maanantai 14. elokuuta 2017

Mediamanipulointia - tapaus MS-tauti

Mikä?

MS-tauti (multippeliskleroosi) on hermostoon vaikuttava krooninen autoimmuunisairaus, jota Suomessa sairastaa wikipedian mukaan noin 7000 ihmistä, mutta oikea luku taitaa olla uusien tietojen mukaan lähempänä 9000 "onnekasta". Koska parantavaa lääkettä ei tautiin ole kehitetty, johtuen ehkä siitä että ei oikeastaan edes tiedetä mistä koko vaiva johtuu, on tämä tauti loistava leikkikenttä lääketeollisuudelle ja sitä kautta median mielikuvamarkkinoinnille. Jos jokainen sairastava saataisiin käyttämään "oikeita" lääkkeitä, voi jokainen ynnätä itse sitä potentiaalia: kuukauden annos yhdelle kun maksaa lääkkeistä riippuen pahimmillaan 10.000€. Tavallisimmat myrkyt saa jo tosin tonnilla kuukaudessa.

Nykyiset lääkkeet perustuvat pääosin tykillä kärpäsen tappamiseen, eli kun tauti saa kehon oman puolustusjärjestelmän hyökkäämään itseään vastaan, on lääketieteen ratkaisu sammuttaa autoimmuniteetti valikoivasti tai jopa kokonaan. Sattuneesta syystä HIV-potilaita MS-tauti harvemmin vaivaa, eli siinähän olisi jo melkein parantava hoito? Kun tätä kallista myrkkyä, kyllä, myrkkyä koska kehon omaa järjestelmää myrkytetään ettei se tekisi työtä käskemätöntä, myydään ihmisille, on myyntipuhe oltava kunnossa koska lääkkeiden haitat ovat melkoiset.

Avuksi on onneksi valjastettu jo valmiiksi indoktrinoitu kansa, joka on valmis kuulemaan aitoa faktaa lääkärin suusta. Saksassa paljastui muuten hiljattain, että lääkärit olivat saaneet boonuksen jokaista kirjoittamaansa lääkereseptiä vastaan. Tonni-pari yhdestä allekirjoituksesta ei ole paha hinta, koska eihän se lääke kuitenkaan tule parantamaan mitään? Onneksi Suomalaisten lääkäreiden moraali ja ammattitaito on niin paljon korkeammalla tasolla, etteivät he koskaan suosittelisi mitään toimimatonta ja vaarallista ainetta vain saadakseen uuden mersun?


Miksi?

Lääketieteelle parantumaton sairaus jota voidaan ainakin näennäisesti hieman hidastaa on kuin lottovoitto. Uusille myrkyille löytyy aina vapaaehtoisia testaajia ja kaikki ongelmat voidaan aina vain kuitata sen kuuluvan itse tautiin. Eikä vain lääketiede ole mukana tässä voitonjaossa - erilaiset yhdistykset ja liitot pääsevät kuorimaan kermat päältä, luottaen ihmisten haluun auttaa. Pääosa liikkuvasta rahasta on kuitenkin lääkemafian hallussa ja he eivät halua antaa siitä senttiäkään enempää pois kuin on pakko... Koska pitäähän viranomaisille laittaa lämmin leipä ja kylmä kalja aina välistä, että saadaan uusi ja parempi, 12.000€/kk lääke markkinoille.

Mutta kaikki eivät suostu lääkkeitä ottamaan, eikä ne kaikille edes sovellu rajujen sivuvaikutusten takia. Monelle lääkkeettömälle joka lääkkeitä haluaisi, onkin kuin kuolemantuomio jos yksikään myrkky ei keholle kelpaakaan. Jatkuva muistuttelu median toimesta, että kaikki vaihtoehtoinen hoito on vaarallista ja haitallista estää monia tutkimasta asiaa eteenpäin. Kielitaito ja uudet sensuurit Googlen taholta saattavat myös olla esteenä asioiden tutkimiseen. Mutta onko suurin este kuitenkin se sosiaalinen stigma, minkä saa niskaansa heti jos ei kumarra virallista totuutta?

Samaan loukkuun on toki joutuneet kaikki lääkäritkin tässä asiassa. Käypä hoito käskee myrkyttämään ja jos et tee kuten tämä lääkemafian julkaisema pyhä kirja kertoo, kolleegat käräyttävät toimesi ja saat etsiä käytettyä mersua seuraavaksi autoksesi. Sama ongelma vaivaa toki niin monen muunkin taudin "hoitoa" Suomessa. Mutta kun jo lääkiksen alkuvaiheista lähtien on lääkefirmojen ote lähes vankkumaton, onko se edes ihme ettei uskalleta nousta sitä vastaan? Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat... eihän ne hoitosuositukset nyt voi niin pahasti pielessä olla?


Miksei?

Jokainen ihminen on erilainen, yksilö. Yhdelle toimii yksi, toiselle toinen. Osa saa lääketehtaan myrkyistä tarvitsemansa avun, oli se teho sitten oikeasti aineen ansiota tai placeboa. Joillekin apu tulee lisäravinteista kuten D-vitamiini tai biotiini. Terry Wahls hoitaa itseään ja monia muita MS-potilaita pelkällä ruokavaliolla hyvin, mutta tietysti vaihtelevin tuloksin. Muutama käy pallolaajennuksissa tai muissa kokeellisissa hoidoissa, saaden joko valtavan avun tai vain hieman kevyemmän lompakon. Mitä suurempi potentiaali on hoidossa lääkemafialle tienata rahaa, sen todennäköisemmin siitä löytyy myös tietoa valtamediasta.

Kuitenkin yhtä hoitomuotoa demonisoidaan lähes sillä tasolla, että voisi kuvitella sen pystyvän jopa parantamaan taudin. Lääkekannabis on monissa tutkimuksissa paljastunut pystymään siihen, mitä miljardien eurojen lääkkeet eivät ole kyenneet edes auttavasti saavuttamaan - mahdollinen remissio. Kun tähän yhdistää vielä ruokavalion ja lisäravinteet, olisiko kannabiksella mahdollista jopa parantaa oireet? Tautia sillä ei voi parantaa, ainakaan nykytiedon mukaan. Mutta kiitos valtamedian, kaikki tietävät että ensimmäinen kannabispiikki tappaa ja jokaisen siskonpojannaapuri on saanut psykoosin kannabiksesta.

Jos oikeasti ihmisestä välitettäisiin, kerrottaisiin sairastuneelle kaikki mahdolliset ja mahdottomat hoitomuodot. Mutta kun vastuu on opittu sysäämään muille, on saavutettu järjestelmä jossa toimivat hoidot piilotetaan ja vain eniten rahaa tuottavat saavat mainosaikaa. Kiertää se raha sitten poliitikon kautta Ylen tuutista ulos tahi suoraan mainoksena maikkarilta, median rooli tässä aivopesussa ihmisten kustannuksella on merkittävä. Sama pätee melkein joka asiassa, mutta ehkä näin yhden esimerkkitapauksen voimin asia on helpompi ymmärtää? Kyseenalaista siis kaikki mediasta saamasi tieto, tämä mukaan lukien...

4 kommenttia:

 1. Hei, hyvää tekstiä mutta jäin miettimään että mikä se "sattuneesta syystä" HIV leiman saaneet ei kärsisi MS oireita?
  Todellisuus kun on se että HIV-lääkkeet tappaa vielä varmemmin ja kaikki oireet joista moni sama kuin "mäsäläisellä" on vaan AID$

  Katso dokkari: House of Numbers /YouTube

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypoteesi, miksi taudit tavallaan eivät voi kunnolla asustaa samassa kehossa on se, että kun MSn autoimmuniteettivirhe hyökkää kehoa vastaan, estää AIDS sen tekemää tuhoa sulkemalla ihmisen immuniteetin. Monet MS-lääkkeethän toimivat periaatteessa samalla tavalla kuin AIDS, tosin valikoiden hieman tarkemmin mitkä osat immuniteetistä suljetaan.

   Poista
  2. Tiesitkö että nuo "hoidot" mitä HIV diagnoosilla tyrkytetään on juuri se "AIDS" - eli kun luet sen lääkkeen varoitukset se kertoo että ne voi aiheutaa AIDSin tapaisia oireita...ja mitä on AIDS oikeesti?

   Jos sulla on aikaa niin kato tuo ylempänä ehdottamani dokkari, koska kun HIV/AID$ on pois kuvioista on mäsäkin diagnoosina jo ihan eri näköinen,varsin epämääräinen mutta lääketeollisuus kiittää.

   Poista
  3. Aina oppii, kiitoksia :) Pitää tsiikata kun ehtii.

   Poista