keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Mielen osoittamista


Miksi vaivautua kadulle asti...

... kun kerran somessakin voi osallistua painamalla "tykkää" ja "osallistun"? Mitä hyötyä on mennä kadulle osoittamaan mieltään kun sitä omaa asiaansa voi paljon helpommin levittää netin kautta? Tähän kysymykseen kaivellaan nyt hieman näköalaa, josko joku innostuisi ja keräisi riittävän joukon marssimaan vaikkapa kansan PUOLESTA. Ties mitä vastaan on marssittu jo melkoisesti, mutta vain aniharvan asian puolesta saadaan ihmiset kasaan. Syy tähän on monitahoinen, mutta samalla hyvinkin yksinkertainen - ei siitä marssimisesta ole mitään hyötyä kun ei kukaan päättäjä kuuntele kuitenkaan? Mediakin valikoi hyvin tarkkaan minkä asian eteen kokoontuvia ihmisiä kuullaan, joten asiasta riippuen 100 ihmistä saa aikaan täyden mediasirkuksen siinä kun 10.000 vaietaan kuoliaaksi. Siksi onkin muistettava...

... ettei se mielen osoittaminen olekaan tarkoitettu herroille herätykseksi vaan se on osoitus että "Tätäkin mieltä voi tästä asiasta olla". Herrat, samoin kuin media, tietää kyllä jo minkä asian takia ollaan kerääntymässä yhteen, mutta sille tavalliselle kanssatallaajalle voi tulla täytenä yllätyksenä että joku muukin ajattelee asiasta X samalla tavalla. Siinä kun media luo kuplia jotka eivät ulospäin näy, on se kadulle jalkautunut mielipiteen osoittaja kaikkien paikalle sattuneiden näkyvissä. Sananvapauden luvatussa maassa, eli Pohjois-Kor... siis Suomessa on vaan oltava tarkkana mistä asioista on mitäkin mieltä ja etenkin siitä miten sen asian esittää.

Kun media herrojensa käskystä esittää muille jonkin asian puolesta tai vastaan olevaa, on kuva tarkasti valittu. Halutaanko antaa positiivinen vai negatiivinen kuva ja ennen kaikkea, mihin ryhmään kuuluva saa olla asiasta X tiettyä mieltä. Tämä selittää hyvin miksi skriimaajia jahdataan, koska he kertovat miten asia on, ei miten media haluaa asian esittää. Siitä muodostuukin se suurin Suomalainen hybridiuhka, joka halutaan kaikin keinoin estää - joukon muodostuminen vallassa olevia vastaan tai vielä pahempaa: joukkovoimaa kansan puolella. Ei se käy ollenkaan päinsä.


Oikeuksien puolesta ei marssita

Suurin osa ihmisistä pitää nykyisiä oikeuksia (niitä harvoja minkä rippeitä jotkut yrittävät puolustaa) itsestäänselvyytenä ja ajatus siitä että vallassa olevat haluaisivat niitä rajoittaa on absurdi. No mitä sitten jos turvallisuuden tai jonkun muun hienon asian takia joudutaankin vähän rajoittamaan asioita, eihän se ole keneltäkään pois? Sananvapaus on yksi näistä oikeuksista, jonka rajoittamista jopa hurrataan tietyissä piireissä. Tämä tosin selittyy median luomalla huijauksella, millä sananvapautta tietoisesti on tapettu jo useampikin vuosi - yhdistetään sananvapaus äärioikeiston mielipiteeksi. Sama kohtalo odottaa muitakin oikeuksia, jahka siihen asti päästään, ellei asialle tehdä jotain. Mutta tehdäänhän sille jotain, me äänestetään oikeat ihmiset valtaan niin maa pelastuu! Niinkö?

Ketähän nämä oikeat ihmiset sitten ovat? Yksikään nykyisistä puolueista kun ei välitä viittä vesilusikkaa kansalaisten oikeudesta vapaaseen sanaan. Heille on tärkeää se illuusio vapaasta sanasta ja kivasta puheesta, ei oikeasti vapaasta sanasta saatikka vapaasta mielipiteestä. Jos nämä poliitikot olisivat oikeasti kiinnostuneita puolustamaan oikeuksiamme, hehän voisivat käyttää koko puolueen voimaa järjestääkseen mielenilmaisuja ympäri maata ja seisoa sielä kansan edessä antaen kuvan että "minä olen tätä mieltä, kuka muu on kanssani samalla kannalla?" Jos en ihan väärin muista niin Suomessa on järjestetty suunnilleen yksi "isompi" mielenilmaus sananvapauden puolesta ja sen naamana toiminut mies taitaa olla juuri nyt oikeudessa vastaamassa rikoksiin joissa on sanottu (ehkä liiankin) vapaasti.

Kumpi siis tapahtuu ennemmin - lehmät lentävät eduskuntatalon yli vai poliitikot nousevat puhumaan ja sitten tekemään asioita kansansa oikeuksien puolesta? Heti olisi varmasti valtamediakin julistamassa kansan oikeuksien puolesta, jahka propagandapaskan luonniltaan ehtivät? "No mutta eihän politiikka noin toimi" sopisi argumentiksi moiseen ja tottahan se on - ei politiikalla ole tarkoitus olla minkään kansan oikeuksien puolella vaan sillä etsitään vain uusia keinoja ryöstää köyhiltä ja antaa rikkaille laillisesti. Kannattaa siis opetella lypsämään lentävää lehmää ihan varooksi...


Mutta ei peli ole pelattu

Meitä tavallisia ja ainakin pääosin rehellisiä kansalaisia on silti huomattava enemmistö. Osa on hairahtunut tukemaan näitä paskanpuhujia ja kusettajia, mutta myös he saattavat huomata että on ihan ok olla myös eri mieltä suurten johtajien kanssa. Nyt ei vaan enää puutu kun jokin taho, jolla olisi keinot ja päättäväisyys nousta sitä valtaa vastaan. Jos ihan tarkkoja oltaisiin, tämä ideologia olisi se mitä anarkistien kuuluisi ajaa, mutta näin sivusta katsoen sielä energiaa käytetään lähinnä natsien bongaamiseen? Ja mikä parasta, tämä kaikki voitaisiin tehdä täysin rauhanomaisesti ilman yhtäkään välikohtausta. Joutuisi ne herrat marssia itse ulos tornistaan kun miljoona seisoisi ovella vaatien vallan vaihtoa, vai mitä?

Muualla maailmassa on marssittu ja vaadittu jo ties mitä, mutta usein siinä on unohtunut se seikka, ettei päätarkoitus ole saada se haluttu asia tapahtumaan hetijust, vaan osoittaa muille että meitä tätä mieltä olevia on paljon. Media onnistuu pimittämään ja maalaamaan asiat täysin päinvastaiseksi, joten vapaa tiedon välitys ja kansalaisjournalismi näyttelee tässä myös suurta osaa, jos/kun lähdetään asioita korjaamaan. Mutta nyt taisi tulla jo riittävästi paatosta ja lopetellaan tämä teksti, ennen kuin joku kiihottuu ja tekee asialle jotain...

Mielenosoitus on siis keino kertoa muille että näinkin voi ajatella. Hiljainen mielenosoitus olisi vaikkapa kirjoittaa se oma mielipide johonkin ja antaa se muiden luettavaksi. Jokainen itse päättäköön mikä on hyvä ja mikä huono, mikä oikea ja mikä väärä mielipide. Se päätös ei kuulu medialle, ei herroille, ei poliitikoille eikä edes naapurille, ainoastaan jokaiselle itselleen. Niistä mielipiteistä pitää sitten voida keskustella vapaasti kaikkien halukkaiden kanssa ilman että kukaan tulee estämään ennalta. Sitä olisi sananvapaus, jota halutaan monelta eri taholta hävittää tästä maasta. Miten on, oletko sinä valmis puolustamaan oikeuksiasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti