perjantai 18. lokakuuta 2019

Hei, me maalitetaan!


Maalittamista taas kaikkialla

Jatketaan hieman tätä "harvainvalta johtaa vihapuheeseen" häsmäkkää kommentoimalla dokumenttia joka löytyy netistä hakemalla: "Järjestöjen kirje ja Poliisihallituksen, Valtakunnansyyttäjänviraston ja käräjäoikeuksien laamannien esitys 17.6.2019 (Aloite ID – 19121964, POL-2018-54628)" En linkitä artikkelia enkä dokumenttia tänne etten vahingossakaan maalita ketään tai joudu tekijänoikeudellisista syistä vaikeuksiin. (Tästä tekstistä löytyvät lainaukset ovat esityksestä tai sen saatteena olleista materiaaleista.) Tämä koko homma tosin lähti liikkeelle nähtyäni Jari Taposen Twiitin 14.10. "#maalittaminen on järjestelmällistä toimintaa, jossa maalittaja esittää vääristeltyä ja epäasiallista tietoa henkilöstä aiheuttaen tälle solvausten ja uhkausten tulvan Maalittaja pyrkii vaientamaan kohteen tai saamaan tmn luopumaan jstkn maalittajalle epäedullisesta toiminnasta" ... ny o hurjaa.

Eli vallanpitäjät haluavat kieltää kansalta heidän oikeutensa tuoda julki vallanpitäjien tekemät rötöstelyt? Varsin demokraattinen ehdotus, sanoisin. Sen lisäksi ettei tämä nyt ole lainkaan kansanvallan mukaista, tässä poljetaan taas kerran vallanjakoa suohon - lakien ylläpitäjät ehdottavat lakeja suojelemaan heitä kansan vihalta joka sitten on tai ei ole oikeutettua. Näin ei vallanjaossa toimita tämän tapaisissa maissa kuin Suomi, eihän? Pikkuvika, ei mitään nähtävää ja hajaantukaa. Tämä esitys on aika karua luettavaa ja vaikkei tuo lakisuomi olekaan hyvin hanskassa niin selvää on että nyt on tekemisen meininkiä kansalaisten hiljentämisessä jos tuo menee läpi. Mutta eiväthän meidän kansanedustajamme päästäisi moista läpi, aivan kuinka he toimivat urkintalak... juu.

"Demokraattisessa yhteiskunnassa viranomaisiin kohdistuvaa kritiikkiä voi julkaista vapaasti, kunhan se ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Kritiikin kanavoimiseksi on kuitenkin olemassa lailliset valituskanavat (mm. valitukset ja kantelut) -maalittaminen ei ole tällainen kanava, eikä yhteiskunnan tule sitä sallia." ... ja ... "Lisäksi järjestöt haluavat korostaa, että demokraattiseen yhteiskuntaan kuuluva oikeus kritisoida virkamiehen tai viranomaisen toimintaa on eri asia, kuin yksittäiseen virkamieheen kohdistuva painostaminen/häirintä." Ja sitten kannetaan maalitolppia toiseen lääniin saakka, eli määritetään mikä on hyväksyttävää viranomaiskorruption paljastamista ja mikä ei? Ettei tässä nyt mene taas yksilön, organisaation ja koko järjestelmän vastuut hieman oudosti?


Kuka on sitten vastuussa?

"Keskeistä onkin, että vaikka maalittamisessa toiminta henkilöityy yksittäiseen virkamieheen, on sen kohteena ja tavoitteena aina organisaatioon vaikuttaminen." Onkohan sittenkään näin? Organisaatio on ryhmä yksilöitä, jotka tekevät sitten ihan itse niitä toimiaan ja päätöksiään - käskystä tai käskemättä. "Palkkasoturi" siis joutuu maalituksen kohteeksi mutta syytä halutaan sälyttää organisaatiolle joka ei edelleenkään ole itse kykenevä tekemään yhtään mitään. Nykyään on tosin muodissa tämä vastuun siirtäminen toisille ja kyllä, vastuuta voidaankin siirtää valtahierarkiassa ylöspäin kunnes löytyy se taho, joka on antanut käskyn toimia vastoin lakia/sääntöjä/ihmisoikeuksia tjs.

Kun viranomainen tekee päätöksen jostain asiasta, hän on kuitenkin siitä virkavelvollinen sille työnantajalleen eli KANSALLE. Tai no, näin olisi jos kansa olisi edes etäisesti vallassa. Suomen ja muidenkin maiden ongelmana ovat kuitenkin nämä samat verkostot jotka ovat vuosien saatossa juurtuneet kaikkiin mahdollisiin viranomaistahoihin. "Deep state" on ajan hengen mukainen termi näille verkostoille, mutta ehkäpä se "hyvä veli-verkosto" soveltuu tähän kohtaan paremmin. Serkun veljen vaimon isän tuttavan kalakaverit ovat saaneet kaikki virat ja jokainen tietää ettei omia sukulaisia petetä. Salaseurat kuten rapparit on vielä siihen päälle, jotka yhdistävät nämä verkostot osaksi paljon suurempaa verkostoa...

... jotka kaikki suojelevat itse itseään ja omia etujaan. Ja ne kansan edut sattuvan kovin harvoin olemaan samoja kuin näiden verkostojen edut. Kun näitä verkostoja ja heidän eri toimijoitaan lähdetään sitten maalittamaan, eli yksilöimään ongelmien aiheuttajana, koko koneisto älähtää ja siirtyy puolustusasemiin. Kiltit koneiston rattaat sitten käyvät kynsin hampain kiinni niihin, jotka tuovat sekä organisaatioiden kuin niissä toimivien yksilöiden tekosia koko kansan tietoisuuteen. Tai no, yrittävät tuoda - valtamedia, joka seisoo portinvartijana, ei näistä suhmuroinneista kerro varmasti sanaakaan koska he ovat osa samaa verkostoa.


Korjausliikkeitä?

Viranomaisten tai poliitikkojen suunnalta on asiaan turha lähteä etsimään ratkaisua. Kaikki viralliset tahot huutavat yhteen ääneen kuinka heitä maalitetaan ja kuinka maalitus pitäisi hetijust kieltää ja muuttaa rangaistavaksi. Lakiehdotuksessa tulikin selväksi se, että uhkailu ja vainoaminen on jo laitonta ja viranomaiset on suojattu jo melkoisen hyvin kansan ärtymykseltä - mutta nykyään on työlästä saattaa tekijät vastuuseen koska poliisi voi päättää ettei lähde pikkujuttuja edes tutkimaan. Vaikuttaakin hieman siltä, että virkamiehet tahtovat somejättien aseet omiin käsiinsä, eli nakki napsahtaa nopeasti ja varmasti jos joku edes kuvittelee paljastavansa suhmurointia.

Vaihtoehtomediat ovatkin nyt pelaamassa suurta roolia tulevassa väännössä mikä on hyväksyttävää ja sallittua rikollisten paljastusta. Jos virkakoneisto saa tahtonsa läpi, ainoastaan valtamedialla säilyy oikeus puhua virkakoneistosta millään tavalla kriittisesti ja sitähän he eivät tule tekemään muutoin kuin käskystä jos joku koneiston ratas on kehdannut astua ulos lestistään. Voisikin sanoa ettei näytä oikeen hyvältä tämä maamme sananvapauden tila kun suiden tukkimista ajetaan joka taholta. Tätäkin tekstiä voidaan siis pitää maalittamisena, jos menisin osoittamaan sen tekijöitä yksilöinä sormella... onneksi en niin tee, vaan arvostelen sallitusti koko läpimätää orgnisaatiota.

Mitä meille siis oikeasti jää keinoksi taistella tätä korruptiota vastaan? Sananvapaus. Se viimeinen ihmisoikeus jota koetetaan kaikin keinoin kitkeä pois kansan ulottuvilta. Varmasti näitä suhmuroinnin paljasteluja voitaisiin tehdä hienotunteisemmin ja vähemmillä vittuiluilla, mutta sitähän se sananvapaus myös on - oikeutta loukata. Kyllä, loukkauksesta voi joutua vastuuseen mutta nyt on kyse paljon laajemmasta sananvapauden vainosta missä lähes mikä tahansa kritiikki halutaan vaimentaa kutsumalla sitä laittomaksi maalittamiseksi. Mihin se raja kuuluu sitten vetää koska mennään liian pitkälle sananvapaudessa? Vallanpitäjien mukaan se raja on sanojassa, ei sanotussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti