tarvitse, mutta narrinhatusta pidän lujasti kiinni. Entä sinä? Kilpailetko itsesi hautaan muiden pelissä jota et voi voittaa, vai olisiko aika jo kypsä ihmisten yhteistyöhön ja lopulta rauhaan päälle maan...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti