keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Suuri Suomalainen kusetus

Itsepetosta?

Ylhäältä alas valuva "oikea" tieto on helppo hyväksyä - onhan se virallinen auktoriteetti tähänkin asti pitänyt hyvää huolta... vaikka onkin kusettanut joka välissä ja lyönyt heikkoa kuin vierasta sikaa. Sama taho on vuosikymmeniä kertonut kuinka demokraattisessa järjestelmässämme pitää äänestää ja kuinka valta on kansalla. Jos valta on kerran kansalla, ollaanko me kansana sitten hyväksytty kaikki nykyiset ja entiset leikkaukset, veron korotukset ja eriarvoisuuden?

Ei. Ei kansa ole hyväksynyt kollektiivisesti yhtään mitään. Kansa on luottanut siihen, että demokraattisella päätöksellä asioita viedään yhteisen edun nimissä eteenpäin. Kansa on luottanut siihen, että antamansa äänensä hyvin puhuvalle ehdokkaalle vaaleissa, on ehdokas tehnyt mitä lupaa ja ajanut asioita kertomallaan tavalla päästessään äänestämään kansan asioista. Tuhannet ja taas tuhannet selitykset on annettu aina kun on äänestetty eri kuin luvattu, mutta syystä tai toisesta kansa siltikin uskoo monen poliitikon sanaan.

Monestikko se kusetus pitää sitten tuoda esiin että se menee jakeluun? Poliitikon määritelmäksi tulisikin laittaa - ihminen, joka sanoo mitä tahansa tullakseen valituksi ja tekee mitä tahansa pysyäkseen vallassa ja tienatakseen itse mahdollisimman paljon. Ehkä ensi kerralla on asiat taas paremmin, kun saadaan uusi hallitus ja vaihdetaan puheenjohtajaa puolueessa? Juutottakai, ihan varmasti miestä tahi naista vaihtamalla asiat muuttuvat, koska eri hallitukset niin kunnan kuin valtion tasolla ovat aina tehneet vain hyviä ratkaisuja.


Vaihtoehtoja on olemassa

Nykypolitiikassa asiat esitetään aina mallilla, että "tässä ovat vaihtoehdot, valitse". Joskus asia toki voidaan joutua pelkistämään vain muutamaan eri valintaan, mutta ne 99+% tapauksissa on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Otetaampas esimerkki: ajat yksikaistaista siltaa pitkin ja huomaat, että vastaasi tulee hemmetin iso rekka. Vaihtoehtona esitetään A) nokkakolari rekan kanssa ja loppuaika vietetään mullan alla tahi B) ajat sillalta alas ja olet kalanruokaa. Näin esimerkiksi poliitikot esittävät leikataanko vanhuksilta vai lapsilta seuraavassa budjetissa.

Entäs jos valitaankin C) jarrut pohjaan ja pakki päälle, kaikki pääsevät kotiin vaikka pikkuisen säikäyttikin tilanne. Ehkä vaihtoehdot D,E ja F olisivat vielä parempia, niitä ei vain tullut vielä mieleen. Huonoista ehdotuksista vähemmän huonon ehdotuksen/ehdokkaan valitseminen on siltikin HUONO valinta. Jos kansa kieltäytyy valitsemasta huonoista vaihtoehdoista, saattaa mukaan eksyä kohtalaisia tai jopa hyviäkin vaihtoehtoja.

Ei siis ole kansan vika että asiat ovat ihan viturallaan. Valehtelulla ja vallanhimoisia poliitikkoja ruokkimalla ollaan vaan luisuttu nykyiseen tilanteeseemme. Keisari on ollut perset paljaana jo pitkään ja kaikki huutajat on vaimennettu tavalla tai toisella. Hyväveliverkostot ovat syöneet yhteiskuntamme hyvinvoinnin pois kaikkien ulottuvilta suoraan harvojen käsiin ja niillä resursseilla samaa järjestelmää ruokitaan päivästä toiseen. Tämän karun totuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen olisi ensimmäinen askel kohti parempaa Suomea.


Mihin suuntaan jatketaan?

Äänestämällä nykyisiä valtapuolueita saa siis valita jäädäänkö rekan alle vaiko päädytään kalanruuaksi. Jokainen toki on oikeutettu päättämään ja valitsemaan myös noista kahdesta vaihtoehdosta, jos muutos kuulostaa liian pelottavalta. Osa kansasta on myös niin vahvasti uskossa nykyjärjestelmään, että he ovat valmiita puolustamaan sitä - ymmärtämättä että heitä kusetetaan.

Nyt kun kuntavaalit ovat lähes ovella, on pian mahdollisuus näyttää se oma kantansa. Vanhoilta ehdokkailta voi vaatia vastauksia miksi ei puheet ja teot täsmää, uusilta ei sitä vielä voida vaatia todistaa - mutta mielestäni jokaiselta kuntavaaliehdokkaalta tulisi vaatia puheiden ja tekojen täsmäämistä. Rehellistä poliitikkoa vaan taitaa olla vaikea löytää, siksi olisikin löydettävä rehellisiä ihmisiä jotka haluavat kaikkien parasta ja vaikuttaa asioihin. Kannattaa myös tarkistaa ehdokkaan puolue ja tutkia niitä ajettuja arvoja äänestystuloksista - puolueiden periaateohjelmat kun ovat vain mainospuheita joilla saa käydä pyyhkimässä takapuolensa heti vaalien jälkeen.

Hyväveliverkostot pysyvät jos niitä ei paljasteta ja murreta. Poliitikot saavat jatkaa valehteluaan ja selittelyään jos niitä ei paljasteta ja laiteta vastuuseen. Tässä olisi median tehtävä kaivaa ne valheet, mutta kun samat tahot omistavat niin median kuin poliitikot, on vähemmän yllättävää ettei niitä paljastuksia tule. Onneksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa löytyy toimijoita, jotka sitä valheverkkoa selvittelevät ja viemäreissä sukeltelevat muiden puolesta. Nostetaan siis yhdessä hattua totuuden paljastajille ja näytetään persettä paskan puhujille - yhdessä siis valta takaisin niille joille se kuuluu: kansalle.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksesta. Totuutta ja totuutta, senkin jälkeen vielä totuutta, kunnes asiat menevät oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatii vaan vielä paljon toistoa että saadaan vanhat uskomukset korvattua ja korjattua.

      Poista