perjantai 26. toukokuuta 2017

Ei saa antaa järjelle valtaa

...vai oliko se pelolle?

Jatkuvasti toistuva yhtenevä sanonta on median avulla luotu kampanja, jolla on vain yksi tarkoitus: massamanipuloida kansa pelkäämään tuntematonta uhkaa. Kun uhka esitetään riittävän etäältä ja sen väitetään olevan mahdoton tunnistaa ja pysäyttää, saadaan aikaiseksi juuri se, mitä kyseisen kampanjan on muka tarkoitus ehkäistä - terrorismi. Pelokas kansa tekee mitä käsketään ja uskaltaa vain kuluttaa, koska eihän tulevaisuudelta voi enää mitään odottaa.

Salaliittoteoriaa, on osa jo valmiina huutamaan kun vaikeaa asia yritetään lähestyä virallisen totuuden vastaiselta suunnalta. Eihän vallassa olevat voisi mitenkään ratsastaa ihmisten kärsimyksellä omien päämääriensä saavuttamiseksi? Kaikki mahdollinen jo tehdään ja etenkin vihapuheen kitkeminen on ensiarvoisen tärkeää, osaa jokainen valtamedia kertoa tappavan varmalla ja tarkalla toistollaan. Asioista vaikeneminen on paras puolustus terrorismia vastaan?

Ihmismieli on siitä jännä, ettei se osaa kunnolla käsitellä kieltoja asioista puhuttaessa. "Ei saa antaa pelolle valtaa", kaikkine pienine vaihtelevuuksineen, sisältää vain yhden tunteisiin vetoavan sanan: pelko. Keksitään vielä lisäksi mukava tarina viestin mukaan, kuten vaikkapa sotaa pakenevat ja hätää kärsivät pakolaiset, saadaan yhdistettyä useita termejä tunteisiin vetoavaan viestiin. Asiaa tarkemmin tutkimalla voidaan helposti huomata usampikin virhe tässä tarinassa, mutta viesti on jo mennyt perille - annettiin pelolle valta ja otettiin se järjeltä pois.


Terrorismin torjuntaa häshtägillä?

Aina kun jotain pahaa maailmassa tapahtuu, on löydettävä syyllinen. Meneekö syy oikeaan osoitteeseen on toisarvoinen asia, kunhan vain saadaan sopiva syntipukki omaan tarinaan soveltuvaksi. Luomalla terrorismin uhka tietystä ihmisryhmällä ja sitten tuomalla sankoin joukoin kyseistä ihmisryhmää kansan keskuuteen pelättäväksi, on ihmisoikeusrikos omassa sarjassaan. Joutuuko kukaan näistä ongelman aiheuttajista koskaan oikeuden eteen? Tuskin, mutta ainakin saadaan paljon twiittejä ja häshtägejä maailmaa pelastamaan, samalla kun itketään rasismia naama punaisena ja hyvesignaloidaan juuri kuten media kertoo.

Tämä poliittinen korrektius jo yksistään riittää repimään kansat paloiksi, mutta kun siihen lisätään terrorismia ja itse luotua rasismia, saadaan lähes täydellisyyttä hipova keino saada ihmiset unohtamaan järjen käyttö ja antautumaan puhtaasti median ohjailemiin tunteisiin. Pakene tai taistele on tyypillisimmät tavat reagoida uhkaan, mutta kun ei ole mitään konkeettista astustajaa taisteltavaksi, laitetaan häntä koipien väliin ja paetaan sinne kotisohvalle tuttujen ohjelmien pariin... joka taas tekee työtään ja vahvistaa virallisen totuuden sanomaa.

Kuinka laaja tämä ilmiö sitten oikeen onkaan? Asiasta tuskin tullaan koskaan yleisön silmiin asti päätyvää tutkimusta tekemään, joka oikeasti asiaa tutkisi. Poliittisesti ohjattuja tutkimuksia on jo nyt tarjolla, jotka kertovat samaa tarinaa kuin valtamedian propaganda. Arvioita ilmiön todellisesta laajuudesta on heikosti, mutta hevosmiesten tietotoimiston pitkävedon mukaan luku olisi 80-90% välillä. Eli suurin osa kansasta tekee juuri mitä halutaan tekemän: kulutetaan, pelätään ja äänestetään samat kusettajat valtaan vuodesta toiseen.


Pirullinen noidankehä

Niin kauan kun asioista ei saa puhua vapaasti, on turha olettaa asioiden muuttuvan puhumalla. Onko tässä siis tarkoituksena vaihtaa sanat tekoihin? Kun ei vastuussa olevat virkamiehet edes ota mitään vastuuta tekemisistään, vaan kertovat käskyjen tulevan "ylhäältä", ei asioita haluta korjattavan lain sallimissa rajoissa. Ainoat vastuuseen teoistaan joutuvat ovat "vihapuhujia", jotka osoittavat järjestelmän viat "väärällä tavalla". Onko tämä ruutitynnyrin luominen myös täysin tahallista ja "ylhäältä" käsin ohjattua?

Merkit ovat kuitenkin erittäin selvät: media toistaa samoja lauseita, poliitikot paheksuvat ja virkamiehet rankaisevat väärästä mielipiteestä. Totalitaarinen yhteiskunta lähestyy ja sen vanha mukavastustaja, vasemmisto, tekee kaikkensa että säännöt saadaan valmiiksi täyteen poliisivaltioon. Porukalla vastustetaan syrjintää luomalla syrjintää ja vastustetaan rasismia luomalla rasismia. Annetaan pelolle valta ja jätetään järki pois ajattelusta - pelkkää tunnetta, johon kaikkien ulkopuolisten pitää taipua.

Onko peli sitten jo menetetty? Ei, koska onneksi sama helposti ohjailtava valtaväestö on käännettävissä uutta kurssia kohti ja sitten on taas kaikilla kivaa ja mukavaa. Millä sen kurssin sitten saisikaan muuttumaan, kun lähes kaikki ovat kuitenkin vieläkin mukana leikissä, missä häviäjänä on kaikki paitsi huipulla istuvat? Pitäisi uskaltaa kysyä ja kyseenalaistaa, paljastaa virallisen puolitotuuden valheiden verkot ja sitten yhdessä rakentaa uusi, uljas maailma. Mutta milläs sen teet, siinäpä se kysymys... kysymys, johon löytyy vastaus vasta kun antaa järjelle vallan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti